moderaterna_riksdag

Tävlingsförbudet hävs

Tävlings- och matchförbudet för barn och unga hävs med omedelbar verkan: - Fysisk aktivitet främjar en god hälsa. Det är viktigt att barn och unga har bra möjligheter att idrotta trots pandemin, säger Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten.

centrum_artikel

Det match/tävlingsförbud som införts i all barn- och ungdomsidrott sedan i höstas hävs med omedelbar verkan från 28/4. Detta efter kraftiga påtryckningar från bland annat fotbollen om att antalet aktiva minskar vilket kan få långtgående konsekvenser för folkhälsan. Enligt ett pressmeddelande från FHM kan föreningar med lagidrotter anordna en match eller tävlingsdag per lag och vecka utomhus för barn och unga födda 2002 eller senare.

För individuella idrotter kan barn och unga tävla max en gång veckan. Tävlingarna ska dockvara lokala. FHM poängterar att det är fortsatt viktigt att alla verksamheter vidtar åtgärder för att minimera smittspridning av covid-19. Det innebär exempelvis att föräldrar och annan publik inte tillåts i samband med matcherna.

Det ser dock ut som att Upplands Fotbollförbund strukit de första matcherna i serierna då dessa skulle ha spelats redan nu till helgen. Premiärerna väntas istället ske kommande helg. Seniorfotbollen är fortsatt nedstängd och det finns inga besked om när den kan startas upp.

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
handbollsskola
coronapandemin

Snart har åtta av tio tagit vaccin

Nyheter Andelen vaccinerade går sakta uppåt och snart har 80 procent tagit en första dos. Samtidigt meddelar FHM att tre av fyra covid-19-fall vecka 2 var personer som redan var vaccinerade.

defacto_helsida
connys_helsida
mod_helsida
centrum_helsida2020

Morgonkollen

Notiser Polis: Just nu inga speciella händelser att rapportera om. Väder: Några minusgrader i under dagen, ett snöfall drog in över…

valet2022

Klart: Holst leder Moderaterna i valrörelsen

Politik Moderaterna gjorde på onsdagskvällen klart med valsedel och inte oväntat toppas den av Olov Holst: - Det är både roligt och tillfredsställande att nomineringsstämman nu slagit fast valsedeln för årets viktiga val, säger Holst i ett uttalande.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

bergstrand_out_jan
ridskola_2020_outsider
moderat_outsider
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
swedol_outsider
nrh
connys