defacto_skor

Fotboll i massor ikväll

Ikväll spelar fyra av bygdens lag samtidigt! Märsta IK möter Uppsala-Kurd hemma, FC Arlanda möter Elvan och Sigtuna tar emot Lagga-Långhundra.

banner_artikel

Eftersom det inte spelas matcher i midsommarhelgen så ska alla i Uppland spela onsdag-torsdag. Hemma i kommunen leder det till en trippelkrock ikväll då tre lag spelar samtidigt. Det går med andra ord att få en glimt av samtliga matcher om man önskar. För Märsta IK:s del gäller det att snabbt komma tillbaka i vinnarsätet igen efter förlusten senast mot Vallentuna:
– Vi har analyserat matchen och tycker fortfarande att vi gjort en bra match. Stämningen är bra och vi ser fram emot matchen, säger MIK-tränaren Michael Broberg.

Michael Broberg aviserar lite förändringar i startelvan, det blir ett köpstarkt lag vilket han hoppas ger resultat. Andreas Munter är dessutom avstängd men Jakob Gustafsson är tillbaka. Uppsala-kurd ligger näst sist i tabellen och är i behov av en seger.
– Det blir ingen ”walk in the park” utan det krävs hårt arbete med bra balans offensivt och defensivt. Vi vet att det finns mer att klämma ur spelarna innan uppehållet så att vi är med i toppen när vi tar sommarlov, fortsätter Broberg.

Arlanda i behov av seger
På konstgräset intill huvudarenan kommer Arlanda att ta emot förra årets suverän i sexan  Elvan som ligger i mitten av serien. Arlanda fick 2-2 mot Sunnersta och en seger skulle smaka mumma och sätta press på både Sunnersta och Brottby. För Sigtuna bör det vara tre givna poäng mot Lagga-Långhundra, en förlust innebär att SIF får inrikta sig på att knipa en 2-3 plats istället då avståndet till Knivsta blir för långt efter hösten. Noterbart är att även RIK/MIK och Wigör spelar ikväll, de sistnämnda hemma i Odensala.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

varen2018

Shahryar Khan Babar vann guld i Mens physique

Sport Shahryar Khan Babar från Valsta vann under lördagen internationella tävlingen Sedan Grand Prix och vann juniorklassen i Mens Physique: - Jag förberedde mig sen i början av januari och det resulterade i en förstaplats, det känns overkligt bra, säger han till märsta.nu.

dackia_2018
februari

Karlsson kan prisas

Ishockey William Karlsson är en av tre finalister till Lady Byng Trophy som går till årets gentleman i NHL: - Inte illa. Vem hade trott det. Ja så går det när man får en chans och jag har uppenbarligen spelat med bra spelare. Det har varit otroligt roligt, säger wingsfostrade Wille till Vegas hemsida.

Helgens matcher

Fotboll Det är hemmapremiärer för FC Arlanda och Rosersbergs IK. Märsta IK spelar bortamatch denna helg.

center_banner2
video

Karlsson bakom ny seger

Ishockey William Karlsson spelade fram till segermålet tidigt i morse när Vegas besegrade Los Angeles och lyckades med en så kallad "Sweep".

forskontor
EXTRA

Wille målskytt i Stanley Cup-Avgjorde match 3

Ishockey William Karlsson gjorde sitt första mål för Vegas i Stanley Cup vid 7-tiden i morse: - Det var en fin passning bara sätta klubban på den. En underbar passning, så var det, sa William direkt efter matchen till amerikanska tv-kanalen NBSCN.

EXTRA

Skånela klara för Allsvenskan

Handboll Skånela hade inga problem att avfärda RP Linköping även i andra kvalmatchen i Märsta, slutresultatet skrevs till 21-15: - Det känns väldigt bra, vi kom tillbaka och laddade om, sa målvakten Gracia Zomi Axelsson efter matchen.

Soligt träningsläger för MIK

Fotboll Varför inte åka på ett träningsläger utomlands under påsklovet? Ja det var just vad Märsta IK P04 gjorde: - Vi har haft fem träningar och där två hölls av proffstränaren Reuf Dervic som har arbetat med flera toppklubbar och spelare i Europa. Mycket inspirerande för oss tränare och spelare. Han samarbetar bland annat med Vincente Del Bosque och Fabio Capello, säger tränare Joakim Folmer-Hansen

Arlanda redo för historiska premiären

Fotboll FC Arlanda har spelat färdigt denna försäsong och laddar nu inför premiären mot Vaksala i helgen: - Vi är disciplinerade i hela 90 minuter och lyckats göra ett fint mål framåt. Detta var en mycket bra insats, mot ett bra lag vilket bådar gott inför premiären, säger FC Arlandas sportchef Eddie Khalaf.

Avgörande kval väntar Skånela

Handboll Skånela vann den viktiga kvalmatchen mot RP Linköping och nu väntar tredje och avgörande på onsdag: - Det satt skönt, vi gör en jättebra match, konstaterade tränare Fredrik "Chippen" Söderberg.

vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset
standard_start
veterankraft_standard
matcher_skanela
sigtunavatten_standard
objekt3
standard_ridskola
val2018
connys
outsider_defacto
nfc_vinter
objekt2
objekt4