socialdemokraterna_maj_panorama
- Värsta trafiken någonsin ut på E4:an, berättar en läsare för märsta.nu efter förmiddagens stök på motorvägenFoto: MMS-Bild

Stökigt på E4:an under morgonen

Det var stökigt på E4:an under morgonen med långa köer för att ens komma ut från Märsta: - Aldrig varit med om detta, tog en kvart från påfarten i Märsta, säger en läsare till märsta.nu

centrum_artikel_host

Framkomligheten på E4:an var begränsad i flera timmar under morgonen och förmiddagen. Flera läsare hörde av sig om att det var problematiskt att ens komma ut från Märsta:
– Det tog en kvart att från påfarten i Märsta, säger en läsare.

Olyckor söder om kommunen
Det var flera olyckor söder om kommungränsen, bland annat i Rotebro som bidrog till den begränsade framkomligheten. Via Trafikverkets kameror kunde man så sent som klockan 9 se långa köer förbi Märsta, Rosersberg och Stora Wäsby. Trafikbefälet i Norrort uppmanar via Twitter att man ska släppa in medtrafikanterna istället för att titta rakt fram och låtsas att inte se.

”Släpp in varandra”
Även Trafikbefälet har konstaterat de långa köerna norr om Stockholm. E4:an förbi Rosersberg har sedan i somras varit mycket besvärlig, märsta.nu har för ca ett år sedan uppmärksammat problemet och det framgick att trafikplatsen egentligen är för liten för det antalet fordon som passerar i rusningstrafik. Redan innan spaden sattes i marken hade tjänstemän på Trafikverket varnat för att den inte skulle räcka till. Men då det fanns en trepartslösning för finansieringen mellan Trafikverket, Sigtuna kommun och Kilenkrysset blev det dagens trafikplats. Det finns inga åtgärder för att utöka kapaciteten planerade i dagsläget.

centrum_host_helsida
forstamaj_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
connys
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out