moderaterna_sep2020
Här är toalettskylten som hängde på den aktuella krogen.

Toalettskylt uppmanade till tjuvtitt

En krog i Märsta ska ha satt upp en ”våldtäktsskylt” för att markera ut vart toaletten är: - Ägaren skrattade åt mig när jag inte kunde ”skratta” åt övergreppet på bilden. Sen gick han och satte upp den igen. Han sa "vi har inga såna bås så man kan titta över”, berättar Johanna Karlsson-Holmberg för Expressen.

Johanna Karlsson-Holmberg berättar för Expressen att hon plockade ner en toalettskylt som ska ha uppmanat till att ”tjuvkika” på tjejer. Hon plockade ner den och gick till ägaren. Men responsen från ägaren var inte vad hon hade hoppats på, han skrattade nämligen åt henne för att jon inte kunde skratta åt bilden.

Johanna vägrade låta skylten hänga kvar på krogen.
– Det är en symbol för patriarkatet som visar kvinnan som ett passivt offer. Skylten visar på en våldtäktskultur. Det är ett skämt som sparkar neråt och normaliserar sexism i ett rum – en klubb – där kvinnor redan är utsatta, säger hon.

Hon tog istället med sig den hem, något som egentligen är ett brott, men hon säger sig vara villig att betala ersättning för den. Johanna tycker att skylten inte kan sättas i proportion till den sveda och värk en kvinna utsätts för i samhället idag. Hon la sen upp bilden på Facebook när hon kommit hem, där ska hon ha hyllats för sitt initiativ.

Expressen har pratat med ägaren på den aktuella krogen.
– Hon menade att det är sexistiskt och kvinnoförnedrande. Jag hängde inte med. Jag sa att vi kunde prata om saken, men inte just då, säger ägaren.

Men ägaren hade inte tid att prata om skylten just då, han ville att hon skulle avvakta så skulle dom snackat och sen hade han bytt ut skylten. I efterhand förstår ägaren Johannas kritik:
– Det är inte schyst att någon tittar ner när en tjej sitter på toaletten, det är inte okej. Skylten i sig … ja, om den är kvinnoförnedrande. Ja, det kanske den är

2020_helsida
festspec_host2020_helsida
connys_helsida
boisigtuna
happyhomes_sommar2020
defacto_helsida
centrum_helsida2020

Husläkarjourer föreslås avvecklas

Nyheter Systemet med husläkarjourer föreslås avvecklas: - Närakuterna ska ta hand patienter som behöver akut vård som inte kan få det hos sin husläkare men som inte behöver akutsjukhusets alla resurser, säger enhetschef Christoffer Bernsköld på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen.

Vattenskador oroar sigtunabor

Nyheter Drygt 1000 stockholmare har medverkat i en undersökning om vattenskador som Länsförsäkringar beställt, bland dessa några sigtunabor.

nrh
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
festspec_host2020_outsider