centrum_jul_panorama

Villabrand i Steninge

En villa övertändes på Tellusgatan i Steninge kring 1-tiden natten mot söndag.

defacto_jul_artikel

00.30 larmades räddningstjänst till Tellusgatan i Steninge med anledning av en brand i villa. Branden ska ha startat på balkongen och spred sig till resten av huset. Brandkår arbetar nu med att begränsa spridning till andra villor eftersom husen på Tellusgatan står nära intill. Enligt Henrik Nyman, operativ chef på Räddningscentralen i Stockholms län, rör det sig om ca 150 kvadratmeter. Ingen person ska vara skadad. Ca 30 brandmän från tre stationer bekämpar elden.
-Arbetet på plats kan ta flera timmar. Sen är det eftersläckning också. Det brann uppe på balkongen, frågan är om det går att rädda någonting alls, säger Henrik Nyman.

”Rörigt på plats”
Ett ögonvittne berättar för märsta.nu att det rörigt på plats och att upprörda villaägare ska ha sprungit innanför polisens avspärrningar:
-Polisen fick snabbt bort personerna, de såg väldigt oroliga ut, säger vittnet till märsta.nu

En stor spridningsrisk fanns och räddningstjänsten jobbade intensivt i flera timmar för att förhindra spridningen av den eldhärjade villan. De boende i de närliggande villorna evakuerades och kunde inte återvända hem förrän flera timmar senare då räddningstjänsten till slut fick kontroll över branden:
-Folk stod i nattkläder och frös, fortsätter vittnet.

Släckningen fortsätter
Brandkåren kommer att vara på plats under hela natten och morgonen för att eftersläcka och kontrollera att branden inte blossar upp igen:
-Vi är kvar och bevakar så att det inte sprider sig på något sätt, det får fortsätta brinna ner, uppgav räddningscentralen för märsta.nu vid 04-tiden.
Enligt räddningscentralen kommer ett befäl åka till platsen vid 08.30-tiden för att kontrollera.
-Men vi har personal på plats fram till morgonen.

Uppdaterad kl. 5.19

defacto_jul

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

happyhomes_2019
trainingpartner_jobb_helsida
ica_oktober
sigtunavatten_standard
julbord_helsida
valsta_tomte
centrum_jul_helsida
tp_helsida
bildådet

Ordförande: Ingen förhöjd risk mot Vikingahallen

Nyheter Skånelaiter som varit oroliga efter händelsen i lördags då en bil körde in genom fasaden kan vara lugna: - Polisen betraktar det som en isolerad händelse och det finns ingen förhöjd risk på Vikingahallen, skriver ordföranden Magnus Larsson på Facebook.

colorama_april2
connys
tp_outsider
greeknight_outsider
valsta_tomte_outsider
julbord
nrh
trainingpartner_jobb_outsider
julshow_outsider