centrum_panorama2020
Foto: Mattias Nordahl

Therese hittades mördad utanför Arlanda-Utredning läggs ner

Mordet på Therese Karlsson som hittades mördad intill Arlanda i höstas är fortfarande olöst och åklagaren avslutar nu sin mordutredning enligt Aftonbladet.

Therese Karlsson hittades i höstas mördad intill en av Arlandas landningsbanor. Hon skulle ha vittnat i en rättegång men försvann spårlöst i augusti uppger Aftonbladet. En man häktades misstänkt för mordet men han släpptes efter ett par veckor bara. Nu har åklagaren valt att lägga ner utredningen och ärendet skickas tillbaka till Polisens Kalla fall-grupp:
– Ja det stämmer, jag har lagt ner båda brotten, mord och brott mot griftefrid. Bevisningen är inte tillräckligt stark för att kunna väcka ett åtal, säger kammaråklagare Jenny Karlsson till Aftonbladet.

Ett problem är att man inte kunnat fastställa dödsorsaken på grund av en kombination av skicket på kroppen och att eventuella skador dolts av skicket på kroppen. Rättsläkare har inte kunnat få fram dödsorsaken men åklagaren utgår ändå ifrån att hon mördats:
– Det beror mycket på platsen hon hittades på och sättet hon anträffades på som gör att man misstänker att det skett genom annans handsverkan. Det är därför vi bedrivit en parallell förundersökning om brott mot griftefrid, för det är ingen av oss i utredningen som tror att hon dött på platsen hon hittades på, uppger Jenny Karlsson, kammaråklagare.

Hon hittades utan tillhörigheter som skor, telefon, plånbok, vilket talar för att hon mördats någon annanstans och sedan flyttats. Mord preskriberas aldrig utan när och om det kommer in nya uppgifter om fallet så kan polis återuppta sin utredning.

centrum_helsida2020

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

happyhomes_50
defacto_helsida
connys_helsida
teatergrillen_helsida

Ny närakut invigd i Sollentuna

Nyheter Närakuten i Sollentuna som vänder sig till kommuninvånare i Sigtuna ligger nära pendeltågsstationen och håller öppet fram till 22 varje dag.

nrh
teatergrillen_outsider
connys