defacto_pan2020
Den här anläggningen kan byggas i ArlandastadFoto: Illustration/Academy

Fotbollsförbundet kan få anläggning i Arlandastad

Svenska Fotbollförbundet kan få ett eget tränings- och utbildningscenter i Arlandastad. Man har inlett en förstudie som ska presenteras för förbundet i höst.

fraga_liberalerna

Ett nationellt utvecklings, tränings och utbildningscenter för Svenska Fotbollförbundet kan byggas i Arlandastad på Arlandastad Holdings ägor (mestadels öster om E4:an). Centret ska både innehålla inomhushall samt tre fullstora fotbollsplaner och en mindre träningsyta. Huvudarenan skulle ha plats för ca 2000-3000 åskådare dessutom.
– Det är en stor glädje för oss på Arlandastad att inleda denna förstudie och samarbete med Svenska Fotbollförbundet. Vi har den mark som behövs för projektet och vi är beredda att ställa upp med våra resurser för att möjliggöra projektet, säger Arlandastad Holdings VD Per Taube.

I september ska en förstudie presenteras där krav, behov och ekonomi ska presenteras. Arlandastad Holding ska under tiden även se över andra alternativ från utlandet.
– Svenska Fotbollförbundets ambition är att fortsätta utveckla svensk fotboll för att hålla absolut topp- och världsklass. Det kräver förutsättningar som mäter sig med de absolut bästa. Därför är ett nationellt träningscenter en viktig och central pusselbit, ett center som ska hålla högsta internationella standard, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand, kommenterar Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska Fotbollförbundet.

connys_helsida
happyhomes_sommar2020
damallsvenskan

Skånela besegrade OV

Handboll Skånela ångar vidare i Damallsvenskan och vann på lördagen med 38-27 mot OV Helsingborg.

helsida
herrallsvenskan

Klar seger för Skånela

Handboll Skånela rivstartade mot Kärra och släppte sen aldrig taget om matchen. Till slut vann man med 33-22.

meko_helsida
centrum_helsida2020
defacto_helsida
speedy_vinter_helsida
manskold_helsida
kkdk_helsida

MIK-ungdomar till landslagsläger

Fotboll Märsta IK-spelarna John Drugge, Daniel Wennberg och Darley Nseke har tagits ut till olika landslagsläger: - Vi är stolta över våra duktiga spelare som blivit uttagna till landslagssammanhang, säger Joakim Folmer-Hansen i Märsta IK.

2020_helsida
manskold_outsider
kkdk_outsider
sigtuna_vatten_outsider
nrh
meko_outsider
swedol_outsider
centrum_sommar_out
speedy_vinter2020_outsider
outsider
budget_outsider
ridskola_2020_outsider