bostadsformedling
Foto: Genrebild

Snökaos väntas på fredagen

SMHI utfärdar en klass 1-varning med anledning av att det väntas snöfall tillgå fredag.

centrum_artikel

Snöfall på mellan 5-10 centimeter kan falla under natten, mängden kan variera lokalt i länet. Situationen kan orsaka störningar i trafiken då det är osäkert hur mycket som får fäste. Temperaturen väntas vara kring noll eller enstaka minusgrad.
– Vi följer väderutvecklingen och har täta kontakter med SMHI. Vi är väl förberedda och våra entreprenör har all teknisk utrustning på plats för att kunna vidta de halkbekämpningsåtgärder som behövs. Vi är på tårna helt enkelt och i startgroparna, säger Eva Renström vid Trafikverkets pressjour till SVT Uppsala.

Trafikverket uppmanar bilister att stanna hemma eller att inte stressa om man ger sig ut i trafiken, i annat fall bör man ha bra däck och hålla avstånd. Det är inget lag på vinterdäck på fredagen då lagen träder i krav 1/12, enligt lag ska man ha vinterdäck om det råder vinterväglag efter 1/12, alltså först på söndag.

brobygget_helsida_valsta
defacto_helsida
happyhomes_sommar2020
centrum_helsida2020
connys_helsida
sigtunahem_sokbostad
brobygget_midgard_helsida
helsida_sommarlov
översiktsplanen 2021

Så kan framtidens kommun se ut

Nyheter Just nu kan man tycka till om den nya översikiktsplanen som kommunen ska ta fram. märsta.nu har djupdykt i vad kommuninvånare önskar sig.

studeravidare_helsida
Extra

Bil utsattes för stenkastning

Blåljus En bil utsattes under natten för stenkastning: - Det är en anmälan om skadegörelse mot bil upprättat, säger Eva Nilsson vid Polisens ledningscentral.

2020_helsida
brobygget_outsider_valsta
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_out
brobygget_midgard_outsider
outsider_sommarlov
sigtuna_vatten_outsider
studeravidare_outsider
swedol_outsider