moderaterna_riksdag
Vårdcentraler i länet ska kunna erbjuda videobesök.Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Vårdcentraler ska satsa på videobesök

I veckan ska detaljerna för budgeten i Hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholms läns landsting klubbas och tanken är att videobesök hos vårdcentraler ska öka.

centrum_artikel

Primärvården ska få en höjning med 150 miljoner kronor för 2018 och 25 miljoner av dessa ska gå till barnhälsovård samt resterande till husläkarmottagningar rapporterar Mitt i.

Pengarna ska gå till att upprätta fasta läkarkontakter något som man tror kommer att underlätta för de som har mycket kontakter med vården och äldre:
– Vi satsar nu på ökad trygghet för våra allra sjukaste, som nu erbjuds en patientansvarig läkare. Förändringen syftar till att förbättra tillgängligheten och stärka vården för den patientgruppen, exempelvis för kroniker där vi höjer ersättningen för patienter som behöver mycket vård, säger Marie Ljungberg-Schött (M), sjukvårdslandstingsråd, till Mitt i.

Videobesök ska användas i större utsträckning än idag. Idag finns appar som möjliggör videokontakt med läkare men här vill landstinget se att vårdcentralerna antingen går med i en befintlig lösning eller utvecklar en egen tjänst för sina patienter. Alla vårdcentraler i länet ska också kunna erbjuda webbtidbokning.

2020_helsida

Inga pengar till upprustning av Märsta station

Politik Märsta station lämnas utanför i regeringens förslag till nationell plan: - Trafikverkets förslag till nationell plan är en mycket stor besvikelse för alla oss som länge kämpat för den helt nödvändiga upprustningen av Märsta station, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

happyhomes_sommar2020
mp_host_helsida
helsida_var2021
oppethus_helsida
defacto_helsida
flygskola_helsida

Märstabo och före detta politiker döms för ekobrott

Nyheter En man från Märsta som varit en av förgrundsfigurerna inom ett av kommunens politiska partier döms till villkorlig dom för ekobrott. Han döms i en härva där pengar slussats från Sverige via honom för att undvika skatt. Skatteverket hävdade att pengar som betalats ut via märstabons bolag borde ha skattats för i Sverige.

connys_helsida
julmarknad_helsida
dack-helsida
centrum_helsida2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

sigtuna_vatten_outsider
connys
oppethus_outsider
centrum_sommar_out
flygskolan_outsider
mp-outsider
nrh
swedol_outsider
dack-outsider
ridskola_2020_outsider
julmarknad_outsider