centrum_panorama2020
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Två anhållna efter tillslaget

De två personerna som greps på Tingvalla på torsdag förmiddag har anhållits: - Vi hade en dragning för åklagaren efter inledande förhör som därefter fattade beslut om att anhålla dem, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen.

Polisen höll inledande förhör med de två gripna efter tillslaget på Tingvalla under torsdagen, därefter höll man en dragning för åklagare som beslutade om anhållandet. Åklagaren har nu 72 timmar att begära dem häktade eller släppa dem. Enligt Norrorts åklagarkammare kommer häktningen troligtvis att ske på lördag i Solna av jouråklagare.

Okänt om lösensumma ska begärts
Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen, säger att man egentligen inte kan uttala sig så mycket om fallet av utredningstekniska skäl. Polisen vill inte uttala sig om hur länge målsäganden satt i lägenheten eller om det krävts en lösensumma för att släppa denne. Motiv och hur de förhåller sig till anklagelserna kommer sannolikt att redas ut i samband med häktningen
– Mycket är okänt men det är tönt att utredningen ska ge svar på det, fortsätter Byström.

Uppdaterad kl. 16.01

Inbrottstjuvarna håller låg profil

Notiser För andra veckan i rad noterades inte ett enda inbrott i kommunen enligt Polise: - Folk är hemma. Det tvåbenta inbrotts-skyddet fungerar, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

salong_elisabeth_helsida
coronakrisen

Rekordmånga varsel

Nyheter Rekordmånga i länet har varslats enligt siffror från Arbetsförmedlingen: - Vi har aldrig tidigare sett så höga varseltal under en månad. Den senaste veckan har antalet personer berörda av varsel fördubblats. Vi ser nu också en spridning till transport och handel, säger Annika Sundén, analyschef på Arbetsförmedlingen.

happy_homes_mars
ridskola2020_helsida
centrum_helsida2020
EXTRA

Skottljud var fyrverkerier

Blåljus Sent på fredagskvällen larmades polis om skottljud i Märsta: - Det är ingen skottlossning. Det är folk som skjuter raketer, sa Jenny Ryberg, vakthavande befäl vid regionsledningscentralen till Aftonbladet under natten.

2020_helsida
speedy_helsida
defacto_helsida
festspec_corona_helsida
sigtuna_vatten_outsider
festspec_corona_outsider
nrh
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
ridskola_2020_outsider