defacto_pan2020
Den här anläggningen kan byggas i ArlandastadFoto: Illustration/Academy

Fotbollsförbundet kan få anläggning i Arlandastad

Svenska Fotbollförbundet kan få ett eget tränings- och utbildningscenter i Arlandastad. Man har inlett en förstudie som ska presenteras för förbundet i höst.

Ett nationellt utvecklings, tränings och utbildningscenter för Svenska Fotbollförbundet kan byggas i Arlandastad på Arlandastad Holdings ägor (mestadels öster om E4:an). Centret ska både innehålla inomhushall samt tre fullstora fotbollsplaner och en mindre träningsyta. Huvudarenan skulle ha plats för ca 2000-3000 åskådare dessutom.
– Det är en stor glädje för oss på Arlandastad att inleda denna förstudie och samarbete med Svenska Fotbollförbundet. Vi har den mark som behövs för projektet och vi är beredda att ställa upp med våra resurser för att möjliggöra projektet, säger Arlandastad Holdings VD Per Taube.

I september ska en förstudie presenteras där krav, behov och ekonomi ska presenteras. Arlandastad Holding ska under tiden även se över andra alternativ från utlandet.
– Svenska Fotbollförbundets ambition är att fortsätta utveckla svensk fotboll för att hålla absolut topp- och världsklass. Det kräver förutsättningar som mäter sig med de absolut bästa. Därför är ett nationellt träningscenter en viktig och central pusselbit, ett center som ska hålla högsta internationella standard, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand, kommenterar Håkan Sjöstrand, generalsekreterare i Svenska Fotbollförbundet.

defacto_helsida
festspec_host2020_helsida
helgens matcher

Viktiga matcher i trean och femman

Fotboll FC Arlanda och Rosersbergs IK har viktiga matcher där avancemang eller potentiellt avancemang står på spel nu när serierna är inne på sina sista omgångar,

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
helgens matcher

Helgens matcher: Derby i Division 6

Fotboll Det är toppmöte i Division 6 där MärstaIK2 och FC Arlanda2 möts. Märsta IK spelade hemma på fredagskvällen och FC Arlanda tar sig an Vallentuna på lördag eftermiddag.

boisigtuna
connys_helsida
festspec_host2020_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider