nationaldag_pan
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Vaccineringsgraden ökar något bland kommuninvånarna

Efter besked om vaccinpass i delar av samhället har nu vaccineringsgraden uppgått till 75 procent i kommunen.

Ytterligare någon procent har nu vaccinerat sig i kommunen, totalt är det 75,2 procent eller 31 574 invånare. 68,4 procent har tagit andra dosen, vilket är 28 718 personer. Efter att regeringen deklarerat att vaccinpass införs har vaccingraden ökat en aning.

Bland åldersgrupperna har snart varannat 12-15-åring tagit en dos och 60 procent av alla 16-17-åringar. Vaccineringsgraden är lägre bland personer mellan 20-40 år i kommunen medan den är hög bland alla som är 50+. Åldersgruppen 40-49 har knappt åtta av tio vaccinerade med en dos.

Nu blir det studentfirande igen

Ung & Student För första gången på två år får studenterna springa ut från Arlandagymnasiet igen: - Jag ser fram emot att vi äntligen ska få fira dagen på vårt vis, något som vi bara får uppleva en gång. Det är trist för de som gått ut innan oss och jag är tacksam att vi får fira studenten på ett vanligt sätt. Man vill ju ha med sin familj, berättar studenten Theresia Aslan.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
EXTRA

Smash and grab mot fraktföretag

Blåljus Ett fraktföretag i Arlandastad utsattes under tidig morgon för en smash and grab: - Det låg fotanglar vid bron över järnvägen, berättar ett vittne för märsta.nu

helsida
retro_helsida

Gravt funktionshindrad tonårsflicka nekas assistans för fritid

Nyheter En tonårsflicka med funktionshinder nekas assistans av Sigtuna kommun på fritiden och lov: - Jag vill och ska ha möjligheten att vara med mina kompisar eller göra det mina kompisar gör men ni ger mig inte de möjligheterna för att ni tycker att jag gör tillräckligt mycket saker med familjen, har flickan skrivit i ett brev till Sigtuna kommun efter beskedet om neddragen assistans.

2020_helsida
översiktsplanen

Norr om Aspvägen kommer inte att bebyggas

Politik Sigtuna kommun har antagit en ny översiktsplan i samband med fullmäktige på torsdagen. I den så har förslaget om bebyggelse norr om Aspvägen tagits bort.

connys_helsida
liber_helsida
logistik_sigtuna_helsida

Lyckad Blåljusdag i Märsta Centrum

Nyheter I lördags var det Blåljusdag i Märsta Centrum: - Vi är mycket tacksamma för alla Märstabor som kom och gjorde dagen till en succé säger Helena Kihlanki, projektledare Trygg i Märsta.

nationaldag_helsida
mp_helsida_april

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
retro_outsider
logistik_outsider
nationaldag_out
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
outsider
connys
swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
nrh
mp_outsider2022