varumarke_defacto_sommar
Polis undersöker uttagsautomaten vid COOP efter ett inbrottFoto: Insändarbild

Spektakulärt inbrott på COOP-Uttagsautomat rånades

Under natten har någon eller några tagit sig in via taket till uttagsautomaten vid COOP: - Det är avspärrat för teknisk undersökning, sa Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral till märsta.nu vid 15-tiden.

marstac_aug

Flera märstabor hörde av sig kring lunchtid sedan de märkt av avspärrningar i Pinbacken och kring COOP i Märsta. Polisen hade länge inga uppgifter om vad som pågått men vid 15-tiden meddelas att det varit en stöld av uttagsautomaten. En eller flera gärningsmän har sågat upp taket och tagit sig in till bankomaten:
– Man har fått med sig en kassett (med pengar, reds anmärkning) som hittades uppe på taket, det är oklart om man kommit över något mer, men sedlarna har sannolikt färgats, säger Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral.

Inbrottslarmet hade gått tidigt i morse, men när väktare åkte ut syntes inga spår efter inbrott varpå det avfärdades som falsklarm. Först under förmiddagen har man kunnat konstatera att det varit ett inbrott och att det riktats mot uttagsautomaten. Det har spärrats av kring bankomaten för en teknisk undersökning och polisen har även utfört en teknisk undersökning kring Pinbacken och den gamla tennisplanen.
– Det pågår ett utredningsärende och därav har man spärrat av kring bankomaten, fortsätter Sven-Erik Olsson.

Brottet rubriceras som grov stöld men uttagsautomaten ska vara helt intakt och det finns inga yttre tecken på att den rånats. Efter att tjuvarna tagit kassetterna med pengar kunde de ostört ta sig upp till taket igen och lämna platsen. Först klockan 8.30 upptäckte personalen att det varit en stöld i fastigheten.

magget_dejt
valet2018

Bergqvist löfte: Ska göra mitt bästa

Politik Pernilla Bergqvist toppar för första gången listan för Liberalerna och går in i valet 2018 som affischnamn: - Jag har lovat mig själv och alla invånare att göra mitt allra bästa för alla invånare, stora som små. Det är inget svårt löfte eftersom jag älskar den här kommunen av hela mitt hjärta, säger Pernilla till märsta.nu

forskontor
banner_december
defacto_panorama_boka_mote
happy_homes_sommar
mordet i bromma

Märstabor fortsatt häktade

Nyheter Tre män, samtliga från Märsta sitter fortfarande häktade för mordet på en gängmedlem från Bredängsnätverket i Bromma 20:e november: - Vi kan dra slutsatsen att de som är involverade i kriminella gängkonflikter passerat en allvarlig gräns. Total hänsynslöshet råder kring de konsekvenser det man gör kan få, säger Christer Axling, gruppchef på Grova Brott i Stockholm till Dagens Nyheter.

Sexuella trakasserier i kommunhuset

Nyheter Ett ärende gällande sexuella trakasserier finns i Sigtuna kommun rapporterar Dagens Nyheter: - Sexuella trakasserier anmäls annars väldigt sällan. Vissa viftar bara bort om de får en klapp i ändan medan andra upplever starkt obehag. Nu har vi uppdaterat våra rutiner kring sexuella trakasserier och ska lägga ut dem på vårt intranät, säger Bengt Palmgren, HR-chef i Sigtuna kommun, till DN.

yrkesutbildningen
dogranch
vidargatan7
lindvagen27
frisyr2018
matcher_skanela
Norra Redovisningshuset
julgranshamtning
nfc_vinter
jul2018
slutstation
agy2
connys
blackfriday
standard
lions_standard
borg
solrosvagen28
cricketklubben
vanster_mote