socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild

Två gripna för narkotikabrott efter biljakten

En rutinkontroll slutade med en biljakt i Valsta där två personer greps för narkotikabrott: - Vi har tagit saker i beslag, säger stationsbefälet Johan Sundberg.

centrum_artikel_host

Vid 21-tiden på lördagen skulle polisen göra en rutinkontroll på en personbil i Valsta. Föraren vägrade stanna och körde istället iväg. En biljakt inleddes i Valsta där flera patruller kommenderades för att försöka få stopp på den. Färden tog slut när föraren svängde in på Hugingatan och körde in i en stor sten vid vändplanen:
– Man skulle stoppa ett fordon och i samband med det verkade det inte som att föraren av fordonet hade någon avsikt att stanna, de försökte köra iväg men de stannade tillslut, säger Johan Sundberg, stationsbefäl vid Stockholm Nord.
-Polisen skrek ”stanna” flera gånger, berättar ett ögonvittne för märsta.nu

Två flydde från bilen
Två personer hoppade ut ur bilen och lyckades fly från polisen medan två personer fortsatte att sitta kvar i bilen. Ett stort polispådrag bestående av fyra patruller, civilpoliser och en hundpatrull sökte efter de två männen i Valsta men utan resultat. Personerna som satt kvar i bilen greps och anhölls misstänkta för narkotikabrott:
– I samband med att man kontrollerade personerna så uppstår misstanke om narkotikabrott och det renderade att två personer grips och förs till polisstationen, fortsätter Johan Sundberg.
-Jag hörde hur killarna som sprang skrek ”spring” väldigt högt till varandra, säger ett annat ögonvittne till märsta.nu

”’Tagit saker i beslag”
Efter att polisen sökt igenom de misstänktas bil så konstaterade man att fler fynd gjorts. Johan Sundberg vill inte uttala sig om vad det är för fynd polisen gjort från bilen:
– Jag vill inte gå in på vad det är man har hittat, men man har verkställt beslag, och det är en förundersökning så vi kan inte berätta allt, säger Sundberg.

Rörigt på plats
Flera personer berättar för märsta.nu att det var väldigt rörigt under gripandet. En folksamling bildades och flera patruller fick kallas till platsen för att hålla ordning och se till att det inte urartade. De gripna männen är i 20-års åldern, polisen har inget signalement att gå ut med på personerna som sprang ifrån polisen, men bilen ska vara hemmahörande i kommunen:
– Det rubriceras som narkotikabrott på de som är införda hit och misstanken har varit så pass stark så att man har kunnat gripa dem, säger Sundberg.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
connys_helsida
forstamaj_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stationshusen_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out