centrum_jul_panorama
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild

Två gripna för narkotikabrott efter biljakten

En rutinkontroll slutade med en biljakt i Valsta där två personer greps för narkotikabrott: - Vi har tagit saker i beslag, säger stationsbefälet Johan Sundberg.

defacto_jul_artikel

Vid 21-tiden på lördagen skulle polisen göra en rutinkontroll på en personbil i Valsta. Föraren vägrade stanna och körde istället iväg. En biljakt inleddes i Valsta där flera patruller kommenderades för att försöka få stopp på den. Färden tog slut när föraren svängde in på Hugingatan och körde in i en stor sten vid vändplanen:
– Man skulle stoppa ett fordon och i samband med det verkade det inte som att föraren av fordonet hade någon avsikt att stanna, de försökte köra iväg men de stannade tillslut, säger Johan Sundberg, stationsbefäl vid Stockholm Nord.
-Polisen skrek ”stanna” flera gånger, berättar ett ögonvittne för märsta.nu

Två flydde från bilen
Två personer hoppade ut ur bilen och lyckades fly från polisen medan två personer fortsatte att sitta kvar i bilen. Ett stort polispådrag bestående av fyra patruller, civilpoliser och en hundpatrull sökte efter de två männen i Valsta men utan resultat. Personerna som satt kvar i bilen greps och anhölls misstänkta för narkotikabrott:
– I samband med att man kontrollerade personerna så uppstår misstanke om narkotikabrott och det renderade att två personer grips och förs till polisstationen, fortsätter Johan Sundberg.
-Jag hörde hur killarna som sprang skrek ”spring” väldigt högt till varandra, säger ett annat ögonvittne till märsta.nu

”’Tagit saker i beslag”
Efter att polisen sökt igenom de misstänktas bil så konstaterade man att fler fynd gjorts. Johan Sundberg vill inte uttala sig om vad det är för fynd polisen gjort från bilen:
– Jag vill inte gå in på vad det är man har hittat, men man har verkställt beslag, och det är en förundersökning så vi kan inte berätta allt, säger Sundberg.

Rörigt på plats
Flera personer berättar för märsta.nu att det var väldigt rörigt under gripandet. En folksamling bildades och flera patruller fick kallas till platsen för att hålla ordning och se till att det inte urartade. De gripna männen är i 20-års åldern, polisen har inget signalement att gå ut med på personerna som sprang ifrån polisen, men bilen ska vara hemmahörande i kommunen:
– Det rubriceras som narkotikabrott på de som är införda hit och misstanken har varit så pass stark så att man har kunnat gripa dem, säger Sundberg.

centrum_jul_helsida
happyhomes_2019
greeknighthelsida

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

defacto_jul

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

tp_helsida
julbord_helsida
trainingpartner_jobb_helsida
ica_oktober
fme_oktober
tp_outsider
connys
colorama_april2
nrh
julbord
trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider