moderater_pan_sommar

Tävlingsförbudet hävs

Tävlings- och matchförbudet för barn och unga hävs med omedelbar verkan: - Fysisk aktivitet främjar en god hälsa. Det är viktigt att barn och unga har bra möjligheter att idrotta trots pandemin, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

centrum_artikel

Det match/tävlingsförbud som införts i all barn- och ungdomsidrott sedan i höstas hävs med omedelbar verkan från 28/4. Detta efter kraftiga påtryckningar från bland annat fotbollen om att antalet aktiva minskar vilket kan få långtgående konsekvenser för folkhälsan. Enligt ett pressmeddelande från FHM kan föreningar med lagidrotter anordna en match eller tävlingsdag per lag och vecka utomhus för barn och unga födda 2002 eller senare.

För individuella idrotter kan barn och unga tävla max en gång veckan. Tävlingarna ska dockvara lokala. FHM poängterar att det är fortsatt viktigt att alla verksamheter vidtar åtgärder för att minimera smittspridning av covid-19. Det innebär exempelvis att föräldrar och annan publik inte tillåts i samband med matcherna.

Det ser dock ut som att Upplands Fotbollförbund strukit de första matcherna i serierna då dessa skulle ha spelats redan nu till helgen. Premiärerna väntas istället ske kommande helg. Seniorfotbollen är fortsatt nedstängd och det finns inga besked om när den kan startas upp.

centrum_helsida2020
mp_host_helsida
defacto_helsida
helsida_var2021
vaccin
2020_helsida
connys_helsida
bostad_helsida
happyhomes_sommar2020

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp-outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
swedol_outsider
connys
vaccin-outsider
ridskola_2020_outsider
bostad_outsider
nrh