mote_sommar
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild

Två gripna för narkotikabrott efter biljakten

En rutinkontroll slutade med en biljakt i Valsta där två personer greps för narkotikabrott: - Vi har tagit saker i beslag, säger stationsbefälet Johan Sundberg.

centrum_artikel

Vid 21-tiden på lördagen skulle polisen göra en rutinkontroll på en personbil i Valsta. Föraren vägrade stanna och körde istället iväg. En biljakt inleddes i Valsta där flera patruller kommenderades för att försöka få stopp på den. Färden tog slut när föraren svängde in på Hugingatan och körde in i en stor sten vid vändplanen:
– Man skulle stoppa ett fordon och i samband med det verkade det inte som att föraren av fordonet hade någon avsikt att stanna, de försökte köra iväg men de stannade tillslut, säger Johan Sundberg, stationsbefäl vid Stockholm Nord.
-Polisen skrek ”stanna” flera gånger, berättar ett ögonvittne för märsta.nu

Två flydde från bilen
Två personer hoppade ut ur bilen och lyckades fly från polisen medan två personer fortsatte att sitta kvar i bilen. Ett stort polispådrag bestående av fyra patruller, civilpoliser och en hundpatrull sökte efter de två männen i Valsta men utan resultat. Personerna som satt kvar i bilen greps och anhölls misstänkta för narkotikabrott:
– I samband med att man kontrollerade personerna så uppstår misstanke om narkotikabrott och det renderade att två personer grips och förs till polisstationen, fortsätter Johan Sundberg.
-Jag hörde hur killarna som sprang skrek ”spring” väldigt högt till varandra, säger ett annat ögonvittne till märsta.nu

”’Tagit saker i beslag”
Efter att polisen sökt igenom de misstänktas bil så konstaterade man att fler fynd gjorts. Johan Sundberg vill inte uttala sig om vad det är för fynd polisen gjort från bilen:
– Jag vill inte gå in på vad det är man har hittat, men man har verkställt beslag, och det är en förundersökning så vi kan inte berätta allt, säger Sundberg.

Rörigt på plats
Flera personer berättar för märsta.nu att det var väldigt rörigt under gripandet. En folksamling bildades och flera patruller fick kallas till platsen för att hålla ordning och se till att det inte urartade. De gripna männen är i 20-års åldern, polisen har inget signalement att gå ut med på personerna som sprang ifrån polisen, men bilen ska vara hemmahörande i kommunen:
– Det rubriceras som narkotikabrott på de som är införda hit och misstanken har varit så pass stark så att man har kunnat gripa dem, säger Sundberg.

studeravidare_helsida
2020_helsida
sommar_sigtuna2020
centrum_helsida2020
landsbygd_sigtuna_helsida
kaa_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
brobygget_helsida_valsta
marina_helsida

Biljakt förbi Märsta

Blåljus En förare som vägrade stanna i samband med poliskontroll på E4:an satte fart från Knivsta mot Stockholm förbi Märsta.

brobygget_midgard_helsida
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
speedy_outsider
kaa_outsider
brobygget_midgard_outsider
marina_outsider
nrh
landsbygd_sigtuna_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
studeravidare_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
brobygget_outsider_valsta