defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Kommunen beklagar konkursen

Sigtuna kommun beklagar i ett uttalande Valsta Syrianskas konkurs. Kommunen riskerar att gå miste om 200 000 kronor och SigtunaHem 276 000 kronor.

centrum_artikel
I veckan begärde Valstas Syrianskas sportchef Suleyman Messo föreningen i konkurs. Klubbens skulder väntas uppgå till dryga miljonen. Kommunens fordran är 200 000 kronor och SigtunaHems 276 000 kronor. Kommunstyrelsens ordförande Lars Bryntesson (S) beklagar konkursen. Han säger i ett pressmeddelande att det är viktigt att kommunen kan vara en konstruktiv part för att hjälpa föreningar som hamnar snett.
– Kommunen har under hösten, precis som i andra fall när en förening hamnar efter med betalningar, fört en dialog men tyvärr inte sett några realistiska möjligheter att bidra till en långsiktigt hållbar lösning,
Har fastighet på Atletvägen
I höstas skulle kommunens ekonomer utreda ett eventuellt köp av Valsta Syrianskas fastighet på Atletvägen i Märsta. Ett beslut i kommunstyrelsen fattades på torsdagen att lämna ärendet utan bifall. Vi en konkurs kommer en förvaltare försöka att sälja av de tillgångar som Valsta Syrianska ha för att betala skulderna. Skatteverkets fordran lär vara störst. Samtidigt uppger Marie Axelsson (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden att de barn och ungdomar som finns i föreningen ska få hjälp att få en ny hemvist i någon av de andra klubbarna. Vad märsta.nu erfar har FC Arlanda redan tagit över ungdomsspelare.
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
helsida_sommarlov
EXTRA

Travprofilen har avlidit

Ridning Travprofilen Jim Frick som bodde i Sigtuna har avlidit: - De senaste veckorna har Jim legat på sjukhus och läget har hela tiden försämrats. I dag (lördag, reds anm) tvingades han ge upp kampen mot sjukdomen, säger sonen Daniel Frick till Expressen.

brobygget_helsida_valsta
studeravidare_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
2020_helsida
premiärextra

Philip leder nya unga MIK

Fotboll Philip Alouch tar över Märsta IK:s seniorlag som spelar i Division 4 denna säsong: - När man går på Märsta IK:s hemmamatcher ska man kunna heja på spelare från kommunen. Vi har en fantastisk återväxt på ungdomssidan där flera spelare är med i Upplands distriktslag samt uttagna till Svenska landslagets olika uttagningsläger, säger Philip till märsta.nu

brobygget_midgard_helsida
sigtunahem_sokbostad
EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

outsider_sommarlov
nrh
studeravidare_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
brobygget_outsider_valsta