defacto_pan
Foto: Transportstyrelsen

Trängselskatt ett skämt

märsta.nu:s avslöjande igår om att införa trängselskatt i Sigtuna var inget annat än ett aprilskämt som ni säkerligen förstod.

marstakalaset_artikel

Sedan 2008 har märsta.nu haft en tradition av att skriva aprilskämt för kommuninvånarna. Vi har haft allt från ett Lusthus i Steninge till inglasad Stora gatan och att Heron City ska flytta till Vikingafältet. Gemensamt för alla är att de varit mycket uppskattade bland er läsare. Gårdagens skämt om att Sigtuna stad ska få trängselskatt var således inget annat än ett aprilskämt. Samtliga nämnda var medvetna om skämtets innehåll och ställde upp på artikeln. Under de 20 timmar som artikeln låg ute under 1:a april var det 2800 läsningar på den varav 2300 helt unika.

happyhomes_2019
ica_valsta_choklad
sommar_centrum
tonårsmordet

Pappan: Ingen letade efter Asad

Nyheter Polisen kritiseras av föräldrarna till den mördade Asad Ali som hittades i Valstas elljusspår i vintras: - Varför letade ingen efter min son, frågar sig pappan Arsad Khan i ett reportage i Dagens Nyheter.

EXTRA

Pojke rånades i Valsta

Blåljus En pojke rånades under kvällen i Valsta av flera personer: - Han blev av med klocka, halskedja och mobiltelefon, säger Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

sommar
kontor_thaifong
arlanda_golf_juli
sigtunavatten_standard
colorama_april2
defacto_helsida

Kommunen avser upphandla särskilt boende

Nyheter Sigtuna kommun avser att teckna platser för särskilt boende i Sigtuna stadsängar där Vardaga etablerar: - Bedömningen är att kommunen kommer att behöva utnyttja ett 10-tal platser initialt med möjlighet att utöka med ytterligare 5-10 platser, kanske redan nästa år. Med detta känner vi i förvaltning och nämnd oss väldiga nöjda och trygga med situationen just nu, säger äldre- och omsorgsnämndens ordförande Karsten Bjärbo (KD)

Kosten största boven till övervikt hos barn

Nyheter märsta.nu kunde i helgen rapportera om att övervikt och fetma ökar bland barnen i kommunen, men det är inte brist på fysisk aktivitet som är problemet utan kosten.

defacto_outsider
connys
arlanda_golf_juli2_outsider
sportfiske_sommar
nrh
colorama_april