defacto_pan2020
Det var blåsigt på Strandvägen...Foto: Daniel Iskander
... och kring hamnenFoto: Daniel Iskander

Stormen Helga drog in

Kommunen drabbades inte så mycket av stormen mer än att några träd föll ner över vägarna.

SMHI har med anledning av stormen utfärdat en Klass 1-varning för Stockholms län. Det var blåsigt redan vid lunchtid idag och under eftermiddagen ska det blåsa mer. märsta.nu kommer att rapportera med anledning av stormen om det blir problem i samhällsfunktionerna. Just nu fortsätter det ihärdiga regnandet och vinden kulminerar innan kvällen då den ska avta. Totalt har det idag fallit 13.2 mm regn och mer väntas. Vare sig regnet eller blåste har lett till några problem nu vid 15.40.

Kl. 17. Det är en del störningar i kollektivtrafiken med anledning av stormen, dock inget norr om stan utan bara söderut. Tåg till och från Märsta ska gå enligt tidtabell.

Kl. 18.45 På väg 273 har ett träd ramlat ner över vägen och brandkåren är kallade ut för att plocka bort det. Oklart om någon bil kört in i det än samt hur det påverkar framkomligheten.

Kl. 20.00  Ytterligare ett träd föll ner över en väg, denna gång över Kimstavägen mellan Arlanda och Markim. I övrigt klarade kommunen sig bra från incidenter.

Sex åtalas för korruption kopplat till Statens fastighetsverk

Nyheter 2017 avslöjade kommuninvånaren Richard Lindwall korruption på Statens fastighetsverk kopplat till bland annat Rosersbergs slott. Nu har åtal väckts mot sex personer.

defacto_helsida
centrum_helsida2020
connys_helsida
oppethus_helsida
happyhomes_50
teatergrillen_helsida

Allt fler besöker fritidsgårdarna

Ung & Student Kommunens fritidsgårdar besöks av allt fler ungdomar: - En vanlig fredagseftermiddag på Ungdomens Hus har vi mellan 50-100 ungdomar och övriga dagar brukar det variera mellan 40 till 70 besökare, säger Jens Storm, chef för Ung i Sigtuna.

nrh
connys
teatergrillen_outsider
oppethus_outsider