defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Uppmaningen: Drick vatten när värmeböljan drar in

Med start idag onsdag drar värmeböljan in över kommunen, det blir sju dagar i sträck med temperaturer över 25 grader.

centrum_artikel

SMHI har inte utfärdat en varning för höga temperaturer, men den kommande veckan kommer det varje dag att vara mellan 25.30 grader. Först på torsdag 1:a augusti ska temperaturen gå ner under 25 grader. Ingen nederbörd finns heller i sikte.

Med anledning av värmeböljan uppmanar 1177 Vårdguiden allmänheten att dricka mycket vatten, mer än vanligt. Man ska helst dricka innan man blir törstig och man ska undvika söta drycker, alkohol och vätskedrivande drycker som kaffe och te. Man bör också äta vätskerik mat som grönsaker och frukt.

defacto_helsida
coronapandemin

Rekordmånga får intensivvård

Notiser I en lägesrapport från Region Stockholm gällande coronapandemin så konstateras att drygt 100 stockholmare är i behov av intensivvård.

happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020

Resam ger klimat- och energitips

Nyheter Rasam Sheibeh får den nyinrättade tjänsten som energi- och klimatrådgivare i Sigtuna kommun: - Som energiingenjör brinner jag för hållbara energilösningar. Jag kommer att göra mitt yttersta för att hjälpa kommunens invånare att minska sin klimatpåverkan, säger han i ett pressmeddelande.

ridskola2020_helsida
vardcentral_helsida
connys_helsida
sigtunastad_helsida
speedy_vinter_helsida
dackskiftarna_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

2020_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
dackskiftarna_outsider
speedy_vinter2020_outsider
nrh
sigtunastad_outsider
sigtuna_vatten_outsider
vardcentral_outsider
connys