centrum_panorama2020
Timea Pap fick inte grepp om bollarna.
Kristin Thorleifsdottir satte ett par bollar i första
GUIF hade full koll i försvaret.
Så här såg det ut som oftast, Skånela missar och jubel från GUIF:s målvakt Louise Neidenström
Tajt försvar i GUIF gav små utrymmen för skånelaiterna.
Segerjublet från hemmalagetFoto: Daniel Iskander

Förlust mot GUIF: Vi gör deras målvakt till världsmästare

Skånela förlorade hemma mot GUIF efter att ha missat en rad chanser och slarvat i avgörande lägen: - Det var för dåligt både framåt och bakåt, vi gör deras målvakt till världsmästare, analyserade Fredrik ”Chippen” Söderberg, tränare, efter matchen.

centrum_artikel

Det var upplagt för segerfest när GUIF kom till Vikingahallen. Men det slutade med att sörmländskorna drog hem med de två poängen. Skånela hade en period i mitten av andra där de ledde med 2-3 mål och såg ut att rycka men då kom gästerna ikapp. Därefter släppte de aldrig grepp om tillställningen. Skånela missade även märkbart mycket, friläge efter friläge och anfall efter anfall. Gästernas målvakt Louise Neidenström växte blev ett spöke i målet för skånelaiterna.
– Vi gör henne till världsmästare, menade Fredrik ”Chippen” Söderberg.

I andra växte GUIF:s ledning sakta men säkert, var femte minut drygades det ut, Skånela gick dessutom 6-7 minuter utan mål i andra. Kristin Thorleifsdottir svarade för fem mål i Skånela men slängde bort ett antal bollar samt missade skottlägen. Hon hade ingen bra dag på jobbet och var märkbart irriterad över det på slutet. Skånelas målvakt Pap Timea fick 45 minuter i kassen och byttes sedan ut mot Elin Agerskov. Effekten uteblev dock och slutresultatet skrevs till 22-28:
– Det var för dåligt både framåt och bakåt. Vi bränner avslut efter avslut. Våra bra perioder blev korta denna match. Som tur är får vi chans till revansch snabbt, det är många matcher kvar och vi är med där uppe, kanske behöver vi lite skotträning också, summerade ”Chippen”.

Målen
Thorleifsdottir 5, Eriksson 4, Östlund 4, Nyström 3, Böjeryd 3, Andersson 2, Fransson 1

stottasigtuna_helsida
speedy_helsida

Wingslag städade rent i Märsta

Ishockey Wings Team 07 var med och städade i Märsta som en del av uppdraget Städa Sverige: - Just nu jobbar vi mycket i laget med olika aktiviteter som ger en pengar till lagkassan, då laget i januari 2021 ska åka på världens största ishockeyturnering för ungdomar i Göteborg 2-5/1 2021 så till detta går pengarna som vi tjänar på detta, berättar lagledare Catrine Wisemark.

defacto_helsida
studeravidare_helsida
EXTRA

Meriterad tränare tar över RIK

Innebandy Rosersbergs IK har gjort klart med en av landets mest meriterade innebandytränare: - Att vi nu knyter denna kompetens till oss på vår resa är otroligt stimulerande, säger sportchefen Fredrik Raschke.

valvet_helsida
kcbygg_helsida
happy_homes_mars

Emma lämnar Sävehof

Handboll Skånelafostrade Emma Ekenman Fernis lämnar Sävehof för att bege sig utomlands: - Efter 5 år i klubben är det dags för mig att anta en ny utmaning, säger Emma till klubbens hemsida.

studenten2020_helsida
connys_helsida

Thorleifsdotter till utlandet

Handboll Förre skånelaiten Kristin Thorleifsdotter lämnar H65 Höör för att bli utlandsproffs: - Att kunna satsa fullt ut på handbollen har alltid varit min dröm och mitt mål. Nu kom chansen och jag känner att jag är redo, säger Kristin till H65:s hemsida.

kcbygg_outsider
speedy_outsider
sigtuna_vatten_outsider
studenten2020_outsider
nrh
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
valvet_outsider
stottasigtuna_outsider
studeravidare_outsider
marina_outsider