Valstasatsningen läggs ner och omarbetas.Foto: Daniel Iskander

Valstasatningen läggs ner: Fler företag engageras i bostadssociala frågor

Valstasatsningen som SigtunaHem har drivit i drygt tio år kommer att läggas ner och omarbetas för att omfatta fler bostadsföretag.

Kommunen tar ett grepp om det bostadssociala arbetet och lägger ner Valstasatsningen. Istället kommer flera bostadsföretag engageras i Valsta och enligt ett pressmeddelande från kommunen är tio bostadsföretag med i en avsiktsförklaring som Kommunstyrelsens ingår i oktober:
– För oss i kommunledningen är trygghetsfrågor prioriterade. Det ska vara snyggt och tryggt att bo i hela vår kommun. De boendes inflytande i sin närmiljö är A och O för att uppnå detta, uppger kommunalråden Dan Rosenholm (FP) och Lars Bryntesson (S) i ett gemensamt utlåtande.

Inte tillräckliga insatser
SigtunaHem som tidigare har drivit Valstasatsningen och varit ensamma i kommunen med bostadssociala projekt kommer att få medverka med de andra bostadsföretagen i kommunen. De senaste åren har Valsta varit hårt drabbat av skadegörelse och brottslighet och insatserna har inte haft någon verkan, även områden som Valsta och Märsta Dal är drabbade och behöver insatser.
– Vi har länge tagit vårt ansvar men det är inte ett företags ensamma åtagande. Bostadssocialt arbete bygger på att man är flera aktörer som arbetar mot några gemensamt uppsatta mål. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med de andra fastighetsägarna med detta, säger Marcus Brixskiöld, styrelseordförande i SigtunaHem.

Bas i Mimers källa
I Valsta kommer man dock fortfarande utgå från Mimers källa som ligger i Valsta Centrum, där kommer kommunens nya fältarbetare att ha sin bas och elever i alla åldrar kommer att erbjudas läxhjälp där. Ali Wandi (S), ordförande i Valsta kommundelsråd, säger att man vill förbättra det bostadssociala arbetet genom en tydlig start i Valstaområdet:
– Vi kommer att utgå från de boendes tankar, idéer och behov. Mimers källa är här en viktig knutpunkt för demokrati och dialog mellan föreningar, näringsliv och de boende.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening