centrum_panorama2020
Foto: Genrebild/Norwegian

Tatuering försenade plan från Arlanda

Ett plan från Norwegian blev försenat från Arlanda under torsdag kväll sedan kabinpersonal blivit misstänksamma mot en man i tatuering: – Kabinpersonal vägrade följa med planet om mannen satt kvar, säger en flygplatsanställd till Expressen.

centrum_artikel

Planet skulle ha lyft klockan 21 mot Heraklion men blev en timme försenat. Kabinpersonal vägrade lyfta då de såg en man med en tatuering på armen som liknade en IS-flagga rapporterar Expressen. Det kan även ha varit en koraners enligt uppgiftslämnare till tidningen.
– Kabinpersonal och en passagerare reagerade på en annan passagerare av en anledning och det skapades en viss oro. Kaptenen beslutade att personen inte fick vara kvar på planet och ville att personen skulle lämna. De tillkallade polisen och vi avvisade en man och ett sällskap, säger Darko Ali, stationsbefäl vid gränspolisen på Arlanda, till Expressen.

Det hela renderade dock inte i något polisiärt ärende då mannen inte är misstänkt för brott utan han eskorterades bara ut från flygplatsen. Vid 22-tiden lyfte sedan planet:
– Ett Norwegianplan avgick en timme senare från Arlanda till Heraklion. En resenär var orsaken till att planet blev försenat, uppger Charlotte Periasamy, pressinformatör vid Swedavia till Expressen.

Varning för bedrägeriförsök mot äldre

Nyheter Polisen varnar för att det finns risk för brott mot äldre och personer med funktionshinder: - Den senaste tiden har äldre personer utsatts för bedrägerier av falska poliser. Det kan ske via telefon eller hembesök, skriver Polisen i Sollentuna/Väsby/Sigtuna på Facebook.

salong_elisabeth_helsida
speedy_helsida

Axelsson orolig för framtidens hemtjänst

Politik I måndags klubbade Kommunstyrelsen igenom beslut om att privatisera hemtjänsten, men oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är kritisk till det: - I en tid när media rapporterar att kommuner runt om i landet slänger ut privata hemtjänstföretag på grund av utbrett fusk och misskötsel så väljer Sigtuna kommun att lägga ut all hemtjänst, utom natt och larm, på privata utförare. Det är respektlöst att oroa våra drygt 6600 invånare över 65 år på det sättet, säger hon till märsta.nu

defacto_helsida
connys_helsida
happyhomes_2019

(S)-politiker missade nämndmöte

Politik När Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden skulle sammanträda på tisdagen så saknades Socialdemokraternas representanter: - Vi kommer att omgående utreda varför ingen från Socialdemokraterna närvarade vid Utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens möte igår, säger gruppledare Marie Axelsson (S).

2020_helsida
centrum_helsida2020
teatergrillen_helsida
sportlov_sigtuna

Klart med vilka som tar över hemtjänsten

Nyheter Kommunstyrelsen fattade på måndag beslut om vilka som får i uppdrag att ta över hemtjänsten i kommunen.

connys
sigtuna_vatten_outsider
speedy_outsider
oppning_salongelisabeth_outsider
sportlov_sigtuna_outsider
teatergrillen_outsider
nrh