panorama_stationshusen
Foto: Daniel Iskander

Stadsdelsförening kritiska till nedläggning av Valstasatsningen

Valsta-Steninge stadsdelsförening kallar nedläggningen av Valstasatsningen för ett svek av Socialdemokraterna och Folkpartiet: - Jag tycker det är anmärkningsvärt att Socialdemokraterna och Folkpartiet numera nedvärderar det arbete som SigtunaHem och Valstasatsningen genomfört tillsammans med ideella krafter och olika aktörer, inte minst andra bostadsbolag, under åren. Det visar på en oerhörd okunskap om verksamheten och om vad bostadssociala frågor är, säger Margareta Karlsson, ordförande i föreningen, i ett pressmeddelande.

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde i måndags avslöja att Valstasatsningen läggs ner trots att kommunen i ett pressmeddelande förra veckan skriver att det bostadssociala engagemanget ska ökas och omfatta fler aktörer. Något om Valstasatsningens nedläggning framgick inte via pressmeddelandet utan märsta.nu har via ett tips fått reda på att så är fallet. Nu bekräftas nedläggningen från Valsta-Steninge stadsdelsförening som kallar det hela ett svek mot Socialdemokraternas och Folkpartiets väljare.
– Jag beklagar kommunledningens ovilja att ta tillvara det framgångsrika arbete som bedrivits av SigtunaHem och Valstasatsningen. Men mest besvikna kommer hyresgäster, invånare och deras partiers väljare att bli, uppger Margareta Karlsson, ordförande i föreningen.

Skett hastigt
Valstasatsningen har funnits i 18 år. 1:a oktober, samma dag som ärendet ska hanteras i Kommunstyrelsen, upphör Valstasatsningen enligt pressmeddelandet från Valsta-Steninge Stadsdelsförening. All ska ha skett på bara 22 dagar och innebär att Valstadagen, SigtunaHems pensionärsklubb, sopplunch, barnverksamhet och studiecirklar läggs ner. Valstasatsningen har funnits i 18 år.

Kommunledningen: Är felinformerade
Under tisdagskvällen svarar kommunledningen på Valsta-Steninge stadsdelsförenings pressmeddelande med att arbetet med det bostadssociala arbetet ska komma alla boende till del. Tidigare var det bara SigtunaHem som var aktör men nu ska det breddas:
– Vi förstår av pressmeddelandet att stadsdelsföreningen Valsta/ Steninge inte har fått rätt information. SigtunaHem och kommunledningen kommer därför att kontakta dem och andra föreningar för att bjuda in till ett möte där vi närmare kan förklara den satsning vi nu gör, skriver kommunledningen i mail till märsta.nu

Uppdaterad. 16/9 kl. 7.00

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
forstamaj_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
stationshusen_outsider
mp_eu_outsider