moderater_pan_sommar

Väringaskolan mot pärlrekord

Väringaskolan i Sigtuna satsar på att slå världsrekord i pärlplatta rapporterar P4 Uppland.

Det nuvarande rekordet i pärlplatta lyder 36 kvadratmeter. 1 618 000 pärlor ska dock ge rekordet till Väringaskolan, det rör sig om 36 kvm. Varje eftermiddag sitter barnen i olika klassrum där de lägger pärlplatta rapporterar P4 Uppland.
– Det är en stor utmaning med all samordning som krävs i det här projektet. Hur vi ska samla alla plattor som är klara eller är halvfärdiga, säger Marjan Nourzad enligt Radio Uppland.

Gäller att vara noggrann
De små pärlplattorna ska bilda en enda stor med ett motiv som föreställer förskolebarnen utanför Stadshuset. När pärlplattan står klar ska den vara 42 kvm och slå det gamla med 6 kvm. Det som kan gå fel är om någon lägger en pärla fel som kontrollanterna upptäcker. 1:a december kommer personal från Guiness rekordbok för att utföra kontrollen. Men det är inte bara för att hamna i boken som skolan ”pärlar” som man kallar det:
– Det har skapats en otrolig ”vi-känsla” på skolan under det här arbetet. Barn, föräldrar, elever, kökspersonal och vaktmästare. Alla är med, fortsätter Marjan Nourzad.

connys_helsida
helsida_sfs
defacto_helsida
kso_helsida
centrum_sommar2022_helsida
mp_helsida_april
pantamera_avc_helsida

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
kso-duell_out
sfs_out
swedol_outsider
nrh
moderat_outsider
mp_outsider2022