julbanner
Foto: Daniel Iskander

SMHI varnar för varma temperaturer

Det kommer vara varmare än normalt i helgen vilket kan påverka äldre och sjuka som inte kan svettas så bra.

SMHI:s varning för varma temperaturer innebär att det kommer vara över 26 grader tre dagar i följd. Varmare än vanligt helt enkelt även om vi befinner oss i högsommarmånaden juli. Östra Svealand är ett område som kan få det varmast i landet och prognosen visar 26, 28 och 28 grader fredag-söndag.

Värmen kan vara direkt farlig för äldre och sjuka:
– De som jobbar med äldre ska påminna dem om att bete sig på ett annat sätt, säger Mare Löhmus Sundström, forskare på Karolinska Institutet, till Radio Stockholm.

Så länge man kan producera svett så klarar sig människan bra. För äldre och kroniskt sjuka kan det vara svårt för kroppen att kyla ner sig, förklarar Mare Löhmus.

lager_bilnet
happy_homes_juli

Så snöröjer kommunen i vinter

Nyheter Sigtuna kommun har i år tagit grepp om att informera kommuninvånarna om hur det ska skottas och en kontinuerligt uppdaterad sida i samband med snöfall.

julbanner2
icavalsta_julbanner

Risk för blodbrist i julhelgen

Notiser Blodcentralen i Stockholms län meddelar att det inför julen behöver fyllas på i blodlagren: - Vi har kallat och påmint alla blodgivare de senaste veckorna men ändå inte kunnat få upp lagret till önskad nivå, säger Fredrik Boström, medicinskt ansvarig läkare på Blodcentralen i Stockholms län.

defacto_host2018
fme_jul
EXTRA

Uppdaterad Ingen brand på krog

Blåljus Brandkår larmades till en krog i Sigtuna där det skulle ha brunnit inne i byggnaden: -Det var ingen brand, uppger Storstockholms räddningscentral.

sigtuna_funkis
sportfiskebanner2
sigtunavatten_standard
objekt2
funkis_2
outsider
komvuxq3_4
nrh_lania
vanster_jul
objekt4
colorama_vinter
objekt3
connys