centrum_host
Den här anläggningen kan byggas i ArlandastadFoto: Illustration/Academy

Fotbollsförbundet kan få anläggning i Arlandastad

Svenska Fotbollförbundet kan få ett eget tränings- och utbildningscenter i Arlandastad. Man har inlett en förstudie som ska presenteras för förbundet i höst.

Ett nationellt utvecklings, tränings och utbildningscenter för Svenska Fotbollförbundet kan byggas i Arlandastad på Arlandastad Holdings ägor (mestadels öster om E4:an). Centret ska både innehålla inomhushall samt tre fullstora fotbollsplaner och en mindre träningsyta. Huvudarenan skulle ha plats för ca 2000-3000 åskådare dessutom.
– Det är en stor glädje för oss på Arlandastad att inleda denna förstudie och samarbete med Svenska Fotbollförbundet. Vi har den mark som behövs för projektet och vi är beredda att ställa upp med våra resurser för att möjliggöra projektet, säger Arlandastad Holdings VD Per Taube.

I september ska en förstudie presenteras där krav, behov och ekonomi ska presenteras. Arlandastad Holding ska under tiden även se över andra alternativ från utlandet.
– Svenska Fotbollförbundets ambition är att fortsätta utveckla svensk fotboll för att hålla absolut topp- och världsklass. Det kräver förutsättningar som mäter sig med de absolut bästa. Därför är ett nationellt träningscenter en viktig och central pusselbit, ett center som ska hålla högsta internationella standard, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand, kommenterar Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska Fotbollförbundet.

sigtunavatten_standard
centrum_host_helsida
greeknighthelsida
defacto_mustach_helsida
happyhomes_2019
fme_oktober
ica_oktober
EXTRA

Rosersbergs IK vann Upplandscupen

Fotboll Rosersbergs IK tog sin största seger någonsin på lördagen när A-laget vann Upplandscupen: - Vi gör en fantastisk match, säger tränaren Stefan Lundqvist till märsta.nu

Ganibegovic gör comeback

Handboll Iris Ganibegovic som lade av med handbollen efter förra säsongen gör comeback för att täcka upp för Yosef Rahali som inte är spelklar än.

nrh
colorama_april2
greeknight_outsider
connys