moderaterna_panorama
Foto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander
Jörgen Söderberg och Linus Jämtdal kommenterade matchen.Foto: Daniel Iskander
Eklund ledde segersången.Foto: Daniel Iskander

Hattrick av Eklund i seriefinalen

Ett fullsmockat Rosershallen såg sitt hemmalag vinna seriefinalen mot Bele Barkarby med 6-3 och därmed är man i praktiken klara för spel i ettan nästa säsong: - Antingen tar vi en poäng till eller så ska Råsunda ta in 65 mål på oss, sa tränaren Dick Lyngbrant efter matchen.

Rosersberg trampade gasen i botten redan från start och jublet från de 363 åskådarna i hallen visste inga gränser när Christan Sandsund satte 1-0 och Joakim Gustafsson 2-0 bara minuten därpå. Därefter kom 3-0 från Daniel Schmidt och saken verkade vara biff.

Bele gjorde match
Men Bele Barkarby ville inte lägga sig i seriefinalen utan bjöd upp till kamp sista 45 minuterna, kort före första periodpausen kom reduceringen och i mitten av andra ytterligare en. Det var nerv i matchen under några minuter i andra fram till att Victor Levén satte 4-2. Ännu en gång kunde gästerna reducera och med fem minuter kvar kämpade Bele för att förstöra en eventuell segerfest. Kaptenen Daniel Eklund ville dock annorlunda och satte två mål inom loppet av 1.20 varav det sista i tom bur när åskådarna redan ställt sig upp för att inleda firandet.

Vilt firande
Efter slutsignalen blev det vilt i hallen, Rosersberg bjöd på allsång och Linus Jämtdal klev ner från kommentatorplats för att vara med. Tränaren Dick Lyngbrant var givetvis nöjd med inramningen under matchen. Han tyckte att laget svarat på utmaningen som favoriter hela året.
– Nu ska vi tar fyra segrar till, först ska vi slå Ekerö som är enda lag i serien som inte förlorat hemma på två år.

Målen
Eklund 3, Gustafsson, Schmidt, Sandsund

liber_helsida
EXTRA

Raschke lämnar RIK efter 18 år

Sport Fredrik "Pysen" Raschke som varit engagerad i Rosersbergs IK under 18 års tid, varav 15 år i seniorsammanhang, lämnar nu klubben: - Jag har så mycket att tacka Rosersbergs IK, RA19 & innebandyn för! Den har format mig som människa, fostrat mig som ledare & givit mig så många fantastiska bekantskaper & vänner!

2020_helsida
defacto_helsida

Startar innebandy för äldre i Sigtuna

Sport Sigtuna IF startar upp innebandy för äldre motionärer: - Jag har spelat med Sigtunas veteranlag i många år men nu har det blivit för tufft att hänga med i ett seriespel. Men det är kul att träna och det finns säkert fler än jag som vill motionera med innebandy. Därför har jag tillsammans med Sigtuna IF Innebandy startat den här formen med mer motionsinriktad träning för den som kan komma loss på dagtid, säger Nils Ekmark, initiativtagare.

marinan_helsida

RA19 vidare i USM

Sport I helgen spelades USM för RA 19, födda 2005, och man gick även vidare till nästa steg.

SIF-spelare till gotländska Endre IF

Sport Förre Sigtuna IF-spelaren Felicia Wallin är klar för gotländska Endre i SSL: - Jag är väldigt stolt över att ha Sigtuna IF som min moderklubb, säger Felicia till märsta.nu

connys_helsida
EXTRA

Eklund tillbaka i RIK

Sport Daniel Eklund är tillbaka i Rosersbergs IK efter en sejour i Arlanda IBK: - Eklund är en perfekt spets, stark i djupled, aggressiv framför mål och hungrig på att producera i varje byte, säger tränaren Magnus Jäderlund.

mp_helsida_april
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Sport Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

ewas_helsida

Samlar in pengar till Barncancerfonden

Sport Arlanda IBK kommer i samband med sina hemmamatcher på lördag att samla in pengar till förmån för Barncancerfonden: - På initiativ av vårt herrlag samlar vi in så mycket pengar vi bara kan till barncancerfonden. Alla lag i föreningen är med och bidrar på olika sätt. Vi gör detta tillsammans för framtiden. Alla kan inte göra allt, men alla kan bidra med något, säger ordförande Marianne Isoz Henriksson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
swedol_outsider
mp_outsider2022
sigtuna_vatten_outsider
nrh
marina_outsider
ridskola_2020_outsider
ewas_outsider
connys