moderaterna_riksdag
Pierre Cengiz-EdstrandFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Viker sig inte för hot om uteslutning

Trots hot om uteslutning och att styrelsen i Miljöpartiet i Sigtuna inte får avvika från uppgörelsen med Socialdemokraterna och Liberalerna deklarerar styrelsen i Miljöpartiet att man fortfarande kommer att rösta fritt i Kommunstyrelse och fullmäktige.

centrum_artikel

Under onsdagen gick Henrik Naglitch (MP), ersättare fullmäktige och medlem, ut med ett pressmeddelande där MP i Stockholms län ska ha fråntagit styrelsen i Sigtuna rätten att säga upp samarbetet med Socialdemokraterna och Liberalerna. Uppsägningen ansågs vara ogiltig och ett uteslutningsärende har även inletts mot Pierre Cengiz-Edstrand:
– MP Sigtunas styrelse anser att distriktsstyrelsens agerande är häpnadsväckande. I sin iver att visa sig regeringsdugliga och lojala mot S drar man sig inte för att ignorera demokratiskt fattat medlemsbeslut, offra kommunalråd, den av medlemmarna valda styrelsen och i och med det också MP:s medlemmar, skriver styrelsen i Sigtuna i ett pressutskick.

Tre medlemmar i MP Sigtuna; Henrik Naglitch, Elwood Overholt och Karolina Windefalk delar inte Cengiz-Edstrands uppfattning om att det är ett avtalslöst samarbete utan att koalitionen med S och L ska fortsätta. Enligt pressmeddelandet från Miljöpartiets styrelse i Sigtuna ska det röra sig om fyra medlemmar. Socialdemokraterna ska enligt uppgift ha försökt bilda majoritet nu när Cengiz-Edstrand inte medverkar i kommunledningen men utan resultat. Därmed står nuvarande styre på 22 mandat samt två från Vänsterpartiet som gett ett ”tyst stöd” under mandatperioden.
– Vi är beredda att ta ansvar för kommunen och kommuninvånarnas bästa. Men vi är inte beredda att sälja vår själ, skriver styrelsen för MP i Sigtuna.

Man kallar även uteslutningsutredningen mot Cengiz-Edstrand för ogrundad och orättvis då han ska ha följt medlemmarnas beslut. Han kommer att behålla sina uppdrag och har styrelsens fulla stöd. Karolina Windefalk klargjorde för märsta.nu under onsdag kväll att varken hon eller Naglitch och Overholt gör anspråk på makten i (MP) trots att de för en tid sedan gick ut med beskedet att det nu finns två Miljöpartier i kommunen.
– Vi vill bara att allt ska gå rätt till, sa Windefalk.

julmarknad_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
helsida_var2021
flygskola_helsida
mp_host_helsida
connys_helsida
dack-helsida
oppethus_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

2020_helsida
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

flygskolan_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
julmarknad_outsider
nrh
swedol_outsider
dack-outsider
mp-outsider
ridskola_2020_outsider
oppethus_outsider
centrum_sommar_out