defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Surfhastigheten ökar i kommunen

Surfet i mobilerna eller via mobilt bredband blir snabbare och snabbare men det är grannkommunen Upplands-Bro som är snabbast i länet.

centrum_artikel

Mobilsurfet blir snabbare och snabbare. Internetstiftelsen har kartlagt hastigheterna via mobiler och mobilt bredband. Det framgår att Sigtuna under 2016 hade en snitthastighet på 25,8 mb/s vilket är en ökning på ett år med 2,3 mb/s. Upplands-Bro har det snabbaste surfet i länet där snitthastigheten låg på 33,0 mb/s. Upplands-Väsby som låg långt efter Sigtuna 2015 är nu förbi efter en ökning från 20,3 till 26,7.

Telia är snabbast
Telia är den operatör som är snabbast i Stockholms län. Därefter följer Tele2. När märsta.nu gjorde ett eget test under måndagen hamnade hastigheten på 19,3 mb/s ner och 2,6 upp med Tele2. Det är långt under Tele2:s snitt som är 27,6 mb/s ner och 9,7 mb/s upp i Stockholms län. Undersökningen gjordes i Steninge. Noterbart är att grannkommunen Vallentuna ligger i botten av länslistan med en snitthastighet på 20,7 mb/s.

Internetstiftelsen skriver i ett pressmeddelande att surfastigheterna via mobiler har mer än tiodubblats på sex år. Men skillnaderna är stora beroende på vart i landet man surfar. Du kan alltid kolla din aktuella hastighet via Bredbandskollen

ridskola2020_helsida
happyhomes_sommar2020
2020_helsida

Våren är här

Notiser Våren är nu officiellt här: - Nu kan vi konstatera att våren kom för sju dagar sedan, säger meteorolog Lisa Frost, till P4 Stockholm.

defacto_helsida
meko_helsida
speedy_vinter_helsida
centrum_helsida2020

Därför var vattnet brunt i centrala Märsta

Nyheter Boende i centrala Märsta fick i morse brunt vatten ur kranarna: - Det missfärgade vattnet beror på att vi har underhållsspolat vattenledningarna i gatan, säger Håkan Stallman, chef för drift rörnät på Sigtuna Vatten och renhållning.

coronapandemin

Vädjar till stockholmare att stanna hemma

Politik Liberalerna i Region Stockholm uppmanar stockholmare att stanna hemma över sportlovet: - Vi längtar alla efter en normal vardag – och ett normalt sportlov. Men pandemin är ett överhängande hot, en tredje våg riskerar att drabba oss om vi inte håller ut och håller avstånd ett tag till. Därför är det viktigt att följa både tidigare och nya rekommendationer, säger Anna Starbrink (L), sjukvårdsregionrådet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
centrum_sommar_out
nrh
meko_outsider
ridskola_2020_outsider