Foto: Skärmdump/Boform

Trots ombildningsplaner: Fastighetsbolag dementerar vräkningar

Fastighetsbolaget Boform som äger två fastigheter på Odenvägen i Märsta dementerar att samtliga hyresgäster vräkts, VD:n Adrian Jelveh hävdar att det rör sig om nio hyresgäster men vägrar ge besked om att samtliga som hyr ska vara ute 30:e juni. Samtidigt framgår det på deras hemsida att lägenheterna på Odenvägen ska bli BRF Silverpilen.

märsta.nu kunde på tisdagen rapportera om att fastighetsbolaget Boform vill renovera och ombilda lägenheterna i fastigheterna på Odenvägen i Märsta. Enligt uppgift från de boende ska samtliga hyresgäster vara antingen uppsagda eller inte ha fått förnyat kontrakt, det kan röra sig om så mycket som 30 hyresgäster. Även Sigtuna kommun sa sig på tisdagen vara medvetna om situationen. Men Boforms VD Adrian Jelveh bemöter kritiken på onsdag kväll. Enligt honom har två hyresgäster sagts upp av den förre fastighetsägaren och sju av Boform, totalt ska det röra sig om nio hyresgäster och inget annat, skriver Adrian Jelveh bestämt i mail till märsta.nu
Kan inte bekräfta eller dementera
Adrian Jelveh kan dock inte ge besked om uppgiften att alla som hyr ska vara ute efter 30/6 han vill heller inte uttala sig om hur de ska renovera och ombilda lägenheterna utan att hyresgästerna ”flyttar på sig”. Av hänsyn till de boende vill Adrian Jelveh inte kommentera några datum. Han kallar dock märsta.nu:s uppgifter för faktafel och skriver i mailet att undertecknad som ansvarig utgivare ”svarar rättsligt och ekonomiskt för publicerade alster”.

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening