defacto_pan2020
Den misstänkte IS-terroristen bodde på Tingvalla men ska ha flytt Sverige för två år sedan.Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

IS-Terrorist bodde på Tingvalla

märsta.nu kan avslöja att den misstänkte IS-terroristen Mohammed Belkaid som dödades av belgisk polis i Bryssel i tisdags har bott på Tingvalla. När han sköts höll han i en IS-flagga rapporterar Sky News.

centrum_artikel

Den misstänkte terroristen Mohammed Belkaid, bodde i Märsta och dog i samband med ett tillslag som belgisk polis gjorde i tisdags. TV-bolaget Sky News var först med att rapportera om att mannen var svensk. Expressen har skrivit att det rör sig om en stockholmsbo och märsta.nu har lokaliserat en adress på Tingvallavägen i Märsta. Mannen är sedan tidigare känd av polis för andra brott, bland annat brott mot knivlagen.
– Den information vi kan ha i det här ärendet kommunicerar vi med de belgiska myndigheterna och vi överlåter till dem att bedöma vad de kan gå ut med. Det gör vi för att det är de som leder i utredningen, de vet vad de kan kommunicera och inte kommunicera, säger Mark Vadasz vid Säkerhetspolisens pressjour, till Expressen.

Efterlyst för bedrägeri i höstas
I augusti rapporterade märsta.nu om bolaget MXM Bygg med en märstabo i styrelsen som lurade folk på pengar. 35-åringen var även styrelseledamot i det företaget. Expressen skriver att Belkaid ska ha varit gift i Sverige och haft kunskap om religiös lag samt anmält sig frivilligt till att bli självmordsbombare. Han reste till Syrien via en rad andra Europeiska länder för två år sedan. Den person som idag är skriven på samma adress vet inte vem Mohammed Belkaid är mer än att denne kanske bodde i lägenheten och flyttade utomlands för två år sedan. Nuvarande hyresgäst medger att det känns läskigt att bo i samma lägenhet som Belkaid. Mohammed Belkaid höll en IS-flagga bredvid sig när han sköts av den belgiska antiterrorstyrkor.

sigtunastad_helsida
vardcentral_helsida
centrum_helsida2020
happyhomes_sommar2020
speedy_vinter_helsida
connys_helsida
EXTRA

Väsby missnöjda med nya riksintresset

Nyheter Upplands-Väsby kommun är missnöjda med det nya riksintresset för Arlanda: - Trafikverkets utspel om tystare flygplan och bättre möjligheter att bygga nära Arlanda, är ett hån mot Väsbyborna. Samtidigt som de talar om det, driver de på för mer buller över Väsby. Det håller inte ihop, säger oppositionsråd Mathias Bohman (S).

defacto_helsida
ridskola2020_helsida
2020_helsida
EXTRA

SSHL upphör med högstadieverksamheten

Nyheter SSHL kommer att upphöra med åk 7-9 verksamheten för att istället satsa på att bli en renodlad gymnasieskola: - Samtliga elever som i dagsläget anmält sig till vår kö för grundskolan kommer att bli meddelade om skolans förändrade struktur via brev. Detsamma gäller även nuvarande elever samt alla elever som är antagna inför hösten 2021, skriver SSHL på sin hemsida.

dackskiftarna_helsida

Vill se kvällsöppen vårdcentral i Märsta

Politik I samband med att Riddarens Vårdcentral tvingades lägga ner så försvann även den enda kvällsöppna vårdcentralen i Märsta: - Det är nu viktigt att Region Stockholm kliver fram och tar sitt ansvar för att säkerställa en tillgänglig och god vård för sigtunaborna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
sigtuna_vatten_outsider
dackskiftarna_outsider
vardcentral_outsider
sigtunastad_outsider
speedy_vinter2020_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh