defacto_pan
Polis undersöker uttagsautomaten vid COOP efter ett inbrottFoto: Insändarbild

Spektakulärt inbrott på COOP-Uttagsautomat rånades

Under natten har någon eller några tagit sig in via taket till uttagsautomaten vid COOP: - Det är avspärrat för teknisk undersökning, sa Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral till märsta.nu vid 15-tiden.

Flera märstabor hörde av sig kring lunchtid sedan de märkt av avspärrningar i Pinbacken och kring COOP i Märsta. Polisen hade länge inga uppgifter om vad som pågått men vid 15-tiden meddelas att det varit en stöld av uttagsautomaten. En eller flera gärningsmän har sågat upp taket och tagit sig in till bankomaten:
– Man har fått med sig en kassett (med pengar, reds anmärkning) som hittades uppe på taket, det är oklart om man kommit över något mer, men sedlarna har sannolikt färgats, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral.

Inbrottslarmet hade gått tidigt i morse, men när väktare åkte ut syntes inga spår efter inbrott varpå det avfärdades som falsklarm. Först under förmiddagen har man kunnat konstatera att det varit ett inbrott och att det riktats mot uttagsautomaten. Det har spärrats av kring bankomaten för en teknisk undersökning och polisen har även utfört en teknisk undersökning kring Pinbacken och den gamla tennisplanen.
– Det pågår ett utredningsärende och därav har man spärrat av kring bankomaten, fortsätter Sven-Erik Olsson.

Brottet rubriceras som grov stöld men uttagsautomaten ska vara helt intakt och det finns inga yttre tecken på att den rånats. Efter att tjuvarna tagit kassetterna med pengar kunde de ostört ta sig upp till taket igen och lämna platsen. Först klockan 8.30 upptäckte personalen att det varit en stöld i fastigheten.

defacto_host2018

Kommuninvånarna tycker till

Nyheter Under hösten kommer 2200 slumpvis utvalda kommuninvånare att få en enkät hemskickad med frågor om vad man tycker om kommunen: - För att vi ska kunna göra ständiga förbättringar behöver vi veta vad våra invånare tycker, säger Helen Kavanagh Berglund, biträdande kommundirektör.

hostfest_centrum
valet2018

Klart: Alliansgruppens vision för mandatperioden

Politik Det är nu klart med kommunledning för kommande mandatperioden. Enda ändringen som sker är att Anna Malm Kelfve (M) tar över som ordförande i Individ- och familjeomsorgsnämnden efter Karolina Windefalk (MP).

Hemtjänstpersonal oroas över ändrade arbetstider

Nyheter Hemtjänsten avser förändra personalens arbetstider vilket är oroande enligt en anställd som märsta.nu varit i kontakt med: - Helt plötsligt ska man kunna arbeta både dag och kväll oavsett vilket schema man har sen tidigare, berättar den anställde.

HSB Arlanda övergår till Norra Stor-Stockholm

Bostad HSB Arlanda går ihop med HSB Norra Stor-Stockholm: - Genom att två regionala HSB-föreningar blir en får vi bättre ekonomiska och personalmässiga resurser, säger Bo Albrektsson, tidigare ordförande för HSB Arlanda.

valet2018

Klart med första avhoppet

Politik Mandatperioden startar på torsdag då gamla och nya fullmäktige sammanträder. Men redan nu är det klart att Per-Olov Eurell (KD) hoppar av.

nrh
komvuxq3_4
outsider
sportfiske_banner
objekt4
objekt2
sbrf_sep
objekt3
sigtunavatten_standard
connys