centrum_jul_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv
Här inträffade stöldenFoto: Maps

Spektakulär stöld från Schenker i natt

Under natten utsattes Schenker i Arlandastad för ett spektakulärt inbrott och tjuvar försvann med flera säckar mobiltelefoner och laptops, rapporterar Aftonbladet: - Insatsen är avslutad på plats i alla fall, säger Eva Nilsson vid Polisens regionledningscentral till märsta.nu

defacto_jul_artikel

Schenker som har bemanning dygnet runt utsattes för ett inbrott vid 2.30-tiden. Personal hörde först en motorsåg innan larmet gick igång säger Per Wetterlind vid Stockholmspolisen till Aftonbladet. Tjuvarna tog sig in på lagret genom att klippa upp stängslet och därefter såga sög in i en lastbilsport.
– De körde in med två Audibilar på lagerområdet och sågade upp lastbilsporten. Sedan fyllde de fem brandgula ”Big bags” med mobiltelefoner och laptops, berättar ett vittne för tidningen.

När polisen anlände hade tjuvarna försvunnit men spaningar pågår runt om i Arlandastad och Märsta för att eventuellt få tag i dem. En tekniks undersökning kommer att genomföras under dagen. Rubriceringen är grov stöld.
– I nuläget vet vi bara att det var Audibilar, och det är ju inte helt ovanligt i sådana här sammanhang, säger Per Wetterlind.

Vid 8-tiden meddelar Polisen att insatsen är avslutad och att ingen mer sökning pågår efter gärningsmännen. Spaning kommer istället att utgå från Sollentuna där polisen avrapporterat och går igenom informationen.Schenker har två anläggningar i Märsta, den som utsattes för stölden är den nya på Dahlens gata/Fyrgatan.

Vet du mer eller har bilder? Maila/MMS:a redaktionen

tp_helsida
julbord_helsida
sigtunavatten_standard

Uppmaningen: Släck ljusen

Notiser Under december sker en hel del bränder med anledning av levande ljus och brandkår uppmanar allmänheten att vara noga med släckning när man lämnar sin bostad.

greeknighthelsida

Nya busstider på måndag

Nyheter På måndag träder den nya busstidtabellen i kraft som kritiserats av kommuninvånare: - Varje dag reser mellan 3 000 och 4 000 personer med linje 570 mellan Märsta och Sigtuna. Med dessa ändringar kommer vi öka medelhastigheten och korta ner restiderna på den här linjen med 10 minuter, säger Malin Fordham, affärsutvecklare på Transdev.

happyhomes_2019

Valsta får återvinningsstation

Nyheter Nu får Valsta sin efterfrågade återvinningsstation igen: - Efter ett gott samarbete med kommunen har vi nu lyckats hitta yta för ännu en återvinningsstation i Sigtuna. Vi är glada att kunna tillgodose det behov som finns, säger Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, FTI.

centrum_jul_helsida

Rekordmånga hundar intar Arlanda

Nyheter Happy Dog-konceptet hos Clarion kommer till detta nyår att slå rekord: - Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè, säger Clarion Hotel Arlandas VD Björn Callin.

ica_oktober
trainingpartner_jobb_helsida
defacto_jul

Fler borde cykla till jobbet

Nyheter Fler borde cykla till jobbet i Sigtuna kommun, det anser Klas Elm, VD Svensk Cykling och Lars Strömgren, ordförande Cykelfrämjandet, i en debattartikel.

trainingpartner_jobb_outsider
connys
julbord
tp_outsider
greeknight_outsider
nrh