bostadsformedling
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv
Här inträffade stöldenFoto: Maps

Spektakulär stöld från Schenker i natt

Under natten utsattes Schenker i Arlandastad för ett spektakulärt inbrott och tjuvar försvann med flera säckar mobiltelefoner och laptops, rapporterar Aftonbladet: - Insatsen är avslutad på plats i alla fall, säger Eva Nilsson vid Polisens regionledningscentral till märsta.nu

centrum_artikel

Schenker som har bemanning dygnet runt utsattes för ett inbrott vid 2.30-tiden. Personal hörde först en motorsåg innan larmet gick igång säger Per Wetterlind vid Stockholmspolisen till Aftonbladet. Tjuvarna tog sig in på lagret genom att klippa upp stängslet och därefter såga sög in i en lastbilsport.
– De körde in med två Audibilar på lagerområdet och sågade upp lastbilsporten. Sedan fyllde de fem brandgula ”Big bags” med mobiltelefoner och laptops, berättar ett vittne för tidningen.

När polisen anlände hade tjuvarna försvunnit men spaningar pågår runt om i Arlandastad och Märsta för att eventuellt få tag i dem. En tekniks undersökning kommer att genomföras under dagen. Rubriceringen är grov stöld.
– I nuläget vet vi bara att det var Audibilar, och det är ju inte helt ovanligt i sådana här sammanhang, säger Per Wetterlind.

Vid 8-tiden meddelar Polisen att insatsen är avslutad och att ingen mer sökning pågår efter gärningsmännen. Spaning kommer istället att utgå från Sollentuna där polisen avrapporterat och går igenom informationen.Schenker har två anläggningar i Märsta, den som utsattes för stölden är den nya på Dahlens gata/Fyrgatan.

Vet du mer eller har bilder? Maila/MMS:a redaktionen

marina_helsida
brobygget_helsida_valsta
studeravidare_helsida
defacto_helsida
centrum_helsida2020
sommar_sigtuna2020
kaa_sigtuna_helsida
spedition_sigtuna
speedy_helsida
brobygget_midgard_helsida
connys_helsida
2020_helsida
ridskola_2020_outsider
sigtuna_natur_sommar_outsider
swedol_outsider
kaa_outsider
brobygget_outsider_valsta
centrum_sommar_out
sigtuna_vatten_outsider
brobygget_midgard_outsider
speedy_outsider
landsbygd_sigtuna_outsider
marina_outsider
studeravidare_outsider
nrh