moderat_sommar
Foto: MMS-Bild/Pedro Rivera
Stort pådrag på Sats parkering Foto: MMS-Bild/Pedro Rivera
Foto: MMS-Bild/Pedro Rivera
Foto: MMS-Bild/Pedro Rivera

Två gripna av insatsstyrkan

Insatsstyrkan kallades in till Tingvallavägen nu på morgonen: - Det kryllar av poliser, civilare, ambulanser, säger ett vittne till märsta.nu

centrum_artikel

Insatsstyrkan förberedde ett tillslag i Märsta, de ska ha haft samlingsplats på Tingvalla och begett sig upp mot Tingvallavägen. Ett vittne uppger för märsta.nu att det kryllar av poliser och att det inte är en övning.
– Vi har gripit två personer för olaga frihetsberövande, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens regionledningscentral till märsta.nu

Sven-Erik Olsson berättar att man fick information om ett fall och inledde en förundersökning, därefter gjorde man husrannsakan och hittade de två personerna samt den tredje som ärendet ska handla om. Polisen ska förhöra de tre innan man vet om den tredje personen är den som frihetsberövats. Av utredningsskäl kan Polisen i skrivande stund inte uttala sig mer specifikt. Insatsen har dock avslutats.

Expressen rapporterar om att polisen stod med riktade vapen på en bergknalle i en skogsdunge. Insatsen var riktad mot en lägenhet på nedre botten i ett av husen.
– Där är det fördragna gardiner men det lyser lite skumt där inne. Det lyser också inne i porten. De som gick in hade jättemycket skyddsutrustning: Västar, hjälmar och brytverktyg. Det är säkerhetsdörrar i området sedan den senaste renoveringen, så de måste bryta sig in i porten, säger ett vittnes enligt Expressen.

De som greps ska ha varit kända av Polisen sedan tidigare. Insatschefen Peter Matilainen säger till Expressen att det är personer som kan ingå  i gängkriminalitet. Polis fick information fallet tidigt i morse och beslutade sig snabbt för att slå till. ”Offret” som hittades ska vara fysiskt oskadd men psykiskt omtumlad. Polisen ska utreda om det finns koppling mellan de gripna och offret.

Uppdaterad kl. 9.27

studeravidare_helsida
2020_helsida
defacto_helsida
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

brobygget_helsida_valsta
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
brobygget_midgard_helsida

Hyresgäster störs av renoveringar

Bostad Hemblas renoveringar medan hyresgäster bor kvar har kritiserats av hyresgästerna enligt Hem & Hyra. På Tingvallavägen ledde renoveringarna till att en hyresgäst som bodde i en överliggande lägenhet drabbades av stress och panikångest enligt tidningen.

helsida_sommarlov
connys_helsida
sigtunahem_sokbostad
nrh
brobygget_midgard_outsider
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
studeravidare_outsider
ridskola_2020_outsider
outsider_sommarlov