dackia_skifte2017

Spelutvecklare besöker Märsta – Ska locka elever till spelutvecklingsprogram

Ung & Student Spelutvecklare från King och Uprise besöker Märsta som en del av ett event som Arlandagymnasiet arrangerar: - Jag tycker att det är kul att så stora spelutvecklingsföretag kommer till Sigtuna kommun och vänder sig till våra ungdomar och berättar om hur det är att jobba i spelindustrin, säger Torhald Prevéus, lärare och ansvarig för spelutvecklingsprogrammet.

Elever på militärövning med FN-soldater

Ung & Student Risk- och räddningsprogrammet på Arlandagymnasiet har just avslutat en övning tillsammans med FN-soldater sim ska iväg på uppdrag till Mali: - Övningen ägde rum i Strängnäs och genom att ta roller som bybor hjälpte eleverna förbandet i sin utbildning genom att skapa simulerade fall som militärerna fick hantera, berättar Mia Jönsson, programledare för Risk- och räddningsprogrammet.

magget_v16
valborg
varumarke_defacto_sommar
happy_homes_sommar

Succé för Öppet Hus på Arlandagymnasiet

Ung & Student Arlandagymnasiet höll Öppet Hus på torsdagen och lockade hundratals framtida elever: - Det blev stor succé på Arlandagymnasiets Öppethus ikväll, rekord på 361 st besökare. Vi gjorde förmodligen vårt bästa Öppethus som präglades av en otroligt god stämning och värdskap. Samtliga program var välbesökta av intresserade och engagerade blivande elever, berättar läraren Christian Nordgren för märsta.nu

Märstabo blir FN-ambassadör

Ung & Student Tidigare eleven på Arlandagymnasiet Nasrin Mohamud är en av 27 ungdomar som utsetts till ambassadörer av Svenska FN-förbundet: - Det känns pirrigt och coolt, att man får det ansvaret och det förtroendet, säger hon till tidningen Folkbladet.

Ensamkommande besökte brandstationen i Kolsta

Ung & Student I onsdags förra veckan hade branststafionen i Märsta besök av 13 ensamkommande flyktingbarn och ungdomar: - De är en del av vårt samhälle och det är vårt ansvar att ta hand om dem, säger Yamo Mirbaz tillsynsförrättare på Brandkåren Attunda.

Ungdomar glada över jobbgarantin

Ung & Student Hundratals sommarjobbare är just nu ute i kommunen. Sigtuna är en av få kommuner med sommarjobbsgaranti vilket uppskattas av ungdomarna: - Du lär dig att komma ut i arbetslivet på ett annat sätt än om du ska söka jobb själv. Det är inte alltid som man får jobb när man är ny från gymnasiet eller går i gymnasiet, säger Mads Sjöberg-Madsen till P4 Uppland.