defacto_pan2020

Väringaskolan mot pärlrekord

Väringaskolan i Sigtuna satsar på att slå världsrekord i pärlplatta rapporterar P4 Uppland.

Det nuvarande rekordet i pärlplatta lyder 36 kvadratmeter. 1 618 000 pärlor ska dock ge rekordet till Väringaskolan, det rör sig om 36 kvm. Varje eftermiddag sitter barnen i olika klassrum där de lägger pärlplatta rapporterar P4 Uppland.
– Det är en stor utmaning med all samordning som krävs i det här projektet. Hur vi ska samla alla plattor som är klara eller är halvfärdiga, säger Marjan Nourzad enligt Radio Uppland.

Gäller att vara noggrann
De små pärlplattorna ska bilda en enda stor med ett motiv som föreställer förskolebarnen utanför Stadshuset. När pärlplattan står klar ska den vara 42 kvm och slå det gamla med 6 kvm. Det som kan gå fel är om någon lägger en pärla fel som kontrollanterna upptäcker. 1:a december kommer personal från Guiness rekordbok för att utföra kontrollen. Men det är inte bara för att hamna i boken som skolan ”pärlar” som man kallar det:
– Det har skapats en otrolig ”vi-känsla” på skolan under det här arbetet. Barn, föräldrar, elever, kökspersonal och vaktmästare. Alla är med, fortsätter Marjan Nourzad.

teatergrillen_helsida

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

colorama_jul
happyhomes_2019
centrum_helsida2020
defacto_helsida
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

teatergrillen_outsider
nrh
connys