centrum_jul_panorama
Se upp med vassa föremål på SjudargårdetFoto: Maps

Skador efter bad vid Sjudargården

Två personer ska ha skadat sig på ett vasst föremål som lagts ner i Sjudarårdsbadet: - Hoppa ej från långa bryggan…Pålar ligger i och är långa nog att landa på, skriver en sigtunabo via Twitter.

defacto_jul_artikel

En flicka och en pojke fick besöka sjukhus efter ett nattdopp i Sjudargårdsbadet. Vid den långa bryggan hade någon enligt en sigtunabo lagt ner vassa pålar som man kan skära sig på. Omfattningen på skadorna är oklara men det ska inte vara något allvarligt utan bara omplåstring. Polisen misstänker inte brott i skrivande stund enligt Radio Uppland.

Kultur- och fritidsförvaltningens chef Anders Mebius berättar för märsta.nu att det är oklart vad som finns i vattnet. Dykare från dykarföreningen ska undersöka platsen mer utförligt under dagen. Det är inte farligt att bada på Sjudargårdsbadet utmed stranden men bryggan kommer att vara avstängd tills dess att vattnet utmed den är undersökt:
– Skulle det visa sig att det är nått så kommer vi rensa runt bryggan. Misstänker vi brott så kontaktar vi polisen som får utreda. Vår medarbetare har bedömt att det är något föremål som orsakat skadan men att det går bra att bada från stranden. Vi tar detta på största allvar, det kan vara en cykel, bråte eller annat, just nu vet vi inte, säger Anders Mebius till märsta.nu

 

sigtunavatten_standard
julbord_helsida
happyhomes_2019

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

trainingpartner_jobb_helsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

centrum_jul_helsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

ica_oktober
fme_oktober
colorama_jul
greeknighthelsida

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

tp_outsider
connys
trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider
julbord
nrh