januari
Timea Pap fick inte grepp om bollarna.
Kristin Thorleifsdottir satte ett par bollar i första
GUIF hade full koll i försvaret.
Så här såg det ut som oftast, Skånela missar och jubel från GUIF:s målvakt Louise Neidenström
Tajt försvar i GUIF gav små utrymmen för skånelaiterna.
Segerjublet från hemmalagetFoto: Daniel Iskander

Förlust mot GUIF: Vi gör deras målvakt till världsmästare

Skånela förlorade hemma mot GUIF efter att ha missat en rad chanser och slarvat i avgörande lägen: - Det var för dåligt både framåt och bakåt, vi gör deras målvakt till världsmästare, analyserade Fredrik ”Chippen” Söderberg, tränare, efter matchen.

centrum_artikel

Det var upplagt för segerfest när GUIF kom till Vikingahallen. Men det slutade med att sörmländskorna drog hem med de två poängen. Skånela hade en period i mitten av andra där de ledde med 2-3 mål och såg ut att rycka men då kom gästerna ikapp. Därefter släppte de aldrig grepp om tillställningen. Skånela missade även märkbart mycket, friläge efter friläge och anfall efter anfall. Gästernas målvakt Louise Neidenström växte blev ett spöke i målet för skånelaiterna.
– Vi gör henne till världsmästare, menade Fredrik ”Chippen” Söderberg.

I andra växte GUIF:s ledning sakta men säkert, var femte minut drygades det ut, Skånela gick dessutom 6-7 minuter utan mål i andra. Kristin Thorleifsdottir svarade för fem mål i Skånela men slängde bort ett antal bollar samt missade skottlägen. Hon hade ingen bra dag på jobbet och var märkbart irriterad över det på slutet. Skånelas målvakt Pap Timea fick 45 minuter i kassen och byttes sedan ut mot Elin Agerskov. Effekten uteblev dock och slutresultatet skrevs till 22-28:
– Det var för dåligt både framåt och bakåt. Vi bränner avslut efter avslut. Våra bra perioder blev korta denna match. Som tur är får vi chans till revansch snabbt, det är många matcher kvar och vi är med där uppe, kanske behöver vi lite skotträning också, summerade ”Chippen”.

Målen
Thorleifsdottir 5, Eriksson 4, Östlund 4, Nyström 3, Böjeryd 3, Andersson 2, Fransson 1

damallsvenskan

Skånela vann hett derby

Handboll Skånela vann derbyt mot Tyresö på lördagen med 33-29: - Det är alltid speciellt att möta Tyresö, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

centrum_helsida2020
speedy_vinter_helsida
coronapandemin

Så många får vistas i hallarna

Sport De nya restriktionerna som kommunen antagit kring idrottsutövande innebär att det begränsas hur många som får vara i hallarna.

hockeyettan

Storförlust för Wings

Ishockey Wings åkte på en storförlust mot Strömsbro och det lutar allt mer åt att Wings får kvala sig kvar i serien.

ridskola2020_helsida

uppdaterad Hallar öppnas upp på måndag

Sport Samtliga kommunala inomhushallar kommer att öppna upp måndag igen för föreningsledd träning.

Unga MIK ett år äldre

Fotboll Philip Alouch är kvar som tränare i Märsta IK ännu en säsong: - Vi är fortfarande väldigt unga och majoriteten av spelarna är tonåringar, berättar Philip Alouch.

happyhomes_sommar2020
handbolls-vm

Två förluster för Lucaus Kongo

Handboll Skånelaiten Lucau har spelat två matcher i VM för Kongo och på söndagen föll man stort mot regerande världsmästarna Danmark: - Det var inte lätt att vara målvakt, sa Lucau till Internationella Handbollsförbundets hemsida.

connys_helsida
coronapandemin

Hockeylaget fick nog-Intog frusen damm i Steninge slottsby

Ishockey Pinbackshallen har varit stängd sedan snart en månad, på lördagen fick Wings Team 11 nog och spelade på naturis i Steninge slottsby.

defacto_helsida
Coronapandemin

uppdaterad Utomhusträning tillåts igen

Sport Nu tillåter Smittskyddsläkare organiserad utomhusidrott igen: - Bakgrunden till den nya bedömningen är den något minskade smittspridningen samt den positiva effekten för folkhälsan som träning innebär, skriver Region Stockholms i ett pressmeddelande.

coronapandemin

Stängda hallar och planer en förlustaffär-Ser över möjlighet att lätta på restriktionerna

Sport Trots att hallar, ishallar, planer och simhallar stängts ned räknar Kultur- och fritidsförvaltningen med ett minusresultat för 2020. Nu öppnar Kultur- och fritidsförvaltningens chef Lars Palmér upp för att det kan bli aktuellt med organiserad barn- och ungdomsidrott igen innan 24/1.

meko_helsida
coronapandemin

Beslut om idrottsstopp för barn ligger kvar

Sport Trots den nya pandemilagen om att varje person ska ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande kommer ungdomsidrotten inte att få sätta igång i kommunala anläggningar.

januari_helsida
damallsvenskan

Pigg start räckte inte

Handboll Det var dubbelmöte mellan Skånela och Kärra i Vikingahallen. Damerna förlorade trots en pigg start: - Vi spelar fantastisk handboll första tjugo minuter, säger tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim

prima_helsida
herrallsvenskan

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Handboll Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

2020_helsida
EXTRA

Lucao spelar VM med Kongo

Handboll Skånelas målvakt Herdeiro Lucao har tagits ut till VM för Demokratiska Republiken Kongo där han ställs mot bland annat regerande världsmästaren Danmark.

coronapandemin

Sigtuna Tennis håller igång för folkhälsan

Tennis Ungdomsidrotten i hela länet slog igen på grund av att kommuner bestämde sig för att stänga ner hallar och offentliga planer. Men i Sigtuna har Sigtuna Tennisklubb planerad verksamhet från 9:e januari.

swedol_outsider
connys
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider_jan
speedy_vinter2020_outsider
nrh
prima_outsider
meko_outsider
centrum_sommar_out