defacto_pan
Simon Wanrop, till vänster, och Linus Sohlin, till höger, kom tvåa och trea på SM i juniorklassen och belönas med en plats i världscuptävlingarna i ÄngelholmFoto: Pressbild/Swe Cycling

Märstacyklister i Världscupen

Märsta BMX:s cyklister Linus Sehlin och Simon Wanrop kommer att vara med i världscupen i Ängelholm 15-16 augusti.

marstakalaset_artikel

Simon Wanrop kom tvåa på SM i juniorklassen nyligen och trea på pallen klev Linus Sehlin upp. De båda kommer att få chansen att köra med världseliten i WC-tävling i Ängelholm 15-16 augusti. Svenska BMX-landslaget ger de tre bästa juniorerna i landet chansen att åka med det svenska landslaget i tävlingen, det betyder att även Filip Gustafsson från Märsta BMX står på startlinjen. Det körs bara fem WC per år i hela världen så det blir ett kanonläge för samtliga inblandade att mäta sig med världseliten. Det svenska landslaget tränas för övrigt av märstabon Sebastian Matamoros som i ett pressmeddelande avslöjar att Simon har tagits ut till Sveriges Olympiska Kommittés utmanarsatsning.
– Det gäller att passa på när vi har en så här stor tävling på hemmaplan. Även om våra svenska åkare inte kan mäta sig med den yppersta världseliten ännu är detta en väldigt bra träning. Bara att få stå på startlinjen tillsammans med de bästa och uppleva atmosfären är en nyttig erfarenhet, säger Sebastian Matamoros i pressmeddelandet.

sommar
kontor_thaifong
sommar_centrum

Jetsspelare tog EM-silver

Amerikansk Fotboll Jets hade med åtta spelare i det svenska landslaget som vann EM-silver; Moa Toll, Sabina Rydberg, Gabriella Brönnegård, Jenny Gramenius, Yasmin El-Messsoudi, Amanda Åslund, Linn Stridsman och Hedvig Palocci.

sigtunavatten_standard
defacto_helsida
happyhomes_2019

Amerikansk målvakt till FC Arlanda

Fotboll FC Arlandas nya målvakt Alex Al-Zaibak kommer närmast från Massachusetts i USA och via märstaklubben är det tänkt att han ska spela högre upp i seriesystemet.

marstakalas_helsida
ica_valsta_choklad
arlanda_golf_juli

Arlandastadsgolfare laddar för Europatouren

golf märsta.nu var med när en av landets bästa golfare, Christoffer Sahlström, tränade på hemmabanan i Arlandastad inför Scandinavian Invitational som är en del av Europatouren: - Här finns allt jag behöver, säger Christoffer Sahlström.

Helgens matcher

Fotboll Märsta IK har en svår bortamatch mot topplaget Österåker, FC Arlanda fortsätter toppjakten hemma mot Procyon och i femman möter Rosersberg Gräsö-Norrskedika. I sjuan blir det derby mellan Sigtuna-Märsta Syrianska på söndagen.

defacto_outsider
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
colorama_april
nrh