moderater_pan_sommar
Donald Trump utsågs till segrare i det amerikanska valet. Foto: Skärmdump/CSB News

Trump vann: Ett bra val!

Efter att Trump nu på morgonen segrat i det amerikanska presidentvalet har reaktionerna från lokala politiker börjat komma in: - Det var ett bra val, säger Ali Wandi (S).

Knappt någon svensk politik höll Donald Trump i det amerikanska presidentvalet. Lokalt hävdade Dan Rosenholm (L) att Trumps politik om kolbrytning och fracking riskerar mänsklighetens framtid. Socialdemokraterna har öppet deklarerat att de stödjer Hillary Clinton men Ali Wandi går mot strömmen i sitt parti:
– Hillary Clinton och demokraterna har varit vid makten i två mandatperioder och misslyckats på flera områden, bland annat arbetslöshet och utrikespolitiken, säger Wandi.

Wandi tilltalas främst av Trumps utrikespolitik:
– USA har ersatt diktatorer med islamister, där har man misslyckats.

Vad säger du om Dan Rosenholms tweet om att Trump riskerar mänsklighetens framtid?
– Det får stå för honom, jag har inga kommentarer om det. Det som han sagt i valrörelsen och det han gör efter är nått helt annat. Jag lyssnade precis på hans segertal och det var helt annorlunda än hur han pratade innan.

Oppositionsrådet Olov Holst (M) skriver i sms till märsta.nu att av två dåliga alternativ så höll han på Clinton:
– Mest beroende på hennes erfarenhet av politik och politisk styrning i allmänhet och utrikespolitik i synnerhet. Nu tror inte jag Trump kommer kunna eller ens vilja leverera allt tokigt han sagt i valrörelsen men hans till synes fientliga inställning till t.ex. handelshandelsavtal är oroväckande för hela världssamfundet och kan komma att ge långtgående ekonomisk instabilitet. Men som sagt, manöverutrymme för en amerikans president är i viss utsträckning begränsat och Trump kommer tvingas inse ekonomiska, diplomatiska och politiska realiteter när han väl sitter i Vita huset.

Förre märstapolitikern Elias Sauk låter hälsa följande:
– Det är med stor glädje och tillförsikt som jag tar del av nyheterna från Washington. Nu återstår bara att Mr Trump förenar nationen och gör USA, redo igen att ta sig an dagens och morgondagens utmaningar. Alla oavsett religion, ras och kultur är välkomna att göra America great again!

Uppdaterad kl. 11.45

Artikeln uppdateras

 

ewas_helsida
helsida_sfs

Risk för skyfall i augusti

Nyheter Under fredagen var det ett kraftigt skyfall i kommunen med stor mängd nederbörd på kort tid. Risken för översvämningar är överhängande när det faller mycket regn på kort tid.

social_helsida
centrum_sommar2022_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
mp_helsida_april
pantamera_avc_helsida

Brand på Broholmen

Blåljus Det brinner på Broholmen i Sigtuna och brandkåren är på plats med sin brandbåt för att släcka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

connys
nrh
moderat_outsider
sfs_out
pantamera_out
event_outsider
ridskola_2020_outsider
outsider_social
mp_outsider2022
ewas_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider