defacto_panorama_mustasch
Foto: MMS-Bild/Pedro Rivera
Stort pådrag på Sats parkering Foto: MMS-Bild/Pedro Rivera
Foto: MMS-Bild/Pedro Rivera
Foto: MMS-Bild/Pedro Rivera

Två gripna av insatsstyrkan

Insatsstyrkan kallades in till Tingvallavägen nu på morgonen: - Det kryllar av poliser, civilare, ambulanser, säger ett vittne till märsta.nu

Insatsstyrkan förberedde ett tillslag i Märsta, de ska ha haft samlingsplats på Tingvalla och begett sig upp mot Tingvallavägen. Ett vittne uppger för märsta.nu att det kryllar av poliser och att det inte är en övning.
– Vi har gripit två personer för olaga frihetsberövande, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens regionledningscentral till märsta.nu

Sven-Erik Olsson berättar att man fick information om ett fall och inledde en förundersökning, därefter gjorde man husrannsakan och hittade de två personerna samt den tredje som ärendet ska handla om. Polisen ska förhöra de tre innan man vet om den tredje personen är den som frihetsberövats. Av utredningsskäl kan Polisen i skrivande stund inte uttala sig mer specifikt. Insatsen har dock avslutats.

Expressen rapporterar om att polisen stod med riktade vapen på en bergknalle i en skogsdunge. Insatsen var riktad mot en lägenhet på nedre botten i ett av husen.
– Där är det fördragna gardiner men det lyser lite skumt där inne. Det lyser också inne i porten. De som gick in hade jättemycket skyddsutrustning: Västar, hjälmar och brytverktyg. Det är säkerhetsdörrar i området sedan den senaste renoveringen, så de måste bryta sig in i porten, säger ett vittnes enligt Expressen.

De som greps ska ha varit kända av Polisen sedan tidigare. Insatschefen Peter Matilainen säger till Expressen att det är personer som kan ingå  i gängkriminalitet. Polis fick information fallet tidigt i morse och beslutade sig snabbt för att slå till. ”Offret” som hittades ska vara fysiskt oskadd men psykiskt omtumlad. Polisen ska utreda om det finns koppling mellan de gripna och offret.

Uppdaterad kl. 9.27

ica_oktober
happyhomes_2019
sigtunavatten_standard
centrum_host_helsida
fme_oktober
defacto_mustach_helsida
greeknighthelsida

Så lyftes Sigtuna Museum

Nyheter Sigtuna Musems verksamhet hade en undanskymd roll för några år sedan men under Ted Hesselboms tid har museet dubblerat antal besökare och anställda: - Det är viktigt att synas. Att pratas om, säger Ted i ett reportage i Norrtälje tidning.

colorama_april2
nrh
connys
greeknight_outsider