fastpartner_sommar2
Polis undersöker uttagsautomaten vid COOP efter ett inbrottFoto: Insändarbild

Spektakulärt inbrott på COOP-Uttagsautomat rånades

Under natten har någon eller några tagit sig in via taket till uttagsautomaten vid COOP: - Det är avspärrat för teknisk undersökning, sa Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral till märsta.nu vid 15-tiden.

Flera märstabor hörde av sig kring lunchtid sedan de märkt av avspärrningar i Pinbacken och kring COOP i Märsta. Polisen hade länge inga uppgifter om vad som pågått men vid 15-tiden meddelas att det varit en stöld av uttagsautomaten. En eller flera gärningsmän har sågat upp taket och tagit sig in till bankomaten:
– Man har fått med sig en kassett (med pengar, reds anmärkning) som hittades uppe på taket, det är oklart om man kommit över något mer, men sedlarna har sannolikt färgats, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral.

Inbrottslarmet hade gått tidigt i morse, men när väktare åkte ut syntes inga spår efter inbrott varpå det avfärdades som falsklarm. Först under förmiddagen har man kunnat konstatera att det varit ett inbrott och att det riktats mot uttagsautomaten. Det har spärrats av kring bankomaten för en teknisk undersökning och polisen har även utfört en teknisk undersökning kring Pinbacken och den gamla tennisplanen.
– Det pågår ett utredningsärende och därav har man spärrat av kring bankomaten, fortsätter Sven-Erik Olsson.

Brottet rubriceras som grov stöld men uttagsautomaten ska vara helt intakt och det finns inga yttre tecken på att den rånats. Efter att tjuvarna tagit kassetterna med pengar kunde de ostört ta sig upp till taket igen och lämna platsen. Först klockan 8.30 upptäckte personalen att det varit en stöld i fastigheten.

socialutmarkelse
valet2018

(S)-utspelet: Gröna ladan bevaras

Politik Om Socialdemokraterna hamnar i majoritet efter valet så avser man se till att Gröna ladan håller öppet och att Gröna ladans vänner kan fortsätta med bioverksamheten.

sportfiskebanner2
EXTRA

Barn plockades upp ur bassäng

Blåljus Ett barn plockades upp ur en bassäng på Midgårdsbadet: - Det kom in som drunkning, några har räddat ett barn, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

Domen mot fritidsledaren

Kommunen om domen: Ska göra allt för att det inte ska hända igen

Nyheter Sigtuna kommun kommenterar domen mot fritidsledaren: - Jag är lättad att fritidsledaren nu är dömd, även om det givetvis är svårt för mig att bedöma om det är ett skäligt straff eller inte när offren är barn – barn som dessutom har varit i stark beroendeställning till sin förövare, säger Susana Olsson Casas, chef för Barn- och ungdomsförvaltningen.

vuxenutbildning2
sap_valet2018
steningeslottsommar

Tjuvarna tar inte sommarlov

Nyheter Tjuvar är mer aktiva under semestermånaden juli än övrig tid på året, den slutsatsen drar försäkringsbolaget IF: - Tjuvarna tar aldrig semester men med små medel kan skadan minimeras eller i bästa fall undvikas helt, säger Caroline Starck, informationschef på If.

EXTRA

Tillslag mot lägenhet

Blåljus Polis slog till mot en lägenhet på Västra bangatan under eftermiddagen: - Det är ett utredningsärende, säger Towe Hägg vid Polisens ledningscentral.

EXTRA

Läkare ofredande patient

Notiser En läkare i kommunen har anmälts till Inspektionen för Vård och omsorg sedan han ska ha sexuellt ofredat en patient.

Extra

uppdaterad Bilar krockade i rondell

Blåljus Två bilar har krockade i Märstarondellen på väg 263: - Informationen jag har är att en kvinna ska vara skadad, uppger Stefan Malmberg, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

val2018
forskontor
Norra Redovisningshuset
outsider_moderat
objekt2
yearlingsales
objekt4
connys
veterankraft_standard
vuxentutbildning
sigtunavatten_standard
objekt3
nfc_vinter
outsider_defacto
sap_outsider