aldreomsorg_sigtunakommun_pan
Foto: MMS-Bild/Pedro Rivera
Stort pådrag på Sats parkering Foto: MMS-Bild/Pedro Rivera
Foto: MMS-Bild/Pedro Rivera
Foto: MMS-Bild/Pedro Rivera

Två gripna av insatsstyrkan

Insatsstyrkan kallades in till Tingvallavägen nu på morgonen: - Det kryllar av poliser, civilare, ambulanser, säger ett vittne till märsta.nu

Insatsstyrkan förberedde ett tillslag i Märsta, de ska ha haft samlingsplats på Tingvalla och begett sig upp mot Tingvallavägen. Ett vittne uppger för märsta.nu att det kryllar av poliser och att det inte är en övning.
– Vi har gripit två personer för olaga frihetsberövande, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens regionledningscentral till märsta.nu

Sven-Erik Olsson berättar att man fick information om ett fall och inledde en förundersökning, därefter gjorde man husrannsakan och hittade de två personerna samt den tredje som ärendet ska handla om. Polisen ska förhöra de tre innan man vet om den tredje personen är den som frihetsberövats. Av utredningsskäl kan Polisen i skrivande stund inte uttala sig mer specifikt. Insatsen har dock avslutats.

Expressen rapporterar om att polisen stod med riktade vapen på en bergknalle i en skogsdunge. Insatsen var riktad mot en lägenhet på nedre botten i ett av husen.
– Där är det fördragna gardiner men det lyser lite skumt där inne. Det lyser också inne i porten. De som gick in hade jättemycket skyddsutrustning: Västar, hjälmar och brytverktyg. Det är säkerhetsdörrar i området sedan den senaste renoveringen, så de måste bryta sig in i porten, säger ett vittnes enligt Expressen.

De som greps ska ha varit kända av Polisen sedan tidigare. Insatschefen Peter Matilainen säger till Expressen att det är personer som kan ingå  i gängkriminalitet. Polis fick information fallet tidigt i morse och beslutade sig snabbt för att slå till. ”Offret” som hittades ska vara fysiskt oskadd men psykiskt omtumlad. Polisen ska utreda om det finns koppling mellan de gripna och offret.

Uppdaterad kl. 9.27

steningekompani_helsida
eu-valet

Pinbackshallen ny plats för förtidsröstningen

Politik Inför det kommande valet till Europaparlamentet den 9 juni introducerar Sigtuna kommun nya möjligheter för förtidsröstning. Från och med den 22 maj kommer väljare att kunna förtidsrösta i Pinbackshallen, vilket är en nyhet för i år.

brobygget_pask
storemore_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
sd_pask_helsida
EXTRA

Utreds för mord – Häktas för narkotikabrott

Nyheter Polisen utreder ett misstänkt mordfall efter att det kommit uppgifter om att ett spädbarn försvunnit i Märsta. Under en undersökning av de misstänktas bostad upptäcktes en betydande mängd narkotika. En man har häktats för grovt narkotikabrott medan en kvinna har frisläppts.

centrum_host_helsida

Höjt pris på tilläggsavgift

Notiser SL höjer tilläggsavgiften till 1 850 kronor från och med den 2 april. Detta beslutades av Trafiknämnden i november förra året med syftet att minska fuskåkandet och öka intäkterna för kollektivtrafiken.

Påsken högrisk för trafikolyckor

Nyheter Påsken är en av årets största högtider, men tyvärr är den också en högriskhelg för rattfylla. Vägarna 263 och E4 är två av vägarna som är intensiva under påskhelgen.

Grus- och sandupptagning inleds från 1 april

Nyheter Varje vår, när vinterns frost börjar släppa sitt grepp, inleds arbetet med sandupptagning i Sigtuna kommun. Enligt kommunens rutiner planeras sandupptagningen att börja tidigast den 1 april, men tidpunkten kan variera beroende på väderförhållandena.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

outsider_aldreomsorg
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
sd_pask_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
storemore_out
brobygget_pask_outsider
centrum_outsider_host