budget_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Var fjärde covid-drabbad över 70 år

Många av de äldre som drabbats av covid-19 i kommunen har kommunal vård.

fraga_liberalerna

109 äldre över 70 år har smittats med covid-19 i kommunen, det är drygt 25 procent av alla bekräftade covid-19-fall i kommunen. Siffror som Mitt i Stockholm presenterar visar att 30 av de smittade bor i särskilt boende och 37 har hemtjänst. Totalt är det 61 procent som har kommunal insats.
– Generellt vet vi att viruset har drabbat äldre i alla länets kommuner. En del av förklaringen är att smittspridningen i samhället började tidigt i Stockholm. Det återspeglas på äldreboenden, säger smittskyddsläkaren Per Follin till Mitt i Stockholm.

Sigtuna och de andra kommunerna i länet har vidtagit åtgärder sedan utbrottet för att minska smittan, bland annat införde kommunens boenden besöksförbud. Bara 13 av 350 boenden i länet har nu en eller flera smittade uppger Mitt i Stockholm. En viktig lärdom som dragits för att stoppa smittan är att personal stannar hemma vid minsta tecken på sjukdom, det är också av stor vikt att alla som arbetar på särskilda boenden utbildas om och ges praktisk möjlighet att följa grundläggande hygienrutiner enligt Follin.

defacto_helsida
2020_helsida
meko_helsida
manskold_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
kkdk_helsida
helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

kkdk_outsider
sigtuna_vatten_outsider
meko_outsider
budget_outsider
nrh
centrum_sommar_out
outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
manskold_outsider