dackskiftarna_panorama
Foto: Daniel Iskander

SMHI varnar för varma temperaturer

Det kommer vara varmare än normalt i helgen vilket kan påverka äldre och sjuka som inte kan svettas så bra.

SMHI:s varning för varma temperaturer innebär att det kommer vara över 26 grader tre dagar i följd. Varmare än vanligt helt enkelt även om vi befinner oss i högsommarmånaden juli. Östra Svealand är ett område som kan få det varmast i landet och prognosen visar 26, 28 och 28 grader fredag-söndag.

Värmen kan vara direkt farlig för äldre och sjuka:
– De som jobbar med äldre ska påminna dem om att bete sig på ett annat sätt, säger Mare Löhmus Sundström, forskare på Karolinska Institutet, till Radio Stockholm.

Så länge man kan producera svett så klarar sig människan bra. För äldre och kroniskt sjuka kan det vara svårt för kroppen att kyla ner sig, förklarar Mare Löhmus.

dackskiftarna_helsida

Sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter En del av Valstavägen får sänkt hastighet: - Den lokala trafikföreskriften om hastighetsbegränsningen är resultatet av en del i arbetet med stadsbyggnadsprojektet Valsta 2030, säger Anna-Carin Mattsson, gatu- och parkchef i Sigtuna kommun.

fme_oktober
happyhomes_2019
EXTRA

Förbipasserande attackerades av knivman

Nyheter En man greps i Valsta under förmiddagen sedan han försökt attackera förbipasserande med en kniv: - Han försökte hugga en man med barnvagn och två barn, säger ett vittne till märsta.nu

defacto_helsida
ica_oktober
sigtunavatten_standard
EXTRA

Fyra års fängelse för att ha försökt tända på skola

Nyheter En 23-årig man döms för grov mordbrand sedan han försökt sätta eld på Väringaskolan i Sigtuna. Mannen som var påverkad av både alkohol och läkemedel hade köpt bensin på den närliggande macken och kastade över skolfasaden innan tände eld.

Bergqvist om nya skolrankingen: Visar styrkor och svagheter

Politik märsta.nu rapporterade på onsdagen om Lärarförbundets ranking av skolkommunerna där Sigtuna är på plats 201: - Lärarförbundets ranking visar både våra styrkor och svagheter. Det som är mest positivt är att vår positiva kvalitetsutveckling håller i sig med förbättrade kunskapsresultat när det gäller andel godkända elever och meritvärde årskurs 9. Utifrån våra förutsättningar är vi bland de bästa i Sverige, det är helt fantastiskt, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L).

connys
colorama_april2
nrh
defacto_outsider