moderaterna_feb
Polis undersöker uttagsautomaten vid COOP efter ett inbrottFoto: Insändarbild

Spektakulärt inbrott på COOP-Uttagsautomat rånades

Under natten har någon eller några tagit sig in via taket till uttagsautomaten vid COOP: - Det är avspärrat för teknisk undersökning, sa Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral till märsta.nu vid 15-tiden.

Flera märstabor hörde av sig kring lunchtid sedan de märkt av avspärrningar i Pinbacken och kring COOP i Märsta. Polisen hade länge inga uppgifter om vad som pågått men vid 15-tiden meddelas att det varit en stöld av uttagsautomaten. En eller flera gärningsmän har sågat upp taket och tagit sig in till bankomaten:
– Man har fått med sig en kassett (med pengar, reds anmärkning) som hittades uppe på taket, det är oklart om man kommit över något mer, men sedlarna har sannolikt färgats, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral.

Inbrottslarmet hade gått tidigt i morse, men när väktare åkte ut syntes inga spår efter inbrott varpå det avfärdades som falsklarm. Först under förmiddagen har man kunnat konstatera att det varit ett inbrott och att det riktats mot uttagsautomaten. Det har spärrats av kring bankomaten för en teknisk undersökning och polisen har även utfört en teknisk undersökning kring Pinbacken och den gamla tennisplanen.
– Det pågår ett utredningsärende och därav har man spärrat av kring bankomaten, fortsätter Sven-Erik Olsson.

Brottet rubriceras som grov stöld men uttagsautomaten ska vara helt intakt och det finns inga yttre tecken på att den rånats. Efter att tjuvarna tagit kassetterna med pengar kunde de ostört ta sig upp till taket igen och lämna platsen. Först klockan 8.30 upptäckte personalen att det varit en stöld i fastigheten.

Potthålen ska lagas

Nyheter Potthålen som dykt upp i vägbanor runt om i kommunen ska nu lagas: - Så mycket skador som det blivit nu brukar det normalt inte bli, säger Ulf Sävström, produktionschef på Stadsbyggnadskontoret.

forskontor
aretsforetag
februari
foretagarlunch

Så mycket återvinner vi

Nyheter Plast och metall ökar medan papper minskar bland det vi återvinner. Sigtuna Vatten och Renhållning ska tillsammans med Förpacknings och tidningsinsamlingen, FTI, se över hur fler invånare ska återvinna.

Hassan ska vara med under hela rättegången

Nyheter Märstabon Hassan Zubier som skadades för livet i terrorattacken i Åbo i somras kommer att vara med i samband med rättegången mot attentatsmannen: - Jag kommer att vara med under hela rättegången för att visa att vi aldrig ger oss. Vi kan vara stukade och skadade, men vi ger oss aldrig, säger Hassan Zubier till SVT Stockholm.

pedagog2018

Så många rattsurfare har åtalats

Nyheter Fem personer i Norrort som Sigtuna kommun tillhör har åtalats enligt den nya lag som trädde i kraft med förbud om att hålla i en telefon i handen när man kör bil.

objekt4
standard_start
Festspecialisten – Standard
nfc_vinter
veterankraft_standard
Norra Redovisningshuset
matcher_skanela
objekt2
vuxentutbildning
outsider_defacto
objekt3
standard
sangensemble
sigtunavatten_standard
standard_ridskola