arlandagk_panorama
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Väktare slagen och rånad i Valsta

Polis och polishelikopter är i Valsta med anledning av ett större bråk: - Det var ordningsvakt som larmade om bråk mellan ungdomar utanför centrum, säger Anna Westberg vid Polisens ledningscentral.

centrum_tvaar

Ett omfattande polispådrag med flera bilar och helikopter från luften arbetar med ett bråk i Valsta, okända grupperingar ska ha slagits helt öppet. Anna Westberg, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, berättar att olika ungdomar slogs utanför centrumet. Ordningsvakt larmade:
– Vi har flera patruller som är där och arbetar, inget är klart än, säger Anna Westberg.

När insatsen avslutats meddelar polisen att en väktare rånats på sin mobiltelefon och en väska. Väktarens bil blev också vandaliserad. Ett antal personer har kontrollerats med anledning av bråket men ingen är i nuläget frihetsberövad. Ingen är heller fysiskt skadad och i behov av sjukvård. Anmäla om misshandel, rån, skadegörelse samt våld och hot mot tjänsteman har upprättas.

Uppdaterad kl 19.30

Vet du mer? Kontakta redaktionen

banner_trerosor
icavalsta_semlor
sangensemble

Här är Årets pedagoger

Nyheter Sigtuna kommun har utsetts sex pedagoger till Årets pedagoger 2018: - Vi har många skickliga lärare och pedagoger i Sigtuna kommun som spelar en viktig roll för lärande, trygghet och utveckling i förskola och skola. Det är med stor glädje som vi lyfter fram dessa personer som verkligen gör skillnad för våra barn och unga i kommunen, säger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

karby_varme1
sigtunavatten_standard
ridskola_2019_helsida
connys

Ekillaelever missnöjda med maten

Nyheter Elever på Ekillaskolan klagar över att maten inte är vällagad och att muslimer inte får halalkost: - Alla skolor har samma matsedel och därmed serveras samma rätter varje dag på skolorna, säger Camilla Lindström, områdeschef och leg. dietist på MatEnheten.

happyhomes_2019

Holst: Skolan har fått mer

Politik Under torsdagen kommer Lärarförbundet att genomföra en demonstration mot nedskärningar, men kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) poängterar att ramarna för skolan ökar i år.

defacto_helsida

uppdaterad En till sjukhus efter påkörning

Blåljus En person kördes på vid korsningen Västra Bangatan/Nymärstagatan vid 12.30-tiden: - En anmälan om vållande till kroppsskada har upprättats, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

ridskola2019_outsider
sh_oppet
extravaganza_outsider
karby2