bostadsformedling
Den här anläggningen kan byggas i ArlandastadFoto: Illustration/Academy

Fotbollsförbundet kan få anläggning i Arlandastad

Svenska Fotbollförbundet kan få ett eget tränings- och utbildningscenter i Arlandastad. Man har inlett en förstudie som ska presenteras för förbundet i höst.

centrum_artikel

Ett nationellt utvecklings, tränings och utbildningscenter för Svenska Fotbollförbundet kan byggas i Arlandastad på Arlandastad Holdings ägor (mestadels öster om E4:an). Centret ska både innehålla inomhushall samt tre fullstora fotbollsplaner och en mindre träningsyta. Huvudarenan skulle ha plats för ca 2000-3000 åskådare dessutom.
– Det är en stor glädje för oss på Arlandastad att inleda denna förstudie och samarbete med Svenska Fotbollförbundet. Vi har den mark som behövs för projektet och vi är beredda att ställa upp med våra resurser för att möjliggöra projektet, säger Arlandastad Holdings VD Per Taube.

I september ska en förstudie presenteras där krav, behov och ekonomi ska presenteras. Arlandastad Holding ska under tiden även se över andra alternativ från utlandet.
– Svenska Fotbollförbundets ambition är att fortsätta utveckla svensk fotboll för att hålla absolut topp- och världsklass. Det kräver förutsättningar som mäter sig med de absolut bästa. Därför är ett nationellt träningscenter en viktig och central pusselbit, ett center som ska hålla högsta internationella standard, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand, kommenterar Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska Fotbollförbundet.

EXTRA

Dagge Lundin tar över Skånelas rival

Handboll Skånelaiten Dagge Lundin som tränat Uppsala HK tar över Rimbo i Allsvenskan: - Jag har alltid varit lite lockad av vad som är hemligheten i Rimbo, säger Dagge i en intervju med Norrtälje tidning.

defacto_helsida

Nu byggs Bike Arena

Sport Sigtuna Bike Arena byggs i Sigtuna stadsängar sedan Internationella arvsfonden gått in med fem miljoner i projektet.

studeravidare_helsida
sommarlov_helsida
studenten2020_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

speedy_helsida
connys_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

kcbygg_helsida

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

swedol_outsider
kcbygg_outsider
ridskola_2020_outsider
studeravidare_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
sommarlov_outsider
studenten2020_outsider