centrum_panorama_hostshopping
Simon Wanrop, till vänster, och Linus Sohlin, till höger, kom tvåa och trea på SM i juniorklassen och belönas med en plats i världscuptävlingarna i ÄngelholmFoto: Pressbild/Swe Cycling

Märstacyklister i Världscupen

Märsta BMX:s cyklister Linus Sehlin och Simon Wanrop kommer att vara med i världscupen i Ängelholm 15-16 augusti.

Simon Wanrop kom tvåa på SM i juniorklassen nyligen och trea på pallen klev Linus Sehlin upp. De båda kommer att få chansen att köra med världseliten i WC-tävling i Ängelholm 15-16 augusti. Svenska BMX-landslaget ger de tre bästa juniorerna i landet chansen att åka med det svenska landslaget i tävlingen, det betyder att även Filip Gustafsson från Märsta BMX står på startlinjen. Det körs bara fem WC per år i hela världen så det blir ett kanonläge för samtliga inblandade att mäta sig med världseliten. Det svenska landslaget tränas för övrigt av märstabon Sebastian Matamoros som i ett pressmeddelande avslöjar att Simon har tagits ut till Sveriges Olympiska Kommittés utmanarsatsning.
– Det gäller att passa på när vi har en så här stor tävling på hemmaplan. Även om våra svenska åkare inte kan mäta sig med den yppersta världseliten ännu är detta en väldigt bra träning. Bara att få stå på startlinjen tillsammans med de bästa och uppleva atmosfären är en nyttig erfarenhet, säger Sebastian Matamoros i pressmeddelandet.

sd_pask_helsida
steningekompani_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_pask

Mountainbikeklubb får banmärkning nedriven

Sport Sigtuna Mountainbike märker upp banor i skogarna sedan man fått tillstånd av markägarna, men någon plockar ner märkningen: - Det är någon som leker skogspolis, säger Björn Ertzgaard, en av medlemmarna i föreningen.

Klart för SMACK-rundan

Sport Traditionella SMACK-rundan närmar sig och Sigtuna Märsta Cykelklubb är redo för start: - Man kan fortfarande anmäla sig, säger Stefan Lagerkvist på SMACK.

SMACK arrangerar internationellt paracykellopp

Sport Sigtuna Märsta Arlanda Cykelklubb kommer på söndag att arrangera en internationell cykeltävling inom paracykel: - Det är historiskt för oss att som första klubb få arrangera en internationell paracykeltävling i Sverige, säger Håkan Jonsson, tävlingsansvarig SMACK.

Dags för SMACK-Rundan på söndag

Sport Nu på söndag är det dags för SMACK-Rundan som går i kommunen: - Vi har som tidigare år olika distanser att välja på allt från 40km till 120km, berättar Stefan Lagerqvist på SMACK.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
nrh_sigtuna
pantamera_out
outsider_aldreomsorg
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
sd_pask_outsider
storemore_out
brobygget_pask_outsider