defacto_panorama_mustasch
Den misstänkte IS-terroristen bodde på Tingvalla men ska ha flytt Sverige för två år sedan.Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

IS-Terrorist bodde på Tingvalla

märsta.nu kan avslöja att den misstänkte IS-terroristen Mohammed Belkaid som dödades av belgisk polis i Bryssel i tisdags har bott på Tingvalla. När han sköts höll han i en IS-flagga rapporterar Sky News.

Den misstänkte terroristen Mohammed Belkaid, bodde i Märsta och dog i samband med ett tillslag som belgisk polis gjorde i tisdags. TV-bolaget Sky News var först med att rapportera om att mannen var svensk. Expressen har skrivit att det rör sig om en stockholmsbo och märsta.nu har lokaliserat en adress på Tingvallavägen i Märsta. Mannen är sedan tidigare känd av polis för andra brott, bland annat brott mot knivlagen.
– Den information vi kan ha i det här ärendet kommunicerar vi med de belgiska myndigheterna och vi överlåter till dem att bedöma vad de kan gå ut med. Det gör vi för att det är de som leder i utredningen, de vet vad de kan kommunicera och inte kommunicera, säger Mark Vadasz vid Säkerhetspolisens pressjour, till Expressen.

Efterlyst för bedrägeri i höstas
I augusti rapporterade märsta.nu om bolaget MXM Bygg med en märstabo i styrelsen som lurade folk på pengar. 35-åringen var även styrelseledamot i det företaget. Expressen skriver att Belkaid ska ha varit gift i Sverige och haft kunskap om religiös lag samt anmält sig frivilligt till att bli självmordsbombare. Han reste till Syrien via en rad andra Europeiska länder för två år sedan. Den person som idag är skriven på samma adress vet inte vem Mohammed Belkaid är mer än att denne kanske bodde i lägenheten och flyttade utomlands för två år sedan. Nuvarande hyresgäst medger att det känns läskigt att bo i samma lägenhet som Belkaid. Mohammed Belkaid höll en IS-flagga bredvid sig när han sköts av den belgiska antiterrorstyrkor.

defacto_mustach_helsida
ica_oktober
fme_oktober
sigtunavatten_standard
greeknighthelsida
centrum_host_helsida
happyhomes_2019
agy_oppethus
connys
nrh
colorama_april2
agy_oppethus_outsider
greeknight_outsider