centrum_panorama2020
Foto: Daniel Iskander

SMHI varnar för varma temperaturer

Det kommer vara varmare än normalt i helgen vilket kan påverka äldre och sjuka som inte kan svettas så bra.

SMHI:s varning för varma temperaturer innebär att det kommer vara över 26 grader tre dagar i följd. Varmare än vanligt helt enkelt även om vi befinner oss i högsommarmånaden juli. Östra Svealand är ett område som kan få det varmast i landet och prognosen visar 26, 28 och 28 grader fredag-söndag.

Värmen kan vara direkt farlig för äldre och sjuka:
– De som jobbar med äldre ska påminna dem om att bete sig på ett annat sätt, säger Mare Löhmus Sundström, forskare på Karolinska Institutet, till Radio Stockholm.

Så länge man kan producera svett så klarar sig människan bra. För äldre och kroniskt sjuka kan det vara svårt för kroppen att kyla ner sig, förklarar Mare Löhmus.

coronakrisen

Valstadagen ställs in

Nyheter Valstadagen ställs in, det beskedet gav SigtunaHem under förmiddagen: - På grund av den rådande situationen med coronaviruset så måste vi dock tyvärr – å föreningen Valsta utvecklings vägnar – meddela att evenemangen ställs in, säger projektledare Lola Svensson.

speedy_helsida
ridskola2020_helsida
marina_helsida
2020_helsida
centrum_helsida2020
coronakrisen

Nytt initiativ i Sigtuna

Nyheter Ett nytt initiativ startas upp i Sigtuna stad där personer i riskgruppen kan få hjälp med mat till dörren.

defacto_helsida
happy_homes_mars

Elever skickade brev till äldre

Ung & Student Elever på Steningehöjdens skola ville muntra upp äldre på Arhem genom skriva vykort med personliga hälsningar till dem: -Eleverna tyckte att det kändes jättekul att få kommunicera med de äldre och samtidigt få känna mening och betydelse trots att de ska befinna sig i skolan varje dag, berättar svenskläraren Ziri Sallahz på Steningehöjdens skola.

festspec_corona_helsida
ridskola_2020_outsider
festspec_corona_outsider
nrh
swedol_outsider
sigtuna_vatten_outsider
marina_outsider
speedy_outsider