banner_moderaterna
Gamla innebandyvänner dammade av klubban för en reunion. Foto: Privat

Innebandyreunion i Rosersberg

Gamla innebandyvänner som spelat tillsammans inom Sigtuna Kommun samlades i Rosersberg för att damma av klubban och spela lite i lördags.

banner_moderaterna_artikel

I lördags samlades 21 innebandyvänner som spelat under 90-talet för att återuppliva gamla minnen:
– Det var en grym dag som var uppskattad av samtliga, och vi alla vill fortsätta ha detta som en årlig reunion. Det var några som inte träffat varandra på mer än tio år så det fanns mycket att prata om, berättar initiativtagaren Pierre Chamoun för märsta.nu

Flera är fortfarande aktiva
Pierre Chamoun är en av många kommuninvånare i exil som varje sommar kommer hem. En stor del av hans gamla innebandyvänner födda 77-82 bor kvar i kommunen men alla är upptagna i sitt och kan inte träffas så ofta. Pierre berättar att några spelat ihop från 13-årsåldern. Några spelare är fortfarande aktiva idag och spelar i allt från Djurgården och Rosersberg till Sigtuna och Genarp.

En del långväga besökare
Pierre berättar att två av spelarna bor utanför Stockholm, varav en i Malmö, han själv bor i Dubai. Han kunde konstatera att de flesta har bildat familj eller är på väg att bilda. Idag har de skaffat sig yrken inom bland annat flygplatsbranschen, säljare, egna företagare, ställningsmontörer med mera. Matchen i sig fick spelas i tre lag, 4 mot 4 med några avbytare. De hann med fyra matcher per lag och därefter blev det middag på Brook Hotels samt efterfest på Harrys.

Helgens matcher

Fotboll Viktiga poäng står på spel främst för Märsta IK hemma mot Enköping. Seger är ett måste för att behålla spänningen i serien.

steningeslottsommar
centerpartiet_helsida_ett

Fjärde året för Sigtuna Swimrun

Sport Det blir Sigtuna Swimtun för fjärde året i rad i år: - Vi arrangerade ju Sigtunarännet tidigare i år och tycker det ska bli väldigt roligt att vara med och arrangera Sigtuna Swimrun, säger fredric Buchaus på Sigtuna stads löp- och triathlonklubb.

division 3

Tungt nederlag för MIK

Fotboll Märsta IK förlorade mot Syrianska IF Kerburan på söndagen och tappade därmed viktiga poäng i toppen.

happy_homes_juli
division 3

FC Arlanda vann bottenmötet

Fotboll FC Arlanda tog en viktig seger i bottenmötet mot Uppsala-Kurd på söndagen: - Det var starkt mentalt av oss att vända i andra halvlek, sa Tomas Lind, tränare i FC Arlanda efteråt.

Tre nya spelare till Wings

Ishockey Wings som går på is nu i augusti har gjort klart med centern Otto Larsson från Gimo, Freddi Byström från Nyköping och Sebastian Crystall från Bålsta.

gotenehus

Helgens matcher

Fotboll Gott om matcher denna helg i samtliga serier. Märsta IK fortsätter toppjakten på söndag medan FC Arlanda spelar bottenmöte på lördag.

Rosers plockar in Sigtunatalangen

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klar med 18-årige sigtunatalangen Simon Berg för den kommande säsongen: Jag har trivts bra i Sigtuna men ville vidare, ta nästa steg, säger Simon till klubbens sajt.

marstakalaset
banner_center_helsida_tva
theweek_2018

Lyckat landslagsarrangemang för Skånela

Handboll Skånela IF är nöjda med förra helgens arrangemang av Scandinavian Open i Vikingahallen: - Jag har bara hört positiva röster och från de deltagande nationerna har det bara kommit applåder och beröm med bra faciliteter, bra mat, enkla transporter och bra boende, säger Skånelas arrangörsansvarig Robert Zetterquist till klubbens hemsida

sap_valet2018

Ny ordförande för FC Arlanda

Fotboll FC Arlanda har hållit nytt årsmöte och gjorde det för första gången i egna lokaler på Atletvägen: - Vi har haft en väldigt positiv utveckling i föreningen det gångna året, säger nyvalde ordföranden Michael Günes.

Melwin drömmer om NBA

Basket Valstatalangen Melwin Pantzar får ännu mer uppmärksamhet för sitt år i Real Madrid och nu har SVT Sport gjort ett inslag.

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
sd_val2018
sfs_outsider
skanela_standard
objekt4
objekt3