moderat_jul_nyar
Foto: Arkivbild/Daniel Iskander

Klubblokal köptes för 200 000

Valsta Syrianskas föreningslokal har nu köpts av kommunen för 200 000 kronor: - Det finns tänkbara användningsområden för huset, men inga beslut har ännu tagits kring detta. Till exempel så finns det några föreningar som visat intresse, men det har alltså ännu inte tagits några beslut, meddelar Anders Mebius, chef på Kultur- och fritidsförvaltningen

märsta.nu kunde förra året rapportera om fotbollsklubben Valsta Syrianskas konkurs. En tillgång för föreningen var klubblokalen på Atletvägen som kommunen enligt uppgift var beredda att betala drygt 2 miljoner kronor för innan Valsta Syrianska begärde sig i konkurs. Under förra året lämnade föreningen in en konkursansökan och bland skulderna fanns det hundratusentals kronor till Skatteverket och SigtunaHem. Under en tid försökte konkursförvaltaren sälja klubbhuset och den låg ute på Blocket för 995 000 kronor, ett pris som var mycket högt enligt Marie Axelsson (S), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden.

Andra föreningar kan använda den
En enig kommunstyrelse kunde dock i januari klubba igenom ett köp för 200 000 kronor. Beslutet var politiskt poängterar Anders Mebius, chef på Kultur- och fritidsförvaltningen. Mebius säger att inga beslut tagits för hur lokalen ska användas men att det finns intresse från andra föreningar att använda den.

happyhomes_2019
defacto_helsida

Pantzar i EM-kval

Basket Melwin Pantzar som bytt klubb till Monaco är med i landslaget igen: - Det ska bli jätteroligt att se Olle och Melwin tillsammans med de stora pojkarna, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

teatergrillen_helsida

Samlar in pengar till Barncancerfonden

Innebandy Arlanda IBK kommer i samband med sina hemmamatcher på lördag att samla in pengar till förmån för Barncancerfonden: - På initiativ av vårt herrlag samlar vi in så mycket pengar vi bara kan till barncancerfonden. Alla lag i föreningen är med och bidrar på olika sätt. Vi gör detta tillsammans för framtiden. Alla kan inte göra allt, men alla kan bidra med något, säger ordförande Marianne Isoz Henriksson.

centrum_helsida2020
hockeyettan

Wings vann mot Hanviken

Ishockey Wings kom snabbt in på segerspåret igen efter förlusten mot Sollentuna. På onsdagskvällen besegrades Hanviken.

colorama_jul

Sigtunabo dömer Junior-VM

Ishockey Andreas Harnebring från Sigtuna är med och dömer Junior-hockey VM i Tjeckien: - Det ska bli oerhört kul att för första gången åka iväg på JVM som man själv har följt hemifrån under många år, säger Harnebring till Svenska hockeyförbundets sajt.

EXTRA

Karlsson om ”Stocken”: Vi är inte bästa vänner

Handboll Det är ingen hemlighet att Jimmy Karlsson och Andreas Stockenberg inte är bästa vänner, på lördag kommer "Stocken" till Vikingahallen igen: - Han står inte för det ledarskap jag står för, säger Jimmy Karlsson till märsta.nu

nrh
connys
teatergrillen_outsider