moderaterna_juni
Foto: Daniel Iskander

SMHI varnar för varma temperaturer

Det kommer vara varmare än normalt i helgen vilket kan påverka äldre och sjuka som inte kan svettas så bra.

SMHI:s varning för varma temperaturer innebär att det kommer vara över 26 grader tre dagar i följd. Varmare än vanligt helt enkelt även om vi befinner oss i högsommarmånaden juli. Östra Svealand är ett område som kan få det varmast i landet och prognosen visar 26, 28 och 28 grader fredag-söndag.

Värmen kan vara direkt farlig för äldre och sjuka:
– De som jobbar med äldre ska påminna dem om att bete sig på ett annat sätt, säger Mare Löhmus Sundström, forskare på Karolinska Institutet, till Radio Stockholm.

Så länge man kan producera svett så klarar sig människan bra. För äldre och kroniskt sjuka kan det vara svårt för kroppen att kyla ner sig, förklarar Mare Löhmus.

happy_homes_juli
valet2018

(S)-utspelet: Gröna ladan bevaras

Politik Om Socialdemokraterna hamnar i majoritet efter valet så avser man se till att Gröna ladan håller öppet och att Gröna ladans vänner kan fortsätta med bioverksamheten.

sportfiskebanner2
EXTRA

Barn plockades upp ur bassäng

Blåljus Ett barn plockades upp ur en bassäng på Midgårdsbadet: - Det kom in som drunkning, några har räddat ett barn, säger Carina Skagerlind vid Polisens ledningscentral.

Domen mot fritidsledaren

Kommunen om domen: Ska göra allt för att det inte ska hända igen

Nyheter Sigtuna kommun kommenterar domen mot fritidsledaren: - Jag är lättad att fritidsledaren nu är dömd, även om det givetvis är svårt för mig att bedöma om det är ett skäligt straff eller inte när offren är barn – barn som dessutom har varit i stark beroendeställning till sin förövare, säger Susana Olsson Casas, chef för Barn- och ungdomsförvaltningen.

steningeslottsommar
vuxenutbildning2
sap_valet2018

Tjuvarna tar inte sommarlov

Nyheter Tjuvar är mer aktiva under semestermånaden juli än övrig tid på året, den slutsatsen drar försäkringsbolaget IF: - Tjuvarna tar aldrig semester men med små medel kan skadan minimeras eller i bästa fall undvikas helt, säger Caroline Starck, informationschef på If.

EXTRA

Tillslag mot lägenhet

Blåljus Polis slog till mot en lägenhet på Västra bangatan under eftermiddagen: - Det är ett utredningsärende, säger Towe Hägg vid Polisens ledningscentral.

EXTRA

Läkare ofredande patient

Notiser En läkare i kommunen har anmälts till Inspektionen för Vård och omsorg sedan han ska ha sexuellt ofredat en patient.

Extra

uppdaterad Bilar krockade i rondell

Blåljus Två bilar har krockade i Märstarondellen på väg 263: - Informationen jag har är att en kvinna ska vara skadad, uppger Stefan Malmberg, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

nfc_vinter
objekt2
connys
objekt3
val2018
outsider_moderat
forskontor
yearlingsales
objekt4
outsider_defacto
veterankraft_standard
sap_outsider
vuxentutbildning
Norra Redovisningshuset
sigtunavatten_standard