moderaterna_panorama
Foto: CompuGroup Medical Sweden AB

Vaccinering kan starta efter jul

Vaccineringen mot covid-19 kan påbörjas efter jul uppger Region Stockholm.

De första doserna vaccin mot covid-19 kommer in till Region Stockholm i mellandagarna. Inom kort ska man kunna boka tid för vaccinet:
– Nu ser det ut som vi kommer kunna börja erbjuda vaccin efter jul till äldre på särskilt boende. I takt med att vi får in doser kommer vi fortsätta erbjuda vaccin till hela gruppen och arbetet kommer pågå in i januari. Det är många som frågar om när just de kan få vaccin och vi kommer berätta hur var och en ska göra så snart vi har mer konkreta besked. Även om vi alla väntar ivrigt behöver vi ha tålamod, just nu uppdateras leveransbeskeden varje dag, säger Magnus Thyberg, ansvarig för vaccinsamordningen

Vilka som kommer att erbjudas vaccin framgår i ett senare skede. Först kommer det att vara till personer i på särskilda boenden för äldre. Det är nationella prioriteringar som kommer styra vem som erbjuds vaccinet först. Vaccinet kommer att vara gratis.

sommar i sigtuna kommun

Så varmt är det i baden

Nyheter Det råder värmebölja i kommunen och för den som funderar på ett svalkande dopp så finns det gott om strandbad.

marinan_helsida

Hundens vecka i Märsta

Notiser Hundens vecka kommer att arrangeras hos Märsta-Sigtuna Brukshundklubb vecka 37: - 2021 blev rekordartad för Hundens vecka och vi hoppas på ett lika stort engagemang i år, säger Lovisa Palmblad, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

liber_helsida

Plankning minskar kraftigt

Nyheter Planeringen inom kollektivtrafiken minskar kraftigt: - Vår kontrolloffensiv för det hederliga Stockholm ger resultat. Tjuvåkningen nu trycks tillbaka på bred front och särskilt i spårtrafiken som uppvisar historiskt låga nivåer, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons.

mp_helsida_april
defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
midsommar

Vädjar om färre samtal till 112

Nyheter Midsommarhelgen är en av högtiderna som det är extra högt tryck på SOS Alarm: - i vill uppmana var och en att fira in sommaren varsamt och att ringa rätt när det behövs, äger Björn Skoglund, verksamhetsspecialist på SOS Alarm.

connys_helsida
2020_helsida
ewas_helsida
EXTRA

Smällar från flygplan över Vidbo

Notiser Ett British Airways-plan som lyfte från Arlanda tvingades vända tillbaka efter ett tekniskt fel: - Det hördes flera smällar, uppger flera boende ute i Vidbo.

Pristak införs i SL-trafiken

Nyheter Region Stockholms Trafiknämn har klubbat igenom ett pristak i SL-trafiken: - Bort med onödiga debiteringar och in med resenärerna. Det är målet när vi inför capping. Först ut är enkelbiljetter med målet att också öppna upp för månadskorten, säger Kristoffer Tamsons (M), ordförande för trafiknämnden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
marina_outsider
sigtuna_vatten_outsider
moderat_outsider
ewas_outsider
connys
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider