moderat_jul_nyar
Foto: Daniel Iskander

SMHI varnar för varma temperaturer

Det kommer vara varmare än normalt i helgen vilket kan påverka äldre och sjuka som inte kan svettas så bra.

SMHI:s varning för varma temperaturer innebär att det kommer vara över 26 grader tre dagar i följd. Varmare än vanligt helt enkelt även om vi befinner oss i högsommarmånaden juli. Östra Svealand är ett område som kan få det varmast i landet och prognosen visar 26, 28 och 28 grader fredag-söndag.

Värmen kan vara direkt farlig för äldre och sjuka:
– De som jobbar med äldre ska påminna dem om att bete sig på ett annat sätt, säger Mare Löhmus Sundström, forskare på Karolinska Institutet, till Radio Stockholm.

Så länge man kan producera svett så klarar sig människan bra. För äldre och kroniskt sjuka kan det vara svårt för kroppen att kyla ner sig, förklarar Mare Löhmus.

happyhomes_2019

Domen: Blöjor ska ingå i maxtaxan

Nyheter Efter en dom som ger föräldrar rätt att kräva förskolor på blöjor så uppmanar Sveriges kommuner och regioner sina medlemmar, alltså kommunerna, att fortsätta be föräldrar att ta med sig blöjor.

defacto_helsida
teatergrillen_helsida
colorama_jul
centrum_helsida2020
Extra

uppdaterad Personrån i Sigtuna

Blåljus En person har under eftermiddagen rånats av flera gärningsmän i Sigtuna: - Någon form av tillhygge har använts i samband med rånet, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid Polisens ledningscentral, till märsta.nu

Minister kallade till möte om ”social dumpning”

Politik Civilminister Lena Micko (S) bjöd in ett antal kommuner, bland annat Kramfors som anklagat Sigtuna för sk social dumpning, till ett möte om problemet: - Sigtuna har tagit ett extremt stort ansvar i mottagandet av nyanlända. Så stort att vi nu har landets fjärde största andel invånare med utrikisk härkomst, skriver kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) på Facebook

teatergrillen_outsider
connys
nrh