bovard_sh
E4 norrgående vid ÅshusbyFoto: MMS-Bild
Påfarten till E4S vid MärstaFoto: MMS-Bild

Olyckor på E4:an

Två trafikolyckor orsakade kraftiga störningar på E4:an i båda riktningar under morgonen.

rosta_sigtuna2

Flera olyckor har inträffat nu under morgonen på E4:an. På E4S vid Eurostop har två bilar krockat, ett körfält är avstängt och framkomligheten kraftigt begränsad. Vid Trafikplats Rosersberg i riktning mot Uppsala är det flera fordon som krockat och på väg 263 mot E4:an står en stillastående buss i vägrenen. Bilarna bärgades bort vid båda olyckorna kring 8.30-tiden.

Uppdaterad kl. 8.45

 

(V) vill utlysa nödläge om klimatet

Politik Vänsterpartiet i Sigtuna kommun lämnar in en motion tillfullmäktige om att utlysa nödläge för klimatet: - För några veckor sen så satt representanter från nästan alla kommunens partier i Valsta kyrkas samtal om klimatet och var överens om att en snabb klimatomställning mot ett framtida hållbart samhälle var högsta prioritet. Menar de allvar med det så hoppas vi att de röstar på vår motion om att utlysa klimatnödläge. Vi har inte tid att vänta, säger gruppledare Niklas Andersson.

rosta_sigtuna2
eu-valet

Valet är igång

Politik Vallokalerna öppnade upp vid 8-tiden på söndagen: - Det är många poströster som kommit in, säger Torsten Cedervi, vallokalens ordförande i Prästängarna/S:t Per.

happyhomes_2019

Märstabo lurade bilägare

Notiser En märstabo döms för grovt bedrägeri sedan han lurat 18 målsäganden att sälja sina bilar via honom men betalade inte ut ersättningen till dem.

nationaldag_helsida
oppning_helsida
EXTRA

Misshandel på skola

Blåljus Polis har upprättat en anmälan om misshandel och ofredande efter ett bråk på en skola i kommunen: - Det är minderåriga som är inblandade så jag kan inte uttala mig om vad som har hänt, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

eu_sap

Kvotflyktingar riskerar vräkning

Nyheter Kvotflyktingar som kommit till kommunen kommer nu att vräkas: - Kommunen har i grunden en skyldighet mot kvotflyktingar på samma sätt som alla andra invånare i form av stöd från socialtjänst, barnomsorg, skola, osv, uppger Anna Jernberg Carlsson, pressansvarig i kommunen.

v_eu_helsida
mp_eu
moderaternamaj
varfest_helsida
rosta_sigtuna
moderaterna_maj_outsider
bonava_maj_outsider
mp_eu_outsider
colorama_april
sh_oppet
defacto_outsider
sap_outsider_eu
connys
sh_bovard_out
oppning_outsider
nationaldag_out
ridskola2019_outsider
nrh
fme_outsider
v_eu