centrum_panorama_hostshopping
märsta.nu kan avslöja att det blir beach i Sigtuna lagom till högsommaren

Strandpromenaden blir beachområde

Sigtunas strandpromenad ska nu bli ett beachområde och kallas Sigtunabeachen.

Sigtunas strandlinje är allmänt nedgången och inte vidare inbjudande till bad. Nu har dock den politiska ledningen beslutat att möjliggöra bad och liv utmed strandpromenaden. En strandlinje av sant ska anläggas och det blir ett ”beachområde” med flera strandbarer och liknande med inspiration från Grekland och Spanien.
– Vi tror att detta kommer att vara mycket uppskattat för både kommuninvånare och turister, säger Ibrahim Khalifa (S), kommunstyrelsens ordförande.

Tusentals ton sand på väg
Projektet drar igång redan i vår och snart kommer lass efter lass med sand att dumpas ner till strandpromenaden. När all sant är på plats kommer arbetet med pirerna att påbörjas, lagom till högsommarvärmen i juli ska det invigas. Förre kommunalrådet Anders Johansson (S) som invigde Midgårdsbadet med ett dopp 2010 kommer att göra ett gästspel i kommunen eftersom han är så bra på att inviga bad- och nöjesprojekt:
– Vi vet att det blir show när Anders är här i kommunen så varför bryta ett bra koncept, fortsätter Ibrahim Khalifa.

”Bygg kullersten istället”
Men alla är inte lika glada, Lars Björling, gruppledare för Samling för Sigtuna, tycker att man förstör Sigtunas genuina medeltidsmiljö i och med beachen. Även Sverigedemokraterna riktar kritik eftersom man förstör bilden av ”kullerstens-Sverige”. (SD) som för några år sedan föreslog att man skulle bygga med kullersten och röda faluhus i kommunen vill inte se något spektakulärt beachbygge.

Magasinområde i hamnen
Ner mot hamnområdet blir förverkligas idéerna med Magasin och där kommer flera verksamheter att öppna upp, restauranger, barer och annat med nöjesinrikting:
– Det blir en helt unik plats i Stockholms län med både medelhavsinspiration och Citys pulserande uteliv, jag tror det blir helt fantastisk och en turistattraktion för både svenskar och andra som vill uppleva den unika kombon, anser Ibrahim Khalifa.

Invånare startar namninsamling
Eftersom detaljplanen redan medger att man får anlägga Magasinområdet i hamnen så behövs inga fler beslut, det är en detaljplanen sedan tidigare som vunnit laga kraft. Lokala sigtunabor sägs dock ha reagerat kraftigt mot planerna och det lär samlas in underskrifter för att stoppa ”spektaklet” som man kallar det:
– Här ska inte byggas någon strand, Sigtunas unika arv ska förvaltas inte fördärvas, säger en sigtunabo till märsta.nu

connys_helsida
storemore_helsida
sd_pask_helsida
steningekompani_helsida
EXTRA

Utreds för mord – Häktas för narkotikabrott

Nyheter Polisen utreder ett misstänkt mordfall efter att det kommit uppgifter om att ett spädbarn försvunnit i Märsta. Under en undersökning av de misstänktas bostad upptäcktes en betydande mängd narkotika. En man har häktats för grovt narkotikabrott medan en kvinna har frisläppts.

centrum_host_helsida

Höjt pris på tilläggsavgift

Notiser SL höjer tilläggsavgiften till 1 850 kronor från och med den 2 april. Detta beslutades av Trafiknämnden i november förra året med syftet att minska fuskåkandet och öka intäkterna för kollektivtrafiken.

brobygget_pask

Påsken högrisk för trafikolyckor

Nyheter Påsken är en av årets största högtider, men tyvärr är den också en högriskhelg för rattfylla. Vägarna 263 och E4 är två av vägarna som är intensiva under påskhelgen.

pantamera_avc_helsida

Grus- och sandupptagning inleds från 1 april

Nyheter Varje vår, när vinterns frost börjar släppa sitt grepp, inleds arbetet med sandupptagning i Sigtuna kommun. Enligt kommunens rutiner planeras sandupptagningen att börja tidigast den 1 april, men tidpunkten kan variera beroende på väderförhållandena.

Så många får försörjningsstöd i kommunen

Nyheter Enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) minskar antalet personer som försörjs av sociala ersättningar och bidrag i riket. Trots denna trend ligger Sigtuna kommun kvar på en oförändrad nivå.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
brobygget_pask_outsider
storemore_out
sd_pask_outsider
outsider_aldreomsorg
connys