moderaterna_riksdag
Sigtuna Märsta Gymnastikklubb tävlade vid Riksmästerskapen i Eskilstuna.Foto: Sportway

Lyckat deltagande på Riksmästerskapen

SMGK tävlade på Riksmästerskapen i Eskilstuna i helgen och var bara en tusendels poäng från pallplats: - Det viktiga är att det går bra för tjejerna, säger Pia Lingman, en av tränarna i laget, till märsta.nu

centrum_artikel

Truppen som bestod av 20 tjejer var på Riksmästerskapen i Eskilstuna för att tävla i klassen RC3. Åldern på deltagarna var 14-17 år och tolv av SMGK:s gymnaster kom till start. I klassen medverkade 16 lag och SMGK slutade bara 0,001 poäng från trean, det innebar att man blev fyra i tävlingen. En placering lagledningen är nöjda med även om det var tråkigt att missa medalj så klart:
– Det viktiga är att det går bra för tjejerna och att det går framåt. Vi försöker få ut alla som har åldern inne på golvet, säger tränaren Pia Lingman.

Hoppas på seniorlag
Pia berättar att laget även har ett par stycken som är under 14 år, i december kommer samma trupp att åka på regional tävling i Gävle och då kan man få ut alla i tävling mot jämnåriga. Kommande lördag har man också en intern tävling i Steningehöjdens sporthall. Det kommer inte delas ut poäng men man får omdömen, berättar Pia Lingman.. Målet är att till nästa år få ut ett lag på SM i juniorklassen, i framtiden hoppas man också få till ett seniorlag, men då måste alla i laget ha fyllt 18 år.

Tränar 11 timmar i veckan
Det är en hel del tid som gymnasterna i laget lägger på sin gymnastik också. Idag tränar de fyra dagar i veckan, ca 11 timmar totalt. På absoluta elitnivå är det 6-7 pass i veckan, eftersom den här truppen håller så hög klass är tjejerna med på noterna och tränar för att nå eliten.
– Men det ska vara en hållbar träning också så att tjejerna ska vara kvar länge, fortsätter Pia Pia Lingman.

mod_helsida
handbollsskola

Josefine blir ny fotbollsbas i Uppland

Fotboll Josefine Jardenäs från Sigtuna blir ny kanslichef på Upplands FF: - Upplandsfotbollen är relativt ny för mig och det ska bli spännande att lära känna alla föreningar och ledare runt om i distriktet, säger Josefine i ett uttalande.

2020_helsida
connys_helsida

Förre MIK-spelaren i AIK:s damlag

Fotboll Linnea Wennebrg som är fostrad i Märsta IK är klar för AIK:s damlag: - Det känns fantastiskt roligt att få möjligheten att komma upp till A-laget. Det har varit en dröm sedan jag var liten att få bära AIK-märket på tröjan, säger Linnea Wennberg i ett uttalande.

Startar innebandy för äldre i Sigtuna

Innebandy Sigtuna IF startar upp innebandy för äldre motionärer: - Jag har spelat med Sigtunas veteranlag i många år men nu har det blivit för tufft att hänga med i ett seriespel. Men det är kul att träna och det finns säkert fler än jag som vill motionera med innebandy. Därför har jag tillsammans med Sigtuna IF Innebandy startat den här formen med mer motionsinriktad träning för den som kan komma loss på dagtid, säger Nils Ekmark, initiativtagare.

centrum_helsida2020
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
herrallsvenskan

Sekundavgörande i Vikingahallen

Handboll Det var dramatiskt värre i Vikingahallen mellan Skånelas-VästeråsIrsta på lördagen. Först md två sekunder kvar avgjordes matchen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

swedol_outsider
moderat_outsider
bergstrand_out_jan
centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
sigtuna_vatten_outsider