centrum_jul_panorama
Foto: Daniel Iskander

Två års fängelse för märstabo efter kidnappningen på Tingvalla

Domen efter Tingvalladramat meddelades på onsdagen och de två gärningsmännen döms till två respektive 1,2 års fängelse. En märstabo får det strängare straffet för att han varit mer delaktig.

defacto_jul_artikel

En 29-årig märstabo och en 33-åring från Brandbergen stod åtalade för att ha hållit en person frihetsberövad på Tingvalla i november. De hotade att klippa av hans fingrar samt döda honom om de inte fick upplysningar om en händelse som inträffat i södra Sverige. När insatsstyrkan slog till fann man den frihetsberövade med tejpade händer och fötter samt bunden över halsen. En kvinna som var på besök hos männen under morgonen larmade polisen som bedömde fallet som skarpt och snabbt etablerade på Tingvallavägen 1 utanför SATS. Varken vittnet eller målsäganden dök dock upp på förhandlingarna 22 och 29 december, istället var det polismän som fick berätta om vad de såg inne i lägenheten.

Togs på bar gärning
Enligt vittnet och gärningsmännen själva ska de båda ha varit påverkade av droger, det uppgav de även i rätten och kunde därför inte minnas händelseförloppet. Rätten anser dock att det är en rätt stark bevisning när man tar gärningsmännen på bar gärning i och med att målsäganden var bunden inne i lägenheten samt att det fanns föremål i lägenheten för att kunna skada honom med. Märstabon anses vara mer drivande men även mannen från Brandbergen var delaktig tyckte rätten, det ansågs osannolikt att 33-åringen sovit hela natten och inte hört misshandeln. Det krävdes också två för att binda målsäganden menade rätten.

Inget skadestånd
Märstabon får den strängare påföljden 2 år eftersom han varit mer drivande, 33-åringen från Brandbergen döms till 1,5 år. De båda var även åtalade för en rad andra brott kring narkotika och vapenhantering som läggs till i straffvärdet. Olaga frihetsberövande ger minst 1 år i fängelse beroende på den skada som åsamkas den frihetsberövade samt vilka hot som föreligger. Dock blir det ingen skadestånd eftersom det inte finns något skadeståndsyrkande från målsäganden och den hotade kvinnan. De båda har tre veckor på sig att överklaga domen men de ska kvarstå i häktet tills dess att domen vinner laga kraft.

fme_oktober
greeknighthelsida
happyhomes_2019

Arlandapolisen utreder bajsattack

Nyheter Arlandapolisen har haft problem med bajs i sina lokaler, nu utreder man sig själva: - Det är polisanställda som disponerar lokalerna, säger stationsbefälet Markus Silén till Aftonbladet.

defacto_jul

Klart med kommunal bostadsförmedling

Bostad Den nya bostadsförmedlingen som märsta.nu skrivit om tidigare startas upp av SigtunaHem: - Vi arbetar just nu med att utveckla den nya verksamheten. Tanken är att skapa en marknadsplats som underlättar för såväl bostadssökande som hyresvärdar genom att kombinera tillgänglighet och en hög servicenivå, säger SigtunaHems vd Göran Langer.

ica_oktober
sigtunavatten_standard
trainingpartner_jobb_helsida
centrum_jul_helsida
julbord_helsida
connys
tp_outsider
trainingpartner_jobb_outsider
greeknight_outsider
nrh
colorama_april2
julbord