panorama
Josephine Naylor i sin nya VaksaladressFoto: Privat

Josephine Naylor till Vaksala

Josephine Naylor lämnar RIK/MIK och testar lyckan i Michael Brobergs Vaksala som ramlade ur Division 1 den gångna säsongen: - Hon har ett målsinne som gör att hon ser möjligheter runt den sista tredjedelen, säger Broberg till märsta.nu

I Vaksala finns sedan tidigare Malin Broberg men hennes närvaro hjälpte föga för Vaksala som ramlade ur ettan. Till kommande säsong har man plockat in hennes pappa Michael Broberg som byter Division 3 herr mot Division 2 dam. Med sig från kommunen tar han även Josephine Naylor från RIK/MIK som svarade för sex mål i laget som slutade åtta i serien men fick respass ända.
– Micke bjöd över mig på en träning och först var jag med och tittade, sen tränade jag och det kändes bra, berättar Josephine för märsta.nu

Vemodigt att lämna
Det känns dock vemodigt att lämna moderklubben RIK/MIK, men när laget degraderades till fyran så var det nästan ett måste att gå vidare om man är 19 och har ambitioner med fotbollen:
– Vaksala kan bli ett ba skyltfönster och självklart vill jag vidare efter Division 2, säger Josephine.

Får pendla
Josephine bor i Sigtuna och får räkna med att pendla till träningar och matcher i Uppsala. Det blir tre träningar plus match. En ökning av dosen så klart jämfört med trean.
– Det ska bli kul och jag är förberedd på det, det ger mig möjligheter att utvecklas som spelare, fortsätter Josephine.

Har tränarens förtroende
Michael Broberg ser stora möjligheter med Josephine, han tycker hon har rätt inställning till fotbollen och ett målsinne som ser möjligheter runt sista tredjedelen. Hon är också snabb samt jobbig att möta enligt Broberg.
– Hon vill gärna se utmaningar i både träning och match. Vi i Vaksala vet att hon kommer att bidra med mycket. Vi ser fram att se henne in action 2016.

2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
defacto_helsida
helgens matcher

Viktiga matcher i trean och femman

Fotboll FC Arlanda och Rosersbergs IK har viktiga matcher där avancemang eller potentiellt avancemang står på spel nu när serierna är inne på sina sista omgångar,

helsida
boisigtuna
corner_helsida
festspec_host2020_helsida
helgens matcher

Helgens matcher: Derby i Division 6

Fotboll Det är toppmöte i Division 6 där MärstaIK2 och FC Arlanda2 möts. Märsta IK spelade hemma på fredagskvällen och FC Arlanda tar sig an Vallentuna på lördag eftermiddag.

happyhomes_sommar2020
sigtuna_vatten_outsider
corner_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
festspec_host2020_outsider