dackskiftarna_panorama
Det var blåsigt på Strandvägen...Foto: Daniel Iskander
... och kring hamnenFoto: Daniel Iskander

Stormen Helga drog in

Kommunen drabbades inte så mycket av stormen mer än att några träd föll ner över vägarna.

SMHI har med anledning av stormen utfärdat en Klass 1-varning för Stockholms län. Det var blåsigt redan vid lunchtid idag och under eftermiddagen ska det blåsa mer. märsta.nu kommer att rapportera med anledning av stormen om det blir problem i samhällsfunktionerna. Just nu fortsätter det ihärdiga regnandet och vinden kulminerar innan kvällen då den ska avta. Totalt har det idag fallit 13.2 mm regn och mer väntas. Vare sig regnet eller blåste har lett till några problem nu vid 15.40.

Kl. 17. Det är en del störningar i kollektivtrafiken med anledning av stormen, dock inget norr om stan utan bara söderut. Tåg till och från Märsta ska gå enligt tidtabell.

Kl. 18.45 På väg 273 har ett träd ramlat ner över vägen och brandkåren är kallade ut för att plocka bort det. Oklart om någon bil kört in i det än samt hur det påverkar framkomligheten.

Kl. 20.00  Ytterligare ett träd föll ner över en väg, denna gång över Kimstavägen mellan Arlanda och Markim. I övrigt klarade kommunen sig bra från incidenter.

dackskiftarna_helsida

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

fme_oktober
sigtunavatten_standard
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

defacto_helsida
happyhomes_2019
ica_oktober
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

defacto_outsider
colorama_april2
nrh
connys