panorama_stationshusen
Foto: Foto: Amanda Sveed/Johnér

Våldsfrivecka uppmärksammas i november

Under november kommer Sigtuna kommun att uppmärksamma "En vecka fri från våld" som fem kommuner beslutat att lyfta.

centrum_artikel_host

Kommunerna Sigtuna, Sollentuna, Sundbyberg, Järfälla, Upplands-Bro och Upplands-Väsby tar ett gemensamt tag mot våld i nära relation och relationsvåld ur barn- och ungas perspektiv. De fem kommunerna kommer under en hela november uppmärksamma ”En månad fri från våld”.
– Vi arbetar givetvis med detta alla årets dagar, men med den här kampanjen hoppas vi kunna synliggöra relationsvåldet och öka kunskapen, säger Katalin Gulácsi, enhetschef för Sigtuna kommuns Öppenvård.

Öppenvården erbjuder insatser för våldsutövare men även för vuxna våldsutsatta.
– Öppenvården vill hjälpa båda grupperna parallellt genom att erbjuda stöd, råd och vård till såväl våldsutövare som våldsutsatta och där det är möjligt hjälpa hela familjen tillsammans. Det gynnar såklart även barnen då färre förhoppningsvis behöver uppleva våld i hemmet, fortsätter Katalin Gulácsi.

Katalin Gulácsi vill uppmärksamma allmänhet på att hemmet inte är en trygg plats för alla. Det kan handla om märken som inte syns för alla. Initiativet är gemensamt för att samtliga kommuner har liknande problematik och man vill ta hjälp av varandra. En ljusmanifestation kommer hållas i Valsta för att uppmärksamma veckan, 25/11. Kvinnojouren Sigtuna kommer även att prata relationsvåld vid tre tillfällen i Kulturlänken 9, 16 och 23 november mellan kl. 11-14.

eldsjal2024_helsida
forstamaj_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
stationshusen_outsider
nrh_sigtuna