centrum_panorama2020
Den misstänkte IS-terroristen bodde på Tingvalla men ska ha flytt Sverige för två år sedan.Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

IS-Terrorist bodde på Tingvalla

märsta.nu kan avslöja att den misstänkte IS-terroristen Mohammed Belkaid som dödades av belgisk polis i Bryssel i tisdags har bott på Tingvalla. När han sköts höll han i en IS-flagga rapporterar Sky News.

centrum_artikel

Den misstänkte terroristen Mohammed Belkaid, bodde i Märsta och dog i samband med ett tillslag som belgisk polis gjorde i tisdags. TV-bolaget Sky News var först med att rapportera om att mannen var svensk. Expressen har skrivit att det rör sig om en stockholmsbo och märsta.nu har lokaliserat en adress på Tingvallavägen i Märsta. Mannen är sedan tidigare känd av polis för andra brott, bland annat brott mot knivlagen.
– Den information vi kan ha i det här ärendet kommunicerar vi med de belgiska myndigheterna och vi överlåter till dem att bedöma vad de kan gå ut med. Det gör vi för att det är de som leder i utredningen, de vet vad de kan kommunicera och inte kommunicera, säger Mark Vadasz vid Säkerhetspolisens pressjour, till Expressen.

Efterlyst för bedrägeri i höstas
I augusti rapporterade märsta.nu om bolaget MXM Bygg med en märstabo i styrelsen som lurade folk på pengar. 35-åringen var även styrelseledamot i det företaget. Expressen skriver att Belkaid ska ha varit gift i Sverige och haft kunskap om religiös lag samt anmält sig frivilligt till att bli självmordsbombare. Han reste till Syrien via en rad andra Europeiska länder för två år sedan. Den person som idag är skriven på samma adress vet inte vem Mohammed Belkaid är mer än att denne kanske bodde i lägenheten och flyttade utomlands för två år sedan. Nuvarande hyresgäst medger att det känns läskigt att bo i samma lägenhet som Belkaid. Mohammed Belkaid höll en IS-flagga bredvid sig när han sköts av den belgiska antiterrorstyrkor.

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

connys_helsida
2020_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

happyhomes_2019
centrum_helsida2020
sportlov_sigtuna

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

speedy_helsida
salong_elisabeth_helsida
teatergrillen_helsida
defacto_helsida

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

connys
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
teatergrillen_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
nrh