arlandagk_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Väktare slagen och rånad i Valsta

Polis och polishelikopter är i Valsta med anledning av ett större bråk: - Det var ordningsvakt som larmade om bråk mellan ungdomar utanför centrum, säger Anna Westberg vid Polisens ledningscentral.

rosta_sigtuna2

Ett omfattande polispådrag med flera bilar och helikopter från luften arbetar med ett bråk i Valsta, okända grupperingar ska ha slagits helt öppet. Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, berättar att olika ungdomar slogs utanför centrumet. Ordningsvakt larmade:
– Vi har flera patruller som är där och arbetar, inget är klart än, säger Anna Westberg.

När insatsen avslutats meddelar polisen att en väktare rånats på sin mobiltelefon och en väska. Väktarens bil blev också vandaliserad. Ett antal personer har kontrollerats med anledning av bråket men ingen är i nuläget frihetsberövad. Ingen är heller fysiskt skadad och i behov av sjukvård. Anmäla om misshandel, rån, skadegörelse samt våld och hot mot tjänsteman har upprättas.

Uppdaterad kl 19.30

Vet du mer? Kontakta redaktionen

eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

oppning_helsida
moderaternamaj

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

varfest_helsida
bonava_maj_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

happyhomes_2019
v_eu_helsida
mp_eu
eu_sap
rosta_sigtuna2