fastbyran_bostad
Foto: Jamshid Jamshidi

Vanligare att Socialförvaltningen ordnar boende

Det blir allt vanligare att Socialförvaltningar runt om i landet hyr lägenheter för att lösa akuta boendeproblem.

Sigtuna kommuns Socialförvaltning har 60 lägenheter till sitt förfogande för personer som inte blir godkända på den ordinarie bostadsmarknaden, rapporterar Hem & Hyra. Oftast rör det sig om lägenheter via allmännyttan. Sigtuna siffra på antal bostäder är bland den lägsta i länet. Bara fyra andra kommuner har färre lägenheter via Socialförvaltningen. Exempelvis har Upplands-Väsby 81 lägenheter.

Hårdare krav för kontrakt
Anledningen till att Socialförvaltningarna tar på sig hyreskontrakt är de hårdare kraven från hyresvärdar, utbredd bostadsbrist och ett tillskot på nyanlända som varken har kötid eller egna inkomster i början uppger Hem & Hyra. Flest lägenheter hos en Socialförvaltning finns i Stockholm med 4100, därefter Södertälje (466) och Solna (280).

fastbyran_helsida
busshållsplatsmordet

Polischefen om domen: Dubbel sorg

Nyheter Polischefen Christoffer Boman kommenterar måndagens dom mot 23-åringen: – Det är en dubbel sorg att samhället ska behöva tilldela en ung person ett livstidsstraff och att en ung man förlorat livet, säger han i ett uttalande.

All post till kommunen blir digital

Nyheter Oavsett om du skriver brev eller inte så kommer all post till kommunen att digitaliseras: - Att digitalisera vår posthantering möjliggör en snabb och effektiv hantering av den inkommande posten till kommunen, säger Åsa Otterbjörk, IT och Digitaliseringschef, Sigtuna kommun.

Hyresgästföreningen larmar: Vill se fler hyresrätter

Politik Hyresgästföreningen kritiserar Kommunledningens ägardirektiv för SigtunaHem: - Det går inte att blunda för det faktum att många behöver och vill ha en hyresrätt, alla tusentals som står i kö visar tydligt det, uppger Hyresgästföreningen i Sigtuna via ordförande Hans Törnqvist.

coronapandemin

Testcenter öppnas på Arlanda

Notiser Ett testcenter för covid-19 öppnas på Arlanda på måndag: - Det är mycket positivt att vi nu kan erbjuda en efterfrågad och helt nödvändig service till våra resenärer och flygbolag. Testerna är viktiga inför återstarten av resandet, särskilt nu innan det digitala hälsopasset lanseras, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

budget2022

Budgeten klubbad: Oförändrad skattesats

Politik Budgeten för 2022 klubbades under torsdagen och innebär bland annat att skatten lämnas oförändrad.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

fastbyran_outsider