Brandkår fick åka upp på gångvägen för att passera hindret på AspvägenFoto: Insändarbild

Utryckningsfordon sinkades av hinder

På Nyårsafton fick brandkår åka på gångvägen för att ta sig till en brand på Aspvägen då den stängts av: - Framkomligheten är viktig vid alla sorters utryckningsärenden och en av anledningarna till varför det finns en öppning för fordon att passera. Att köra upp på trottoaren för att passera avspärrningen är alltså helt i sin ordning för utryckningsfordon i tjänst, meddelar Karolina Regius, kommunikationsstrateg på kommunledningskontoret.

centrum_artikel_host

Avstängningen av Aspvägen fortsätter att engagera märsta.nu:s läsare. Åsikterna är många, vissa förstår avstängningen och andra anser att det är få som förstår för andra. Anledningen till att den stängdes av var att den ansågs för trafikfarlig då hastigheten var för hög förbi husen på platsen som samtidigt hade sina utfarter mot gatan.

Brandkår sinkad
Under nyårsafton uppmärksammades redaktionen på ett dilemma. Brandkår som skulle till Aspvägen från Stationsgatan platsen fick åka över gångvägen. Enligt uppgift tog det lite längre tid för brandbilarna att köra fram i och med det.
– Med tanke på den tid det tog för brandbilen att ta sig fram genom det nya hindret var det ju tur att det inte var en större brand eller olycka, säger uppgiftslämnaren till märsta.nu

Utryckningsfordon ska köra förbi
Men allt är dock i sin ordning. Kommunen har lämnat kvar en bit på gångvägen utan avspärrning just för att utryckningsfordon ska ta sig fram. Dock så är GPS och andra tjänster som tillhandahåller vägbeskrivningar inte uppdaterade än då det fortfarande går att köra rakt genom hela Aspvägen, bland annat får man fram en sådan färdbeskrivning hos Apples tjänst för vägbeskrivningar. Varför så är fallet kan kommunen inte uttala sig om just nu på grund av att aktuella tjänstemän är antingen sjuka eller på semester.

centrum_host_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida

Inga större incidenter i snöovädret

Nyheter I helgen förväntas Stockholmsregionen drabbas av ett betydande snöfall. Prognoserna pekar på att cirka 20-25 centimeter blötsnö kan falla från lördag eftermiddag klockan 13 och fortsätta i cirka ett dygn framåt. Trafikanter uppmanas att vara extra försiktiga om de måste ge sig ut på vägarna.

connys_helsida

Trenden vänder: Arbetslösheten ökar i kommunen

Notiser Enligt ny statistik från Arbetsförmedlingen har arbetslösheten ökat både i Sigtuna kommun och i hela Stockholms län. Under februari månad noterade Sigtuna kommun en total arbetslöshet på 8,9 procent, en ökning med 0,5 procentenheter jämfört med samma period föregående år. Liknande trend syns även i resten av länet.

127 kommuninvånare kallas in till mönstring

Nyheter Under den pågående mönstringsprocessen har 100 män och 27 kvinnor från Sigtuna kommun kallats in för att genomgå mönstring. Jämfört med grannkommunerna visar statistiken att 75 invånare från Upplands-Bro, 153 från Väsby och 314 från Sollentuna har blivit inkallade.

Ny restaurang till äldreboende i Märsta

Notiser I går invigdes den nya restaurangen på Ärlinghems äldreboende i Märsta, och det var ett ögonblick av jubel och firande när boendechef Barbare Huskaj och ordförande i vård- och omsorgsnämnden Josefin Brodd (M) klippte det ceremoniella bandet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
pantamera_out