dackskiftarna_panorama

Väringaskolan mot pärlrekord

Väringaskolan i Sigtuna satsar på att slå världsrekord i pärlplatta rapporterar P4 Uppland.

Det nuvarande rekordet i pärlplatta lyder 36 kvadratmeter. 1 618 000 pärlor ska dock ge rekordet till Väringaskolan, det rör sig om 36 kvm. Varje eftermiddag sitter barnen i olika klassrum där de lägger pärlplatta rapporterar P4 Uppland.
– Det är en stor utmaning med all samordning som krävs i det här projektet. Hur vi ska samla alla plattor som är klara eller är halvfärdiga, säger Marjan Nourzad enligt Radio Uppland.

Gäller att vara noggrann
De små pärlplattorna ska bilda en enda stor med ett motiv som föreställer förskolebarnen utanför Stadshuset. När pärlplattan står klar ska den vara 42 kvm och slå det gamla med 6 kvm. Det som kan gå fel är om någon lägger en pärla fel som kontrollanterna upptäcker. 1:a december kommer personal från Guiness rekordbok för att utföra kontrollen. Men det är inte bara för att hamna i boken som skolan ”pärlar” som man kallar det:
– Det har skapats en otrolig ”vi-känsla” på skolan under det här arbetet. Barn, föräldrar, elever, kökspersonal och vaktmästare. Alla är med, fortsätter Marjan Nourzad.

fme_oktober

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

defacto_helsida
ica_oktober
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

dackskiftarna_helsida
sigtunavatten_standard
happyhomes_2019
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

defacto_outsider
colorama_april2
connys
nrh