defacto_pan2020
Josephine Naylor i sin nya VaksaladressFoto: Privat

Josephine Naylor till Vaksala

Josephine Naylor lämnar RIK/MIK och testar lyckan i Michael Brobergs Vaksala som ramlade ur Division 1 den gångna säsongen: - Hon har ett målsinne som gör att hon ser möjligheter runt den sista tredjedelen, säger Broberg till märsta.nu

centrum_artikel

I Vaksala finns sedan tidigare Malin Broberg men hennes närvaro hjälpte föga för Vaksala som ramlade ur ettan. Till kommande säsong har man plockat in hennes pappa Michael Broberg som byter Division 3 herr mot Division 2 dam. Med sig från kommunen tar han även Josephine Naylor från RIK/MIK som svarade för sex mål i laget som slutade åtta i serien men fick respass ända.
– Micke bjöd över mig på en träning och först var jag med och tittade, sen tränade jag och det kändes bra, berättar Josephine för märsta.nu

Vemodigt att lämna
Det känns dock vemodigt att lämna moderklubben RIK/MIK, men när laget degraderades till fyran så var det nästan ett måste att gå vidare om man är 19 och har ambitioner med fotbollen:
– Vaksala kan bli ett ba skyltfönster och självklart vill jag vidare efter Division 2, säger Josephine.

Får pendla
Josephine bor i Sigtuna och får räkna med att pendla till träningar och matcher i Uppsala. Det blir tre träningar plus match. En ökning av dosen så klart jämfört med trean.
– Det ska bli kul och jag är förberedd på det, det ger mig möjligheter att utvecklas som spelare, fortsätter Josephine.

Har tränarens förtroende
Michael Broberg ser stora möjligheter med Josephine, han tycker hon har rätt inställning till fotbollen och ett målsinne som ser möjligheter runt sista tredjedelen. Hon är också snabb samt jobbig att möta enligt Broberg.
– Hon vill gärna se utmaningar i både träning och match. Vi i Vaksala vet att hon kommer att bidra med mycket. Vi ser fram att se henne in action 2016.

damallsvenskan

Skånela vann hett derby

Handboll Skånela vann derbyt mot Tyresö på lördagen med 33-29: - Det är alltid speciellt att möta Tyresö, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

januari_helsida
defacto_helsida
coronapandemin

Så många får vistas i hallarna

Sport De nya restriktionerna som kommunen antagit kring idrottsutövande innebär att det begränsas hur många som får vara i hallarna.

hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

prima_helsida

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

speedy_vinter_helsida
handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

meko_helsida
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

ridskola2020_helsida
Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

2020_helsida
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

happyhomes_sommar2020
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

connys_helsida
herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

centrum_helsida2020
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

coronapandemin

Sigtuna Tennis håller igång för folkhälsan

Tennis Ungdomsidrotten i hela länet slog igen på grund av att kommuner bestämde sig för att stänga ner hallar och offentliga planer. Men i Sigtuna har Sigtuna Tennisklubb planerad verksamhet från 9:e januari.

centrum_sommar_out
ridskola_2020_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider
prima_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
moderat_outsider_jan
meko_outsider