stationshusen
Foto: MMS-Bild
Foto: MMS-Bild

Stort polispådrag efter aggressiv vapenman

Polisen kallades till Märsta efter larm om bråk. Men ärendet fick en helt annan vändning och man mötte istället en aggressiv och beväpnad man: – Vi har skickat massa resurser, säger Eva Nilsson vid polisen.

centrum_artikel

Vid 20-tiden på måndagen larmades polisen till centrala Märsta efter larm om ett bråk. Det skulle vara två personer som drabbat samman vid Stationsgatan.
– Initialt om personer som bråkat utomhus och den ena ska vara väldigt aggressiv, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisen.

Beväpnad med pistol
När första patrullen anlände fick man uppgifter av vittnen att den aggressiva mannen skulle vara beväpnad med ett vapen. Men de två personerna hade försvunnit i riktning mot Märsta station. Ett stort polispådrag kallades in som förstärkning, och enligt vittnen till märsta.nu sökta polisen även med hundpatruller.
– Vi skickar massa resurser och efter en viss spaning så påträffar man de vid pendeltågsstation, och vid kontroll av dem så visar det sig att en person har ett vapen i sina tillhörigheter, säger Nilsson.

Brott mot vapenlagen
Mannen greps av polisen misstänkt för vapenbrott och fördes till station. Den andra personen är inte gripen men hämtad till förhör. Nilsson har i nuläget inga uppgifter om man kommer att upprätta en anmälan för bråket.
– Det kanske ändrar sig när vi har förhört de, men ingen person är skadad i alla fall.

TV: Aggressiv pistolman i Märsta – stort polispådrag

2020_helsida
happyhomes_sommar2020
meko_helsida
defacto_helsida
ridskola2020_helsida
coronakrisen

Nio av tio resenärer nu borta

Nyheter Nio av tio resenärer på Arlanda har försvunnit under ett år med pandemin: - Den svagare utvecklingen för flygresandet i inledningen av året består under februari, då resenärsminskningen ligger kvar på cirka 90 procent, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

centrum_helsida2020
connys_helsida
sigtuna_vatten_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
moderaterna_sigtuna
connys
swedol_outsider
meko_outsider
nrh
speedy_vinter2020_outsider