magget_bars
dackia_skifte2017
sommarjobb2017

Succé för Öppet Hus på Arlandagymnasiet

Ung & Student Arlandagymnasiet höll Öppet Hus på torsdagen och lockade hundratals framtida elever: - Det blev stor succé på Arlandagymnasiets Öppethus ikväll, rekord på 361 st besökare. Vi gjorde förmodligen vårt bästa Öppethus som präglades av en otroligt god stämning och värdskap. Samtliga program var välbesökta av intresserade och engagerade blivande elever, berättar läraren Christian Nordgren för märsta.nu

varumarke_defacto_sommar
happy_homes_sommar

Märstabo blir FN-ambassadör

Ung & Student Tidigare eleven på Arlandagymnasiet Nasrin Mohamud är en av 27 ungdomar som utsetts till ambassadörer av Svenska FN-förbundet: - Det känns pirrigt och coolt, att man får det ansvaret och det förtroendet, säger hon till tidningen Folkbladet.

Ensamkommande besökte brandstationen i Kolsta

Ung & Student I onsdags förra veckan hade branststafionen i Märsta besök av 13 ensamkommande flyktingbarn och ungdomar: - De är en del av vårt samhälle och det är vårt ansvar att ta hand om dem, säger Yamo Mirbaz tillsynsförrättare på Brandkåren Attunda.

Ungdomar glada över jobbgarantin

Ung & Student Hundratals sommarjobbare är just nu ute i kommunen. Sigtuna är en av få kommuner med sommarjobbsgaranti vilket uppskattas av ungdomarna: - Du lär dig att komma ut i arbetslivet på ett annat sätt än om du ska söka jobb själv. Det är inte alltid som man får jobb när man är ny från gymnasiet eller går i gymnasiet, säger Mads Sjöberg-Madsen till P4 Uppland.

Skolavslutningen

Elever fick utmärkelser

Ung & Student I samband med skolavslutningarna idag fick flera elever priser för sina insatser för att hjälpa och stötta andra elever.

Studentfirandet i Märsta

Ung & Student Arlandagymnasiets studenter sprang ut under fredagen och märsta.nu var på plats för att dokumenteta firandet och den efterföljande kortegen genom Märsta.

Silver för Arlandagymnasiet i SM

Ung & Student Arlandagymnasiet spelade SM i Handboll och kom hem med ett silver runt halsen: - Alla spelare gör en jättebra turnering. Vi gör flest mål av alla lag och spelar ett väldigt bra 5-1 försvar som gör att vi kommer iväg på kontring gång på gång turneringen igenom, säger Tim Lindqvist, skadad spelare som agerade tränare under helgen.