centrum_panorama2020
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Två anhållna efter tillslaget

De två personerna som greps på Tingvalla på torsdag förmiddag har anhållits: - Vi hade en dragning för åklagaren efter inledande förhör som därefter fattade beslut om att anhålla dem, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen.

centrum_artikel

Polisen höll inledande förhör med de två gripna efter tillslaget på Tingvalla under torsdagen, därefter höll man en dragning för åklagare som beslutade om anhållandet. Åklagaren har nu 72 timmar att begära dem häktade eller släppa dem. Enligt Norrorts åklagarkammare kommer häktningen troligtvis att ske på lördag i Solna av jouråklagare.

Okänt om lösensumma ska begärts
Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen, säger att man egentligen inte kan uttala sig så mycket om fallet av utredningstekniska skäl. Polisen vill inte uttala sig om hur länge målsäganden satt i lägenheten eller om det krävts en lösensumma för att släppa denne. Motiv och hur de förhåller sig till anklagelserna kommer sannolikt att redas ut i samband med häktningen
– Mycket är okänt men det är tönt att utredningen ska ge svar på det, fortsätter Byström.

Uppdaterad kl. 16.01

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

defacto_helsida
salong_elisabeth_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

happyhomes_2019
teatergrillen_helsida
speedy_helsida

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

sportlov_sigtuna
2020_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

speedy_outsider
teatergrillen_outsider
nrh
oppning_salongelisabeth_outsider
sigtuna_vatten_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
connys