socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Arkivbild

Sommarjobb till 689 ungdomar

Sigtuna kommuns sommarjobb för ungdomar i år innebär att alla som vill får jobba: - Det är viktigt att tidigt komma i kontakt med arbetsmarknaden och få både erfarenheter och referenser, säger Ibrahim Khalifa (S), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

centrum_artikel_host

Samtliga behöriga ungdomar som velat ha ett arbete under sommaren har fått erbjudande om plats, 689 har tackat ja. Det innebär att alla som vill har fått jobb. 40 procent av gymnasieungdomarna i kommunen har fått jobb. Platserna finns både inpå det kommunala och privata.
– Vi har haft bra kontakter med det lokala näringslivet och tack vare det goda samarbetet har vi kunnat erbjuda alla sökande ett jobb, uppger Agnes Arnborg, ansvarig för sommarjobben på kommunen.

Har kunnat önska branscher
Både statistik och forskning visar att unga som tidigt kommer i kontakt med arbete har enklare att komma in på arbetsmarknaden senare i livet. Ungdomarna har själva fått ta reda på om det finns sommarjobb och sökt via kommunens hemsida, tidigare fick ungdomarna ett brev om att det var dags att söka sommarjobb. De som omfattats är samtliga gymnasieungdomar i kommunen, sommarjobben gäller treveckorsperioder. Det kan handla om allt från att jobba i ett café eller inom hemtjänsten. Ungdomar har också fått önska branscher och kommunen har försökt tillgodose dessa så långt det går. 15:e juni inleds den första treveckorsperioden. Ibrahim Khalifa (S), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, säger att han är stolt över att kunna erbjuda sommarjobbsgaranti.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
forstamaj_helsida
centrum_host_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
mp_eu_outsider