defacto_pan2020
Josefine Bouveng ska spela OS i februari. Foto: Insändarbild/Carina Gävstedt

Bouveng till Ungdoms-OS

Josefin Bouveng från Wings har tagits ut till det svenska U16-landslaget som ska spela Ungdoms-OS i Norge 12-21 februari.

centrum_artikel

märsta.nu har under säsongen rapporterat om tingstjejerna Josefin Bouveng och Johanna Gävstedts framfart i Uppland/Sörmlands distriktslag. Nu har Josefin imponerat så mycket att hon tagits ut till U18-landslaget som ska spela Ungdoms-OS i Lillehammer 12-21 februari. Sedan tidigare har Josefin spelat för både U16 och U18-landslagen. Hon dock inte ens fyllt 15 år så det finns en risk att de flesta hon möter är äldre än henne, stommen i landslaget består av spelare födda 2000. Första matchen spelar Sverige mot Schweiz 13:e februari.

Skånela värvar från Ligan

Handboll Skånela har gjort klart med meriteade Rickard Åkerman som bland annat spelat i Bundesliga 2 och närmast kommer från Handbollsligalaget GUIF Eskilstuna.

happyhomes_sommar2020
connys_helsida
hockeyettan

Wings säkrade kontraktet

Ishockey Wings är kvar i Hockeyettan även kommande säsong, det står klart sedan man besegrat Sollentuna under onsdagskvällen.

Sigtuna IF Rugby Vikings växer och får rugbyplan

Sport Sigtuna IF Rugby Vikings märker av ett växande antal medlemmar och man kommer att få en egen rygbyplan i år: - Kom gärna och provträna eller kom på vår prova-på-dag 24 april kl 10:00 på Prästängarna i Sigtuna, säger tränare John Bennet.

centrum_helsida2020
vardcentral_helsida
damallsvenskan

Skånela avslutade med seger

Handboll Damallsvenskan avslutades på söndagen för Skånela mot GT Söder: - Skönt att avsluta med seger och det är sista matchen med gänget för några av tjejerna, sa tränare Fredrik "Chippen" Söderberg Wernheim.

sigtunastad_helsida
defacto_helsida
dackskiftarna_helsida
2020_helsida
ridskola2020_helsida
speedy_vinter_helsida

Majoritet manliga ledare inom idrotten

Sport Två av tre ledare inom ungdomsidrotten i kommunen är män: - Vi är inte nöjda med den statistiken på något sätt. Vi vill ha 40 procent och för det krävs ytterligare arbete, säger distriktsidrottschef Dag Söderberg till Upsala Nya Tidning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
dackskiftarna_outsider
nrh
sigtuna_vatten_outsider
connys
vardcentral_outsider
ridskola_2020_outsider